Connect with us

Minden ami NFL

FK! All-Pro 2022 – 14 forduló után

Túl vagyunk a szezon háromnegyedén: nézzük, melyik játékosok teljesítettek eddig a legjobban és hogyan alakultak az erőviszonyok a szezon előtti, negyedidényes és féléves várakozásokhoz képest. 

Szokás szerint most is 11 kezdő védőt és támadót, illetve a cseréiket válogattuk ki. Az offense-be a támadófal mellett egy irányító, egy futó, egy tight end és három elkapó, míg a védelembe két-két belső védőfalember, pass rusher, linebacker és safety, valamint három cornerback került. Emellett a szezon előtti, negyedéves és féléves jóslatommal is összehasonlítom a jelenlegi állapotot, a korábbi jelölteket áthúzva láthatjátok.

QB: Patrick Mahomes (KC)

Csere: Jalen Hurts (PHI)
Korábbi jelöltek: Josh Allen (BUF), Justin Herbert (LAC) Lamar Jackson (BAL)

“Allennek volt egy rossz meccse a Jets ellen, ami végül a győzelembe került, de szerintem ezzel együtt még mindig ő a legkomplexebb és összességében legjobban teljesítő irányító” – írtam féltávnál. Azóta több rossz meccse is volt a Bills irányítójának, és ugyan még mindig top 5-ös szinten teljesít, ez már nem elég az All-Pro címhez. És igen, most megint úgy kezdődik a történet, hogy “Mahomesnak volt egy rossz meccse a Broncos ellen, ami majdnem a győzelembe került, de ezzel együtt még mindig ő a legkomplexebb és összességében legjobban teljesítő irányító az első 14 forduló alapján.”

Mahomes vezeti a ligát passzolt yardokban (4161 – 459-cel több, mint a második Justin Herbertnek), TD-kben (33 – a második Joe Burrow-nak 27 van), ő szerezte a legtöbb first downt (234 – a második Josh Allennek 206 van, rajtuk kívül pedig senkinek nincs 200) és csak Tua Tagovailoa átlagol több yardot passzonként. Emellett a földön is jól teljesít, 280 yard és két TD került már a neve mellé, így összesen 4441 yardnál és 35 TD-nél tart – vitán felül ő a Chiefs alfája és ómegája.

Gyakorlatilag ez utóbbi döntött a javára Jalen Hurtsszel szemben. Az Eagles irányítója ugyan elég jól áll statisztikailag (övé a 3. legtöbb szerzett yard passzonként, vezeti a ligát passer ratingben, a 22 passzolt TD-je holtversenyben az ötödik legtöbb, arányaiban neki van a legkevesebb turnovert érő passza), de nem annyira, hogy Mahomest megelőzze. Ez akkor is igaz, ha a földön nyújtott elit teljesítményét is figyelembe vesszük, ugyanis még ezzel együtt is elmarad a Chiefs irányítójától (3837 yard, 32 TD), ráadásul ő sokkal kevésbé központi eleme az Eaglesnek.

Hurts egy nagyon jó csapatban játszik nagyon jól, de még nem mutatta meg, hogy képes a hátára venni a csapatot (például a top 20-ba is alig fér bele, ha az extra dobásokat nézzük, eddig nem kellett megerőltetnie magát). Abszolút elképzelhető, hogy első csapatos All-Pro és MVP lesz, sok szempontból meg is érdemelné, de ez még nem az a szint, amit Mahomes képvisel.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!