Connect with us

Hír

Furcsa dolgok történnek Chicagóban: lemondott a Bears védőkoordinátora

A Bears az eddigi szezon talán legkatasztrofálisabb csapata. A támadósor romokban, Justin Fields már az edzői stábot is kritizálja a sajtótájékoztatóján, de a védelem is a liga aljához tartozik. Ráadásul most furcsa körülmények közt lemondott a védőkoordinátor Alan Williams is, aki már az előző hetet sem töltötte a csapatnál.

A hivatalos közlemény szerint az egészségére és a családjára akar koncentrálni, de ez azért eléggé sablonszövegnek hangzik, főleg a pletykák közepette. A Chicago Tribune beszámolója szerint az újságírók abban a tudatban voltak a csapat körül, hogy Williams távolléte nem egészségügyi vagy családdal kapcsolatos. Matt Eberflus sem mondott semmi ilyesmit, azt sem tudta megerősíteni még a lemondás előtt, hogy Williams a csapat alkalmazásában áll vagy sem.

Olyan pletykák is felröppentek, hogy a rendőrség és az FBI átkutatta Williams házát és a Bears létesítményét is, habár utóbbit a Bears hivatalos közleményben cáfolta (aztán hogy ez valami technikai dolog, hogy nem pont úgy történt, vagy egyáltalán nem történt semmi, azt nem tudni). Ennek a házkutatásnak az okát egyelőre nem tudni, de az insiderek kinyilatkoztatásaiból úgy tűnik, valami nagyon nincs rendben.

Azt egyelőre nem tudni, ki lesz a csapat védőkoordinátora, bár vélhetőleg a főedző Matt Eberflus veszi át a feladatokat.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
9 months ago

Amúgy ez egy vicc.
Mintha a Bears télleg meg lenne átkozva. Jöhet ide bárki, a ligában máshol jól teljesítő ürge, azt is hazavágja ez a közeg. Ami máshol jól működik, az itt tuti, hogy kivitelezhetetlen.
Tavaly februárban még Chester (és talán még Dani is) “remek döntésnek” nevezte Eberflus kinevezését, ahogy én is verdestem a seggemet a flaszterhoz féktelen jókedvemben, természetesen mindezt felettébb visszafogottan, mert nekem Chesterrel ellentétben van 30 év nem túl sok bizakodásra okot adó tapasztalatom ezekkel a fertelmes gazemberekkel kapcsolatban.
És a visszafogottságom sajnos ismét indoklást nyert. Ezeknél minden tönkremegy.
Jó, nem idén vártuk a csodát, de legalább jeleket azért mégiscsak.
Hát megkaptuk.
Se védelem, se támadók, talán csak a speciálisok csinálnak valamit, nomen est omen “speciálisan”. Mintha télleg az lenne a cél, hogy a Bears valamikori nimbuszát végképp töröljék el, szántsák be és hintsék be sóval.
Félreértés ne essék, ez nem mostani állapot, ez így megy már nagyon régóta Chicagoban. Ditka felépítette, majd totálisan elbaszta a történelem egyik legjobb csapatát. Azóta is sírjuk vissza azokat az időket…
Jött a helyére Wansted., aki 6 év alatt bebizonyította, hogy hüje, aztán jött Jauron, aki 5 év alatt igazolta ugyanezt, de ő legalább eccer eljutott a divízió körig és csak utána bizonyította, hogy balfasz. Majd jött a csodatevő Lovie Smith, aki az első három évében eccer a divíziókörig, eccer meg a SB-ig elvitte a bandát, hogy aztán totálilsan széthulljon minden a keze között. Ugyan még eccer eljutottunk vele a Konferenciadöntőbe, de az már csak egy kósza fellángolás volt. Kilenc szezonból három PO egy olyan kerettel, amivel a gyűrű sem lett volna meglepetés, ha van esze. Nem volt.
Aztán elkezdődött a kapkodás és hüjébbnél hüjébb döntések sorozata: idehozták Trestmant, aki két év alatt igazolta, hogy agyhalott, majd elhozták Foxot, aki három év alatt nem csinált semmit, de azt legalább szarul, a szezononkénti győzelmi átlaga nem érte el az 5-öt. Elhoztuk a csodatevő és edzőépítő Rozmár kiskedvencét, Matt Nagyot, aki rögvest csinált egy 12-4-et MVP Trubbal, ami káprázatos teljesítmény, de utána két éven át őt is legyőzte a hely szelleme, vissza is kullogott sírva a Rozmárhoz, hogy ő nem ezt a lovat…. izéééé… medvét akarta. Mi se.
És most itt van nekünk Eberflus, aki úgy fest megint ráhajt az 1/1-re, mert annyira megtetszett neki tavaly.
Minden bizonnyal velem van a gond, de én ezt már rohattul unom és egyre erősebb a meggyőződésem, hogy az én életemben a Bears már nem lesz jó csapat.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x