Connect with us

Hír

Rodgers innovatív műtéttel próbálkozik visszatérni a rájátszásra

Aaron Rodgers eddig is híres volt alternatív nézeteiről, úgyhogy talán nem olyan meglepő, hogy a friss Achilles-szakadása kapcsán is a megszokottól eltérő utat választott. A Jets irányítója az ilyenkor szokásos műtét helyett, ami átlagosan 10-12 hónapos felépüléssel jár, egy innovatív beavatkozást választott, amivel állítólag van esélye 4 hónap alatt felépülni, így visszatérni a rájátszásra.

Rodgers egy úgynevezett Speed Bridge műtéten esett át egy Los Angeles-i szakorvos által, ahol egy merevítőt helyeznek a lábába, ami állítólag képes lehet arra, hogy megvédje az Achillest, miközben gyógyul és ezáltal megnyitja a lehetőséget egy korábbi visszatérésre. Garantálni persze nem tudják ezt a rövid felépülést (főleg egy 40 éves játékos esetén), de állítólag erősíti a gyógyuló Achillest és meg is védi a nyúlástól. Ezt a beavatkozást épp arra tervezték, hogy a sportolók hamarabb fel tudjanak épülni az Achilles-szakadásból és ne menjen tönkre a teljes szezonjuk, “csak” 4 hónap legyen a rehabilitáció.

Ez az időtáv Rodgers esetében pont azt jelentené, hogy január közepére, azaz a rájátszás kezdetére lehetne egészséges, ha minden jól alakul. Ilyen szempontból még szerencséje is van, hogy az első meccsen történt a sérülése. Persze hogy ez az egész innovatív műtét érjen is valamit, a Jetsnek be kellene jutnia a rájátszásba, ami Zach Wilsonnal vagy egy piacról igazolt, esetleg idecserélt csereirányítóval egyáltalán nem lesz egyszerű feladat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group