Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #9

Ohiói AFC North rangadó (pár éve biztos nem ezzel kezdtük volna a forduló bemutatását, sőt, a végére került volna a listának), lilák egymás ellen, Jordan Love Patrick Mahomesszal szemben és NFC West visszavágó fémjelzi a 9. vasárnapi dömpingünket, éjjel pedig megnézhetjük Adrian Petersont és Von Millert egy pályán, de vadiúj mezben. 

19 órás sáv

Cleveland Browns @ Cincinnati Bengals (GamePass, Kandalló Pub)

Vajon hogy reagálnak a Browns játékosai a Beckham-kivágásra? Nem tudom befolyással lesz-e a meccsre, de állítólag eléggé megosztotta az öltözőt a helyzet. Mindenesetre Baker Mayfieldnek talán még jót is tesz, eddig hatékonyabb volt OBJ nélkül és amúgy is szereti az underdog szerepet, amibe a clevelandiek most beszorultak kicsit – nem csoda, hiszen a csoport utolsó helyén állnak, miközben sokan az elsőre vártuk őket. Tegyük hozzá, hogy talán jobb a csapat, mint amit a mérleg mutat, de a sérülések nagy problémákat jelentenek főleg offense oldalon (Mayfield, támadófal, futók).

A védelemből is hiányzik Ward nagyon, de amúgy elég jól muzsikál a defense, és a fal alaposan megnehezítheti a Bengals támadófal dolgát. A Cincy nagyon meglepő pofonba szaladt bele New Yorkban, lehet lenézték a Jetset, lehet sebezhetőbbek, mint a mérleg mutatja, épp ezért húznék kicsit az underdog Browns irányába, de egyszerűen a Burrow vezette támadósorban jobban bízok most, mint a sérült Mayfield vezette offense-ben a túloldalon.

Minnesota Vikings @ Baltimore Ravens (Arena4, Kandalló Pub)

A Vikings úgy tűnik lefelé nagyon jól tud alkalmazkodni az ellenfélhez, de felfelé mennyire tud? A szoros meccsek szoktak jönni, de Cousins egész karrierje során 7-35 olyan csapatok ellen, amelyek pozitív mérleggel zárták az alapszakaszt (idén eddig 0-3 pozitív mérleggel állók ellen). A blitz ellen viszont kifejezetten jó, úgyhogy a Ravens szokásos blitzelős-emberezős taktikája lehet, hogy megint nem a legjobb megoldás (mondjuk nyomás alatt meg rossz Cousins, és ahhoz meg jól jön a blitz, úgyhogy érdekes kérdés ez – a legjobb persze az, ha négy emberrel nyomást generálsz, amit meg könnyebb mondani).

A túloldalon a Ravens futójátéka nem olyan ellenállhatatlan, mint megszoktuk az utóbbi években, de még mindig elég jó. A Hollók második helyen vannak kontakt előtti yardokban, miközben a Vikings ugyan próbálta megerősíteni a futás elleni védelmét, mégis második legrosszabb a defense kontakt előtti yardok engedésében. Ez pedig nem jó előjel a Vikingeknek.

New England Patriots @ Carolina Panthers

Ha szeretitek a futójátékot és a védőfocit, akkor ez a ti meccsetek lesz, ugyanis erre fog építeni mindkét gárda. Jó sztori egyrészt, hogy Stephon Gilmore volt csapata ellen teljesíthet, másrészt Sam Darnold újra Bill Belichickkel néz farkasszemet – az irányítónak karrierje során három meccs alatt 17 pontot sikerült feltennie a Patriots ellen. Ugyan a Patriots most kicsit más filozófiával védekezik (jóval többet zónázik), könnyen elképzelhető, hogy ismét szellemeket fognak láttatni Darnolddal. Azt gondolom, hogy DJ Moore-t akarja majd elsősorban elvenni Belichick, de a Panthersnél meg azt mondták, hogy mostantól egy futó és védekező csapat lesznek. Hát jó, sok sikert hozzá a mai NFL-ben.

Atlanta Falcons @ New Orleans Saints

Nem tudom mennyire hot take, de talán a Saintsnek van a legjobb edzői stábja a ligában, és ez múlt héten is tökéletesen átjött (a meccs végi óramenedzseléses hibát leszámítva). Payton megmutatja, hogy irányító és elkapók nélkül is össze lehet tenni egy olyan offense-t, ami meccseket tud nyerni, legalábbis a védelem segítségével, amit meg Dennis Allen rak össze évek óta kiválóan. Sokat segít nekik Onyemata visszatérése, aki nagyon kellett oda a fal közepére és sok mindent megold a jelenléte. A Falcons időnként meglepi a nagy riválist, és most is ott van a Saints oldalán egy ilyen emocionális győzelem utáni bepunnyadás lehetősége, de nehezen látom, hogy Ryanék konzisztensen tudnak haladni a New Orleans-i védelem ellen, és ha ez nincs meg, akkor a védelem nem segíti ki őket. Amúgy a Football Outsiders DVOA mutatója alapján a Falcons a liga legrosszabb csapata idén (26. támadóknál, 30. védőknél, 31. special teamben).

Denver Broncos @ Dallas Cowboys

A Broncos eddig tökéletes középcsapat: a rosszabbakat megveri, a jobbaktól kikap. Úgyhogy most jöhet egy vereség. A két csapat támadósora közt ilyesmi különbséget vártunk szezon előtt is, az viszont nagyon meglepő, hogy a Broncos defense teljesen középszerű, míg a Cowboys jelenleg a hatodik legjobb DVOA mutatóval rendelkezik a ligában (ami ugyebár az ellenfelek erősségét is figyelembe veszi). Prescott visszatérésével simán illene hoznia a találkozót a Dallasnak.

Las Vegas Raiders @ New York Giants

Gruden távozása óta a Raiders 434 yardot és 33,5 pontot átlagol, emellett a védelem is szerzett már 6 labdát. Az utóbbi két hét igazi érzelmi hullámvasút volt a játékosok számára, és ez akár ki is jöhet negatív irányba. De ha ez nem lesz faktor, akkor a Raiders bőven jobb csapat a Giantsnél, Maxx Crosbyék szétszedhetik az Óriások támadófalát, Carrék pedig a kiváló mélységi célpont hiánya mellett is jól haladhatnak a pályán.

Houston Texans @ Miami Dolphins

Mindkét csapat hétmeccses vereségi szériában van, úgyhogy hacsak nem lesz döntetlen, valaki hosszú idő után fog örülni. Vicces lett volna, ha végül elcserélik Watsont és most volt csapata ellen játszhatna, de így meg legalább Tua érezheti a bizalmat, ami felé árad a szervezetből… A túloldalon Tyrod Taylor visszatér, és ha úgy játszik, mint az első másfél meccsen, akkor bizony ezt a Texans behúzhatja.

Buffalo Bills @ Jacksonville Jaguars

A Bills második helyen áll drive-onkénti szerzett pontokban és első drive-onkénti engedett pontokban, és ezen a statisztikán nem a liga egyik legrosszabb csapata fog rontani. Leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy Josh Allen tudja-e sackelni Josh Allent. Az NFL Research szerint eddig háromszor fordult elő, hogy azonos nevű irányító és védő legyen egyszerre a pályán, és egyébként mindig a védő csapata diadalmaskodott. Szóval van remény, kedves Jaguars fanok!

22 órás sáv

Green Bay Packers @ Kansas City Chiefs (Arena4, Kandalló Pub)

Amúgy is nagyon érdekes lett volna ez a meccs, de szerintem Aaron Rodgers kiesésével még érdekesebb lett – nekem legalábbis. Igen, furcsa ezt leírni, de nagyon érdekel mire képes Jordan Love, és a Packers szurkolók is bepillanthatnak kicsit a jövőbe. Love az eddigi limitált játékideje és az egyetemen mutatottak alapján lehet egy ilyen fiatal Josh Allen, sok nagy játékkal, sok hibával, de mindenképp szórakoztató stílussal. Nagyon kíváncsi vagyok rá és arra is, hogy Matt LaFleur mire képes Rodgers nélkül – legutóbb már láttuk, hogy Adams nélkül minden rendben tud lenni.

Amúgy a Packers védelme is kezd kicsit összeállni, az új védőkoordinátorral összeszokott az egység és DeVondre Campbell is sokat segít ezen, aki nagyon régóta a legjobban játszó linebackere a csapatnak. Az viszont könnyen lehet, hogy ezen a meccsen nem fog meglátszani ez a védelmi javulás, az pedig nagyon jó kérdés, ki és hogyan veszi fel a versenyt mondjuk Tyreek Hillel. Már amennyiben a Chiefs támadósora képes az utóbbi két meccs gyengélkedése után visszapattanni.

Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers (GamePass, Kandalló Pub)

Legutóbb elég szoros meccset játszottak a felek és egyáltalán nem volt alárendelt a 49ers annak ellenére sem, hogy Trey Lance kezdett. Most a múlt héten végre jól teljesítő Garoppolo fog játszani és George Kittle visszatérése is sokat segíthet a támadósoron (ami végre beindult múlt héten, a 49ers nem puntolt egyet sem a Bears ellen), ellenben a túloldalon vagy nem lesz Kyler Murray, vagy ha igen, akkor is sérülten vállalja a játékot, így nem lesz ott a lábaival az “ingyen szabadulhatsz a börtönből” kártya a Cardinals offense zsebében. Tavaly elég hasonló utat jártak be amúgy az arizonaiak, hiszen kiválóan kezdték a szezont, aztán Murray megsérült és utána összeestek. Ez a csapat jobb, mint a tavalyi, de azért kicsit lehet ettől tartani.

Los Angeles Chargers @ Philadelphia Eagles

A Chargers egy baromi jó csapat. Lenne, ha nem lenne két óriási gyengesége. Az egyik a futás elleni védelem, amely 32. helyen áll az alábbi kategóriák mindegyikében: meccsenként engedett futott yardok, futásonként engedett yardok, meccsenként engedett futott first downok és engedett 20+ yardos futások. Az Eagles a múlt hetet megelőzően nagyon nem akart futni, most viszont hogy ráérzett az ízére, nagyot szakíthat ezzel a meccsen.

A másik probléma LA-ben az, hogy a támadósor korai downokra borzasztó. EPA/drive mutatóban 7. legjobb a csapat, azonban sikerességi rátát tekintve 31., ami azt jelenti, hogy nem konzisztens a támadósor és nagyrészt olyan helyzetekben haladnak előre, amik nagy befolyással vannak a meccsekre, mint mondjuk a harmadik kísérletek – ez pedig nem fenntartható. A korai downos passzmélység olyan, mintha Joe Lombardi még mindig Drew Breest edzené, ez pedig elég frusztráló Herberttel. Az Eagles ellen mondjuk ez sikeres lehet, hiszen a Sasok nagyon szívesen engedik a rövid passzokat, csak mélyre ne dobj ellenük.

Sunday Night Football

Tennessee Titans @ Los Angeles Rams

A Titans offense lehet jó Derrick Henry nélkül, de szerintem kelleni fog egy kis idő, amíg átállnak egy passzorientáltabb stílusra (ha egyáltalán átállnak), így nem gondolom, hogy most jön el az idő. Az viszont most nem fog kiderülni, hogy a csapatok hogyan akarnak védekezni majd a Titans ellen Henry nélkül, hiszen a Rams egyébként is 2 high safetys felállásokkal akar játszani és engedi a futásokat a passzok levédekezésének érdekében. Kíváncsi vagyok Adrian Peterson visszatérésére és Von Miller új csapatban való bemutatkozására, még az is lehet hogy utóbbi szereli előbbit a meccs folyamán. Mindenki a Ramst tartja esélyesnek, de a Titanst ez nem zavarja, idén már négyszer nyert underdogként, köztük az utóbbi három meccsen mind.

Szerkesztőségi tippverseny állása

Straight up:

  1. Höri 82-40
  2. kronikk 81-41
  3. leonidasz 79-43
  4. renningan 79-43
  5. Támogatók 79-43
  6. jarred 78-44
  7. löfli 77-45
  8. chester 75-47
  9. katonadani 75-47
  10. balentin 74-48
  11. alatriste 71-51

Oddsokkal kiigazított:

  1. jarred 128,6
  2. Höri 128,56
  3. kronikk 128,3
  4. leonidasz 123,58
  5. chester 119,98
  6. renningan 119,04
  7. Támogatók 118,43
  8. löfli 114,49
  9. alatriste 113,46
  10. balentin 113,22
  11. katonadani 110,21

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!