Connect with us

Hír

Az Eagles elkapója a valaha volt harmadik leggyorsabb gátfutó lett

Az Eagles idén leigazolt egy olimpikon gátfutót a keretébe. Devon Allen azonban majd csak később csatlakozik a Sasok edzőtáborához elkapóként, hiszen most még atlétikai álmait éli. Nem is akárhogy, ugyanis a New York Grand Prix-n 12,84 másodperc alatt teljesítette a 110 méteres gátfutás számot, amivel megnyerte a futamot, ez az idő pedig egyben a valaha volt harmadik leggyorsabb idő volt a versenyszámban. A világrekordot Aries Merritt tartja 12,80 másodperccel még 2012-ből.

A 27 éves Allen az Oregon egyetemen focizott korábban (utoljára 2016-ban), de részben térdsérülései miatt inkább az atlétika mellé pártolt. Tavasszal korábbi egyetemén vett részt egy Pro Dayen, ahol 4,35 másodperces 40 yardot futott, ezzel hívta fel a játékosmegfigyelők figyelmét. Az utóbbi két olimpián negyedik és ötödik helyet végzett 110 méteres gátfutásban, az olimpiai válogatót mindkét esetben megnyerte az USA-ban.

Július 15-24 között a világbajnokságon fog szerepelni, utána érkezik meg az Eagles edzőtáborába egy roster hely reményében.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!