Connect with us

Összefoglaló

A Chiefs sorozatban 16. alkalommal verte meg a Broncost

Már előzetesen sem vártunk különösebben izgalmas vagy magas színvonalú meccset, de a Broncos és a hozzá lealacsonyodó Chiefs még ezt a nagyon alacsony lécet sem tudta megugrani. Ha az Arrowhead Stadionba ismét kilátogató Taylor Swift eddig nem szerette a focit, ezután pláne nem fogja.

A 1-4-es Broncos találkozott a 4-1-es Chiefsszel csütörtök este. Nagyon nehéz volt ettől a meccstől bármit is várni, pláne azok után, hogy a Denver legutóbb még Peyton Manninggel volt képes legyőzni a Chiefst, azóta pedig sorozatban 15 meccset nyert meg Andy Reid a csoportrivális ellen. Most meglett a 16. győzelem is, bár erre a teljesítményre senki nem lehet büszke (kivéve persze Swiftet, mert Travis Kelce azért jól játszott).

A Chiefs a várakozásoknak megfelelően minden negyedben szerzett pontot, bár így is csak 19 jött össze. Egyáltalán nem volt meg a magabiztosság és az átütőerő a támadósorban, a coachingtól kezdve a játékok kivitelezésén át minden rossz volt a historikusan rossz védelemmel rendelkező Broncos ellen. Az első támadás egy mezőnygóllal ért véget úgy, hogy Andy Reid nem mert nekimenni 4&3-ra a Denver 17 yardosán, majd Mahomes dobott egy borzalmas INT-t a red zone-ban, harmadik nekifutásra pedig egy fake mezőnygól kísérlet fulladt kudarcba a Broncos 6 yardosánál (special teammel negyedik és 2-re a tolakodós sneaket hívni ahelyett, hogy simán odaadnák Mahomes kezébe a labdát, nem valami jó ötlet). A vendég támadósor eközben csak three-and-outokra volt képes, de ezzel együtt is érezni lehetett, hogy nagyon nyögvenyelős lesz ez a Chiefsnek.

A második félidőben aztán sikerült összehozni egy TD-t a hazai csapatnak, sőt a félidő végén egy 60 yardos mezőnygól is összejött, köszönhetően többek között annak, hogy Riley Dixonnak sikerült egy nettó két yardos puntot produkálnia. Az első 30 perc után tehát 13-0-ra vezetett a Chiefs, miközben a Broncos egy turnover on downs, négy punt és 94 total yard mellett csak egy INT-re volt képes.

A második félidőben sem változott a játék képe. Andy Reid outcoucholta saját magát és annyira meg akarta lepni az ellenfél védelmét, hogy szinte minden harmadik downos kísérletét és red zone lehetőségét elszúrta a Chiefs. A meccs végéig mindössze hat pont jött össze két mezőnygólból, pedig az ellenfél az idén már egy meccsen 70 pontot is benyelő Broncos volt Vance Joseph vezetésével (nyilván lehetetlen, hogy minden mérkőzésen ennyire rossz legyen az egység, de a Super Bowl egyik favoritjától illett volna potensebb teljesítményt letenni az asztalra).

A Broncosnak végül 51 perc játék után sikerült összerakni egy értékelhető támadást, Courtland Sutton parádés elkapása után pedig TD-t szerezni. Még a kétpontos is sikerült (8-16), de ennél több nem volt az offense-ben (plusz erre egy mezőnygóllal válaszolt is a Chiefs), Russell Wilsonék utolsó drive-ja pedig stílusoson egy fumble-lel ért véget.

A meccs előtt a Denver támadósora a 12. legjobb volt EPA alapján, de a szemteszt szerint is úgy tűnt, hogy ha más nem is, de az offense fejlődött. Na ebből most semmi nem volt meg. A Chiefs amúgy nagyon jól játszó védelme teljesen szétkapta az egységet, Sean Paytonéknak momentumuk sem volt egy apró felvillanást leszámítva a garbage time-ban. A futójáték elég jól működött, 5 yardos átlaggal 115 yardot sikerült betenni a közösbe, ugyanakkor a passzjáték halott volt: Wilsont négyszer sackelték, a QB pedig mindössze 95 yardot passzolt egy TD és két INT mellett (az egyik egy felpattanó labda volt).

Ez így kollektíve rossz volt a Denver részéről: a fal, Wilson, a skill játékosok és Payton is csődöt mondott. Ellenben a védelem meglepően jó volt. A Chiefs nem tudott futni és mivel Mahomes Wilsonra, Reid meg Matt Patriciára itta magát (ugyan volt 306 yardja és egy TD-je, de emellé összejött egy borzalmas INT, egy másiktól pedig csak a bírók mentették meg), így sikerült viszonylag sokáig szorosan tartani a meccset.

Ami a Chiefst illeti, nagyon látszik a tehetség hiánya a támadósorból. A támadófal inkább közepes, mint jó, a futójáték nem működik, Travis Kelce pedig hiába egy állat (9/9, 124 yard), de rajta kívül nem nagyon van senki, aki képes lenne nagy játékokra akkor, ha Mahomesnak rosszabbul megy vagy Andy Reidnek megártott a sok sajtburger. Rashee Rice-nak elég jó meccse volt, 72 yardot tett a közösbe, de ő sem képes egy konzisztens második számú WR-t hozni, a papíron első számú Kadarius Toney pedig egy könnyű TD-t leszámítva csak dísznek volt a pályán, hat felé szálló labdából csak háromból lett elkapás kilenc yardért. Az 5-1-es mérleget nem kell magyarázni, de ez a Chiefs továbbra sem meggyőző.

Denver Broncos @ Kansas City Chiefs 8-19

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!