Connect with us

Hír

A játékosok szakszervezete azt akarja, hogy az újoncok ne vegyenek részt az önkéntes edzéseken

Ja’Wuan James 10 millió dollárt bukott, mert a játékosok szakszervezetének ajánlását figyelembe véve otthon edzett és sérült meg. Ennek ellenére az NFLPA nem akar leállni: egyrészt beszólt az NFL-nek, hogy ne félemlítse meg a játékosokat azzal, hogy évtizedek óta létező szabály szerint nem fizetik ki a pályán kívül megsérült játékosok bérét, majd felszólította az újoncokat, hogy ne vegyenek részt az önkéntes edzéseket.

A szakszervezet hivatalosan azért akarja bojkottálni az önkéntes edzéseket, mert az a pandémia miatt veszélyes. Ebben természetesen van némi igazság, bár a tavalyi szezon megmutatta, hogy még a mérsékelten szigorú szabályokkal is többnyire el lehetett kerülni a Covid-parákat. Az igazi ok ugyanakkor az, hogy az NFLPA tagjai zömmel veteránok, akik nem akarják elveszíteni a munkájukat a csökkenő cap miatt – ha nincsenek edzések, akkor nem rúgnak ki senkit, pláne nem egy tapasztalatlan újonc érdekében. Ahogy Bruce Arians mondta korábban:

“A veteránok imádnák ezt a szart, mert ez azt jelentené, hogy a fiatal játékosok kevesebb lehetőséget kapnak és nem tudják elvenni az állásukat”.

Az újoncok számára ugyanis fontosak az edzések, pont azért, mert így van esélyük megragadni az NFL-ben. A 3-7. körös játékosok, illetve a draftolatlanok garantáltan ott lesznek minden edzésen és mindent meg fognak tenni azért, hogy bizonyítsanak az edzőknek. Valószínűleg a veteránok is jobban járnának azzal, ha visszatérnének a pályára.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!