Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #6

Utolsó londoni csörte, elit 49ers offense vs. elit Browns defense, magára találó Bengals a kipihent Seahawks ellen, néhány simának tűnő, néhány megtippelhetetlen, majd hétfőn zárunk egy jó kis Cowboys@Chargersszel.

*Szép tippképek sajnos még mindig nincsenek, mert kölcsöngéppel dolgozok, amin nincs Photoshop. A végén egyben láthatjátok az összes meccsre a tippjeinket.

London, baby!

Baltimore Ravens @ Tennessee Titans (+4) (Arena4)

Érdekes, hogy mennyire más taktikát választottak a csapatok a londoni meccsre való akklimatizálódás kapcsán. A Ravens már rögtön a hét elején megérkezett, a Titans viszont csak pénteken. Kíváncsi vagyok, mennyit jelent ez, ha jelent bármit is. Szerintem a Hollóknak be kellene ezt húznia, de így voltam múlt héten a Steelers ellen is, Vrabel pedig hasonlít Tomlinra, hogy “hazai” pályán underdogként elég jól szokott szerepelni. Egyedül ezért ódzkodom berakni ezt a meccset a magabiztosabb tippjeim közé, pedig a Ravens defense – amely ellen a harmadik legkisebb arányban érnek el a csapatok a vörös zónáig, ott pedig a legjobb arányban lesznek megállítva – szerintem esélyt sem hagy a Titans offense-nek, és csak nem szerencsétlenkednek megint annyit Zay Flowersék, mint múlt héten…

Tipp: Ravens -4

19 órás sáv

San Francisco 49ers @ Cleveland Browns (+9,5) (Net4+)

PJ Walker kezd a Brownsban, így a győztes kilétéről talán sokat nem kell beszélnünk, meg a labda egyik oldalán el is engedhetjük a matchupot, ellenben a másik oldalra érdemes figyelni! A 49ers offense ugyebár zsinórban 8 meccse szerez legalább 30 pontot, illetve drive-onként a legnagyobb arányban szereznek pontot, viszont a Browns engedi a legkevesebb pontszerző akciót drive-onként, szóval elit összecsapás lesz ez.

Kiváltképp érdemes figyelni a Myles Garrett vs. Trent Williams párharcot a falban, vagy a Brandon Aiyuk vs. Denzel Ward matchupot a szélen. Kíváncsi vagyok Jim Schwartz mit talál ki a 49ers lelassítására, de összességében eléggé hasonlít a védelme a Cowboyséra, szóval szerintem Shanahan szét fogja szedni őket is. Elit offense és elit defense összecsapásánál egyébként is a támadók felé hajlok mindig, így az alacsonyabbra belőtt line-okat is érdemes talán megfogadni 49ers oldalon (khm… Aiyuk 43,5 yard).

Tipp: 49ers -9,5 (milyen jó, hogy még -4,5-nél megtettem kedden)

Seattle Seahawks @ Cincinnati Bengals (-3) (Arena4)

Múlt héten már láttunk biztató jeleket Burrow vádlijától és a Bengals támadósorától, a fogadóirodák pedig úgy tűnik úgy számolnak, hogy már minden oké és a régi Bengalst láthatjuk. Én azért itt még nem tartok, részben mert a Cardinals védelem volt az ellenfél. Persze ha most is nagyon jók lesznek és nyernek, majd jön a bye week, akkor irány a playoff.

A Seahawks egy elég jó csapat, ráadásul pihenőhétről érkeznek, szóval szerintem elég jó esélyeik lehetnek Cincyben. Nekik egyébként harmadik kísérleteken kell javulniuk, mert offense és defense oldalon is a 2. legrosszabbak. Ez azért kis mintánál tud zajos statisztika lenni, szóval szerintem várható előrelépés ebben. A futójátékra tudnak építeni, mert nekik a legjobb a futókülönbségük az ellenfelekhez képest (tehát mennyivel futnak ők többet, mint amennyit futnak ellenük), míg a Bengals ebben utolsó.

Tipp: Seahawks +3

New Orleans Saints @ Houston Texans (+1,5)

Azt hiszem ez lesz CJ Stroud eddigi legnehezebb feladata. A Saints nagyon jó védelemmel rendelkezik, amit jól támaszt alá az engedett 57,5 százalékos passzpontosság (2. legjobb) és az 5,7 yardos passzonkénti átlag (4.). Kiválóan embereznek, és a Texans nincs tele szuper elkapókkal, akik egy-az-egyben könnyen elszakadnak. És még így is azt gondolom, hogy a Bobby Slowik koordinálta támadósor jobban képes haladni, mint Derek Carrék a túloldalon, akik a ligában a második legnagyobb arányban puntolnak.

Tipp: Texans +1,5

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars (-4)

Nagyon sajnálom Richardson sérülését, mert jó volt nézni és kellett volna neki a tapasztalatszerzés a fejlődéshez. Nem biztos, hogy rövid távon rosszabb lesz a Colts Minshew-val (bár egyébként a számok a Richardson vezette offense mellett vannak), ráadásul a bajuszkirály most volt csapata ellen lép pályára, így biztos fűti a tűz. A Jaguars a vártnál gyengébb eredmények ellenére még mindig egy jó csapat, ráadásul ebben a párharcban otthon nyolcat nyertek zsinórban, tehát még mumusai is a Coltsnak. A Jaguarsban egyelőre nehéz magabiztosan bízni, főleg hazaérve a kéthetes Londoni nyaralásból, de azért rájuk teszek.

Tipp: Jaguars -4

Washington Commanders @ Atlanta Falcons (-2,5)

Két másodéves, eddig eléggé felemás irányító néz farkasszemet Atlantában. A Commanders defense egyértelműen várakozásokon alul teljesít, a legnagyobb arányban szereznek ellenük pontot, ami jó jel lehet Ridderék számára. Ráadásul a Falcons védelme is abszolút rendben van. Az kérdés, hogy mennyire tudják kihasználni a fővárosiak nagy gyengeségét, ugyanis míg turnoverből és sackekből a Commanders engedi a legtöbbet, addig a Falcons a második legkevesebb ilyet szerzi idén. Két eléggé hullámzó csapat, bármi lehet itt, szóval alapvetően a plusz pontokat kellene választanom, de az első fordulóban megmondtam, hogy 3 pont alatti spreadnél arra kell tippelni, aki szerintem nyerni fog, szóval akkor maradok ennél.

Tipp: Falcons -2,5

Minnesota Vikings @ Chicago Bears (+3)

Két hete nagyon gyorsan le lehetett volna tudni ezt a meccset, de a Bears offense feléledt. Nem tudom mit akartak csinálni a szezon elején, de rájöttek a nyilvánvalóra, hiszen Fieldsnek mozognia kell, kellenek a QB-futások, és van egy DJ Moore-juk, akit elő kéne venni és rá rajzolt playeket hívni. És voilá, így lett a Chocapic. A Bears ugyanis 41,5 yardot szerzett támadásonként az utóbbi két hétben (3.), míg előtte 22,4 yardot (29.). Fields karrierjének 20 meccséből ez a kettő volt a 2. és 3. legjobb EPA alapon. Oké, két gyenge védelem ellen, de a Vikingsé is az. Flores legalább mentális kihívás elé állítja majd Fieldst, így lesznek nehezebb pillanatai, de szerintem haladhat a Bears.

A Vikings eddig nagyon jól haladt (4. legtöbb yard/drive), de most kiesett Justin Jefferson, ami azért visszavetheti őket. Jók lesznek, főleg a Bears gyenge védelme ellen, de ott lesznek a top5-ben? Ha nem, akkor a védelem gyengesége miatt lehetnek bajok. Alapvetően sok pontot várok, és szerintem a Bears behúzhatja ezt. Nem akarom azt mondani, hogy elhiszem a fellendülésüket, de ha tudják azt hozni, mint az előző két hétben, akkor azért közelebb kerülök hozzá.

Tipp: Bears +3

Carolina Panthers @ Miami Dolphins (-13,5)

Ez az a meccs, amit talán tényleg nem kell sokáig ragozni, látva a két offense közti különbséget (EPA alapon 1. és 25.). Talán annyit érdemes megjegyezni, hogy a Panthers védelme a passz ellen nem védekezik rosszul, erre rendezkednek be, ellenben a földön nagy problémák vannak: a legnagyobb arányban engednek 5+ yardos futásokat és a 4. legnagyobb arányban 10+ yardos futásokat. Achane hiányában így Raheem Mostertnek lehet nagy napja.

Tipp: Dolphins -13,5

22 órás sáv

Detroit Lions @ Tampa Bay Buccaneers (+3) (Arena 4)

Ez a Lions most nagyon jól néz ki. Az offense és a defense is. Zsinórban három meccset nyertek két labdabirtoklásos győzelemmel, a félidei pontkülönbségük pedig 89-37, ami a legjobb arány a ligában. Most annyi nehezítés azért jön, hogy kültéren kell játszaniuk, ahol Goff azért rendszeresen rosszabbul teljesít, de legalább hideg nem lesz. A Bucs védelme pedig ugyan erős, de matchupot tekintve sok cover3-at használnak, amit Goff mindig szét szokott szedni. A Buccaneers bye weekről jön, és meglepően jól teljesítettek eddig, de szerintem a Lions most magabiztosan húzza ezt be.

Tipp: Lions -3

Philadelphia Eagles @ New York Jets (+6,5)

Ne lepődjünk meg, ha főleg az Eagles offense-t látjuk majd a pályán, mivel ők átlagolják a legtöbb játékot támadóoldalon, míg a Jets a legkevesebbet. A Jets elsősorban a futásra épít, viszont az Eagles idén elit szinten védekezik a földön, szóval ha ezt a párharcot a Sasok nyerik, akkor szerintem el is könyvelhetjük az eredményt, hiszen ha Zach Wilsonnak passzolnia kell, akkor nem sokáig fogja bírni emögött a támadófal mögött ez ellen a védőfal ellen. A túloldalon lesznek érdekes matchupok, de gondolom az Eagles el akarja kerülni Sauce Gardnert, így főleg balra fognak passzolni meg oda állítják fel AJ Brownt, akinek elég nagy testi fölénye van DJ Reeddel szemben. Emellett Dallas Goedertre és a futójátékra építhet az Eagles, ugyanis itt gyenge a Jets védelme.

Tipp: Eagles -6,5

Arizona Cardinals @ Los Angeles Rams (-7) (Net4+)

Két jó támadósor, két gyengébb védelem (főleg a Cardinalsé). Alapvetően sok pontot várok, és azon belül is inkább a Ramsben érzem, hogy nem állítják meg őket. Jonathan Gannon védelme ugyanis hozza a tavalyi eaglesös formát és 72%-os passzpontosságot enged. Főleg a pálya közepén vannak bajban, szóval Cooper Kupp nagyot fog menni. Az mondjuk érdekes, hogy a Rams az első félidőkben szuper (8. legjobb TD-arány), a másodikban viszont teljesen összeesik a támadósor (30. legjobb TD-arány). Most sikerül egész meccsen át fenntartani a jó játékot? Én bízok benne, főleg hogy McVay mérlege 11-2 a Cardinals ellen. És ebből 10-szer hozta a spreadet is.

Tipp: Rams -7

New England Patriots @ Las Vegas Raiders (-2,5)

Muszáj erre is tippelni? Nem igazán akarok… Legfeljebb arra, hogy kevés pont lesz, mert ez a két csapat egyetlen egyszer nem hozta még a fogadóirodák által várt számokat ilyen téren, szóval együtt meg aztán végképp nem fog ez menni – egyébként 41,5 pontra lőtték be a meccset. Ehhez kapcsolódik, hogy a Patriots vezeti a legkevesebb, a Raiders a 3. legkevesebb pontszerző akciót meccsenként, szóval tényleg ne számítsunk sok pontra. Abban talán reménykedhetünk, hogy a tavalyihoz hasonló végjáték lesz. Mindenesetre McDaniels vs. Belichick érdekes játszma, de Jakobi Meyers is biztos bosszúra szomjazik. Legyen Patriots, de csak mert muszáj valamit választani és melléjük kapok 2,5 pontot.

Tipp: Patriots +2,5

Sunday Night Football

New York Giants @ Buffalo Bills (-14,5) (Arena 4)

A Giants negyedszer van főműsoridőben, mindegyik csúnya bukó lett, és ez is annak néz ki, főleg egy vereség után mindig domináns Bills ellen. Nem hiszem, hogy túl kéne ezt ragoznom, szóval hozok három egész fontos statisztikát, amiben a lehető legeltérőbbek a csapatok. A Giants az egyetlen csapat, amely még nem játszott egyetlen támadósnapet sem vezetésben, az első félidőkben 94-19 arányban verik őket, míg a Bills 88-38 arányban veri ellenfeleit. A Giantsé a legrosszabb sack különbség a ligában, a Billsé a legjobb. A Bills szerzi a harmadik legtöbb pontot drive-onként, a Giants a második legkevesebbet. A két TD-nél nagyobb spread kicsit durva, de még így is Allenékre teszek.

Tipp: Bills -14,5

Monday Night Football

Dallas Cowboys @ Los Angeles Chargers (+2,5) (Arena4)

A Cowboys múlt héten csúnya vereséget szenvedett a 49erstől, és ha nem lett volna nagyobb sztori a Patriots, akkor a támadósorukról írtam volna elemzést, hogy mennyire bejöttek a várakozásaink, hogy Mike McCarthy lesz a kerékkötője a dallasiaknak. Ezt meghagyom jövő hétre, ha most is folytatódik a tendencia és leszerepelnek. Azt viszont tegyük hozzá, hogy 2021 óta a Cowboys vereség után 10-1-es mérleget tud felmutatni és +191 a pontkülönbsége.

Ez azért eléggé elbizonytalanít a tippelésben, mert egyébként a Chargerst tettem volna meg kis meglepetésnek. Az mondjuk nagy kérdés, hogy a védelmük meg tudja-e állítani legalább ezt a dallasi támadósort. A túloldalon viszont talán előnyben lehetnek, mert Herbert nagyon jól kerüli a nyomást, így kiveheti a Cowboys defense méregfogát. Ha pedig a nyomás nem ér oda, akkor sebezhető a hátsó alakzat, főleg hogy Diggs után LVE is kiesett. És ne felejtsük el, hogy Kellen Moore bosszúra szomjazik volt csapata ellen, meg akarja mutatni McCarthynak, hogy mekkora hülyeséget csinált.

Tipp: Chargers +2,5

Tippek

Magabiztosabb spread tippek

Nem volt olyan jó hetem mint legutóbb, de most is sikerült pozitívra kihozni a hetet a magabiztos tippeknél, szóval ha csak ezeket fogadtátok meg, akkor eddig kerestetek egy kis pénzt. Sőt, ha minden tippem megtettétek a szezonban külön-külön, az is hozott pénzt a konyhára. Reméljük így is marad.

A heti magabiztosabb tippjeim:

  • Lions -3
  • Eagles -6,5
  • Seahawks +3
  • Ravens -4 (csak betettem végül, mert kevés a jó alternatíva)

Magabiztos tippek múlt héten: 3-2-1
Magabiztos tippek a szezonban: 13-8-2

Spread tippek múlt héten: 6-6-1
Spread tippek a szezonban: 41-28-5

Szerkesztőségi tippverseny állása

Straight up:

  1. balentin 53-25
  2. Patrik 53-25
  3. Höri 51-27
  4. renningan 51-27
  5. chester 50-28
  6. atreus 49-29
  7. katonadani 49-29
  8. Támogatók 49-29
  9. alatriste 45-33
  10. jarred 44-34
  11. kronikk 44-34

Oddsokkal kiigazított:

  1. Patrik 87,13
  2. chester 83
  3. balentin 81,87
  4. renningan 79,97
  5. Höri 78,43
  6. katonadani 76,67
  7. Támogatók 75.84
  8. alatriste 73,71
  9. atreus 73,43
  10. jarred 70,97
  11. kronikk 66,66

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!