Connect with us

Minden ami NFL

MVP és további díjfigyelő 8 forduló után

Ugyan a szezon feléhez majd csak jövő héten érünk el, de mi 8 forduló után vetünk egy pillantást arra, hogy a megszokott díjakat kik vinnék most haza, illetve kik férnének még fel a dobogóra (jövő héten pedig félszezonos All-Próval jelentkezünk majd, a díjfigyelőnk pedig valahol a 13. hét környékén tér majd vissza). Vannak egyértelmű nyertesek, de akadt olyan is ahol nehéz volt döntenem a sok parádés teljesítmény között. 

MVP: Josh Allen (QB, Bills)

Dobogósok: Patrick Mahomes (QB, Chiefs) és Jalen Hurts (QB, Eagles)

Ugyan amikor legutoljára láttuk Allent, épp az utóbbi másfél éve talán legrosszabb félidejét produkálta, de egyrészt addigra már eldöntötte a meccset, másrészt pedig egész évben parádésan teljesít. A PFF értékelése szerint is ő a legjobb irányító 8 forduló alapján, yardokban harmadik, passzonkénti yardokban harmadik, neki van a második legtöbb touchdownja és a legtöbb extra dobása (Big Time Throw), plusz van még 306 futott yardja is. Szubjektíven a liga legjobb, mérleg alapján a második legjobb csapatát irányítja és EPA/play szerint a második legjobb támadósort vezényli. Ez sok szám volt arra, amit amúgy is látunk a szemünkkel, azaz hogy Josh Allen jelenleg az NFL legjobb és legértékesebb játékosa.

Mahomes és Hurts is lehengerlő teljesítményt nyújt, az EPA/play alapján top3 offense másik két tagját ők irányítják és mindketten ott vannak a PFF értékelése szerint is a top5 QB közt az első nyolc fordulóban nyújtott teljesítmény alapján. Egy átlag évben ilyen játékkal könnyen lehet, hogy haza is vinné bármelyikük az elismerést, de ha Allen nem áll le (vagy legalább lassít), szerintem nem tudják befogni.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!