Connect with us

Hír

Deshaun Watson játszik a Browns első előszezonmeccsén

Deshaun Watson egy minimum hatmeccses eltiltással kezdi a szezont, azonban az előszezonban – egyelőre – részt vehet. Ezt ki is használná a Browns és Kevin Stefanski elmondása szerint kezdeni is fog a veterán irányító a csapat első előszezonmeccsén – már ha addig nem tiltják el egész évre.

Egyesek szerint a Browns Watson kezdetésével nyomást akar gyakorolni az NFL fellebbezését elbíráló Peter Harvey-ra, hogy ne húzza az időt a QB eltiltásával kapcsolatban. A liga ugyanis azt akarja, hogy Watsont azonnali hatállyal és legalább 1 évre tiltsák el, mivel Roger Goodellék nem szeretnének negatív médiafelhajtást az irányító miatt és megvárnák, hogy leüljön az ügy. Ha Watson nem játszik az előszezonban, akkor simán el lehet húzni a döntést akár hetekig is, ha viszont pályára küldené őt a Browns, akkor Harvey-nak sietnie kell, hogy megfeleljen az NFL elvárásainak. A Browns viszont nem akarja húzni az ügyet és minél előbb tudni akarja, hogyan készüljön a szezonra.

Ha az NFL-nek tényleg fontos, hogy Watson ne lépjen idén semmikor se pályára, akkor legkésőbb péntekig megszülethet a döntés a QB eltiltásáról. A szabályok értelmében ha egy évnél kevesebb időre, konkrét meghatározott mérkőzésre tiltják el, akkor játszhat az előszezonban, együtt edzhet a csapattal az edzőtáborban és majd az alapszakasz kezdetével lép érvénybe az eltiltása, azonban ha határozatlan idejű vagy egész éves eltiltást kap, akkor sem az edzőtáborban nem lehet ott, sem az előszezonban nem léphet pályára.

Egy ilyen ítélet ellen egyébként az NFLPA fellebbezhet és bíróságra viheti az ügyet, ami akár járhat olyan következménnyel, hogy az előszezon későbbi szakaszában akár még pályára is léphet Watson (az első hat meccsen ennek ellenére sem), de ennek a kimenetelét biztosra nem lehet venni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group