Connect with us

Minden ami NFL

MVP és további díjfigyelő 13 forduló után

Nagyot fordult a világ öt forduló alatt: néhány sztár megsérült/leolvadt, mások pár szinttel magasabb fokozatba kapcsoltak. A továbbiakban megnézzük, hogy az eddigiek alapján a megszokott díjakat kik vinnék haza, illetve kik férnének még fel a dobogóra. 

MVP: Patrick Mahomes (QB, Chiefs)

Dobogósok: Joe Burrow (QB, Bengals) és Jalen Hurts (QB, Eagles)

Félidőnél még Josh Allent gondoltuk MVP-nek, de az elmúlt hetekben önmagához képest jelentősen visszaesett a teljesítménye. Persze még így is top 5-ös szinten játszik, rengeteg nagy játékot csinál, de cserébe sok a hiba is: a 9-13. forduló között csak hat TD-t passzolt öt INT mellett (a szezon első nyolc meccsén 19 TD-t és hat INT-t passzolt), ráadásul utóbbiak nagy része a red zone-ban jött össze (a Jets ellen például a győzelembe kerültek a hibái). Ez még mindig az a szint, amivel Super Bowlt lehet nyerni, de ennyi hibával nem lesz egyszerű.

Allennel szemben Patrick Mahomes nemhogy nem esett vissza, de még jobban is játszik. Jelenleg vezeti a ligát passzolt yardokban (3808) és passzolt TD-kben (30), mindössze nyolc INT-je van és úgy általában csupán a passzai 2,3 százaléka ért volna turnovert. A nyolcadik hét óta 330 yardot átlagol a levegőben, kiosztott kilenc TD-t két INT mellett, illetve a földön is szerzett 170 yardot két TD-vel. Egyszerűen alig van hiba játékában, ami kulcsfontosságú a Tyreek Hill utáni rövidebb játékokra és nullához közelítő hibaszázalékra épülő támadósorban. Ha valaki, akkor ő teljesen más kategóriát jelent most az irányítók között.

Allen kiesése miatt a dobogóra került Joe Burrow, aki második passzolt yardokban, passzolt TD-kben és Mahomeshoz hasonlóan csak nyolc INT-je van (ráadásul ő még balszerencsésebb is volt, mert a labdáinak csak az 1,9 százaléka ért turnovert). Ráadásul az elmúlt hetekben úgy hozott elit szintet (68,8 százalékos pontosság, 8,2 yard passzkísérletenként, nyolc TD és két INT került a neve mellé a nyolcadik forduló óta úgy, hogy egyetlen turnovert érő passza sem volt), hogy Ja’Marr Chase nem volt bevethető.

Jalen Hurts a Titans elleni teljesítményével dobta meg az MVP-kampányát, így most már 20 passzolt TD-je van három INT mellett, illetve a kiigazított pontossága is a második legjobb a ligában (csak Daniel Jones előzi meg, de ő átlag 1,2 yarddal rövidebbeket passzol). Emellett van 607 futott yardja és kilenc futott TD-je, illetve ő rendelkezik a legjobb mérleggel a ligában, ami szintén jól mutat az önéletrajzában. Abszolút lehet mellette érvelni, óriásit megy, pláne az elvárásokhoz képest, de a passz statisztikái még mindig jelentősen elmaradnak az élmezőnytől (akik azért korrekt szintet hoznak a földön) egy 1000 futott yard közeli teljesítmény nem ártana, hogy ezt a Mahomest megverje.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!