Connect with us

Hír

Ja’Wuan James megsérült, 10 millió dollárt bukhat

A Broncos kezdő RT-je, Ja’Wuan James otthon edzve elszakította az Achillesét, így idén már nem léphet pályára, írja Adam Schefter (egyes források szerint viszont a szezon végére akár felépülhet). Ráadásul amilyen rossz a falembernek, olyan jól járhat anyagilag a Broncos, mivel így nem kell kifizetnie James teljesen garantált 10 millió dolláros fizetését.

Az NFL szabályai egyértelműek: ha valaki munka közben, azaz a futballpályán vagy a csapat valamelyik edzésén sérül meg, az minden szükséges anyagi támogatást, illetve a szerződése sérülés esetén garantált részét is megkapja. Emellett, ha a csapat IR-re teszi, akkor még a nem garantált alapfizetését is elutalják neki.

Ezzel szemben, ha valaki szabadidejében sérül meg, például elmegy kosarazni a haverokkal, esetleg részt vesz egy sprintversenyen, annak sérülés esetén nem jár semmi. James ugyan azért edzett, hogy formában tartsa magát, de tette mindezt a saját szakállára, mert nem akart részt venni a csapat által szervezett önkéntes edzéseken. Ez utóbbi érthető, tavaly is opt outolt a Covid miatt, ennek ellenére ez rengeteg pénzébe fog kerülni.

Jelenleg két lehetősége van a Broncosnak: vagy kivágja Jamest, megspórolva ezzel a falember 10 millió dolláros fizetését és még 4 millió dollárt fel is szabadít az idei capből, vagy NFI (Non Football Injury) listára teszi. Utóbbi esetben sem kell egy centet sem kifizetnie Jamesnek, ellenben a szerződése továbbra is él: ezzel idén 10 milliót spórolna a fizetési sapkában, illetve ha jövőre elküldi, akkor keletkezne utána 6 millió dollárnyi halott pénz. Praktikusan ez olyan, mintha június 1 után lenne elküldve, mindössze fenntartva annak a lehetőségét, hogy jövőre egy átalakított szerződéssel megtartsa a csapat.

James 2019-ben négy évre 51 millió dollárért írt alá a Broncoshoz, három év alatt 63 snapen fog pályára lépni és mindezért 17 millió dollárt kapott (ha a pályán sérül meg, akkor ez a szám 27 millió lett volna).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!