Connect with us

Érdekességek

Történelmi lesz a Texans-Panthers meccs

Ugyan a rájátszás szempontjából nem különösebben érdekes a Texans-Panthers mérkőzés, de az biztos, hogy történelmi lesz. Amennyiben Bryce Young, CJ Stroud és Will Anderson is játszani fog, úgy ez lesz az első olyan meccs, amikor egy draft első három kiválasztottja pályára lép ugyanazon a találkozón.

Nem meglepő, hogy eddig még nem történt hasonló, ugyanis az első három pick tulajdonosa általában három különböző csapat szokott lenni. Idén sem kellett volna, hogy ez megtörténjen, ugyanis az 1/1-es pick a Bearsé volt, az 1/3-as pedig a Cardinalsé. Azonban a Panthers mindent is beáldozva (köztük egy 2024-es első kört) megszerezte az első választási jogot és draftolta az irányító Bryce Youngot, míg a Texans az 1/3-asért áldozott fel egy 2023-as és egy 2024-es első kört, így az 1/2-es CJ Stroud mellett a pass rusher Will Andersont is sikerült kiválasztania.

A vicces az egészben, hogy mivel a Panthers idén még nyeretlen és a Bears is borzalmas, így jelen állás szerint 2024-ben a Chicagoé lesz a draft első és harmadik választási joga, míg a Cardinals húzhat másodszor. A két csapat ráadásul jó eséllyel a csoportja utolsó helyén végez, vagyis játszani fognak egymás ellen az alapszakaszban, vagyis jó esély van rá, hogy jövőre is egymás ellen lép pályára az első három választott ugyanazon a meccsen.

Egyébként Youngé és Stroudé lesz az ötödik 1/1 vs. 1/2-es QB-párharc a liga történetében Trevor Lawrence és Zach Wilson, Jameis Winston és Marcus Mariota, Peyton Manning és Ryan Leaf, valamint Drew Bledsoe és Rick Mirer csörtéje mellett.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!