Connect with us

Érdekességek

Öt első körös elkapójával rekordot dönthet a Ravens

A Ravens tavaly hihetetlen mélységekben volt, ami az elkapók általi yardtermelést illeti, hiszen mindössze 1517 egységet kapirgáltak össze a WR-ek, ami a legrosszabb volt a ligában. A legjobb elkapójuk Demarcus Robinson volt 458 yarddal, majd Devin Duvernay következett 407-tel, majd Rashod Bateman 285-tel. Nem volt ennél rosszabb WR-szoba a ligában 2022-ben, úgyhogy a csapat feltett szándéka volt, hogy megerősítse ezt az egységet. A várakozások szerint sikerült is, sőt akár történelmet is írhat az egység.

A Ravens lehet ugyanis az első csapat a történelemben, ahol öt első körös WR is kap el labdát – világít rá az ESPN. Ha ez esetleg nem is jönne össze, a négy első körös WR-re elég jó esély van, amire eddig mindössze a 2005-ös Lions volt képes.

A 2021-es első körös Bateman visszatér sérüléséből, és amikor pályán volt tavaly, akkor nem játszott egyébként rosszul. Mellé érkezett az idei draft első körében Zay Flowers, illetve a piacról a 2014-es első körös Odell Beckham. Ők alkotják a kezdőt, ha mindenki egészséges, így csak akkor fordulhat elő, hogy valamelyikük nem szerez elkapást, ha súlyos sérülést szenvednek az első forduló előtt. A 2015-ös első körös Nelson Agholornak is bérelt helye van a keretben negyedik számú WR-ként, tehát hacsak sérülés meg nem gátolja, neki is lesz elkapása.

Ezzel a rekordbeállítás meglenne, a rekorddöntéshez pedig arra lenne szükség, hogy a nyáron igazolt Laqoun Treadwell keretet fogjon és legalább egyszer elkapjon egy labdát. Ez már egyáltalán nem biztos, hiszen öt év alatt a Ravens a hetedik csapata, és tavaly is mindössze 6 elkapás jött össze neki a Seahawks színeiben. Ő leginkább Tylan Wallace-szal és James Prochéval küzd a keretben maradásért.

Mindez persze még nem jelenti feltétlen azt, hogy jó is lesz a Ravens WR-egysége, de arra azért elég jó esély van, hogy jelentősen fognak javulni a tavalyi évhez képest – ezt ötvözve az új támadókoordinátor Todd Monken passzorientáltabb rendszerével pedig statisztikailag is jobban mutathatnak majd az eddigieknél.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group