Connect with us

Minden ami NFL

Touchdown Week8 – 6 pont és egy remélhetőleg sikeres extra

Minden héten van mit tanulni az NFL-ben, úgyhogy minden forduló után le is vonjuk a tanulságainkat. Jöjjön tehát egy touchdownnyi (6+1) pont / take / gondolat a szezon nyolcadik hétvégéje után.

Beszélünk a Bengals offense visszatéréséről és a 49ers defense problémáiról, Will Levis biztató bemutatkozásáról, hozunk három tökéletes csereötletet pár órával a határidő előtt, bedobunk egy eddig szinte elképzelhetetlen NFC wild card forgatókönyvet, Davante Adamsnek ajánlunk egy kötetet Antonio Brown önéletrajzi sorozatából és megmondjuk, mit kéne csinálnia a Vikingsnak Cousins sérülése után.

A Bengals visszatért🔥, a 49ers védelmének pedig vannak problémái 📉

A hét meccse egyértelműen a Bengals-49ers volt, amiből elég sok tanulságot le lehetett vonni. Gondolkodtam, hogy kettéveszem ezt, de mivel van még bőven témám a cikk további részére, így egyben tárgyalom. Kezdjük a Bengalsszal, amit az első heti szenvedések után most végre ismét élmény volt nézni. Ez volt az a Burrow, ez volt az a Bengals, amit szeretünk, ami bárkin képes átmenni. Elég csak ezt a játékot megnézni:

Elképesztő.

A vádlisérülése az első 5 fordulóban látványosan hátráltatta, az offense pedig egy nézhetetlen valami volt. A playbook egy viszonylag nagyobb részét ki kellett dobni, mert Burrow nem tudott mozogni. Under center játék gyakorlatilag nem volt (kevesebb mint 5%, míg most vasárnap 23%), így a futójátékok nem tudtak működni (jó shotgun futójátéka gyakorlatilag csak a futó irányítós csapatoknak van, mert amúgy elrontja az időzítést a felállás), és nem hogy a hosszú, de még a közepes passzok is lekerültek a menüről, mert Burrow nem tudott beleállni.

Most ment a futójáték is (134 yard), Burrow is meg tudott iramodni (legmagasabb scramble ráta idén), a hosszú passzok is ültek (10,5% explozív ráta, duplája az idei legtöbbjüknek) és mindezzel pedig a hatékonyságuk is feljavult (ez volt Burrow karrierjének 4. legjobb sikerességi rátás meccs).

Szóval üdv újra az esélyesek közt, tisztelt Cincinnati Bengals!

Mindeközben a 49ers zsinórban három vereséggel már nem vezeti a csoportját. Sokan Brock Purdyt és az offense-t veszik elő, de én egyáltalán nem értek egyet. Purdy ugyanúgy játszik mint eddig (oké, a Browns ellenit vegyük le a nagy esőzés miatt), egyszerűen az utóbbi hetekben szerencsétlenebb és most lehúzzák azokat a turnovert érő labdáit, amiket eddig nem húztak le. Eddig szerencsés volt, most meg átfordult a túloldalra a dolog, ennyi az egész, nem kell semmiféle vészharangokat kongatni.

Mármint offense oldalon, mert a védelemben azért vannak problémák. A legnagyobb a futásvédelemmel van, ami jelenleg 25. EPA/play alapon, illetve 26. sikerességi rátában. A holtszezonban megpróbálták felturbózni a védőfal közepét, viszont Javon Hargrave amellett, hogy baromi jól sietteti az irányítókat, már az Eaglesben sem a futás elleni védelméről volt híres (érdemes megnézni azt is, mennyivel jobb lett az Eagles ebben a tekintetben az idei évre). Túl agresszív, így sokszor lyukak keletkeznek a helyén, amit kihasználnak az ellenfelek, ez pedig a mai két mély safetys felállásos védelmeknél nagyobb problémát jelent, mint régebben.

Ha pedig nem működik a futás elleni védelem, akkor automatikusan nehezebb helyzetekbe kerül a védelem. Hiszen ha korai downokra megállítják a futást, akkor harmadik és hosszúra a defense kerül fölénybe, a pass rush rohamozhat és szétszedhetik az ellenfél irányítóját. Ideális esetben ez lenne a 49ers receptje is. Azonban ha a korai downokon jól halad az ellenfél akár futásokkal, akár rövid passzokkal, akkor sokkal nehezebb dolga van a védelemnek, hiszen harmadik és rövid vagy közepes szituációkban már a támadóknál van a fölény.

Az ilyen helyzetek pedig kiveszik a 49ers védelem méregfogát is, a félelmetes pass rusht. Hiszen hiába nyeri meg nagyon jó arányban a párharcait Bosa, Armstead és Hargrave is, ha az irányító hamar szabadul a labdától. És akkor ide kapcsolódva a másik probléma, hogy a secondary sem tud elég időt biztosítani a védőfalnak, hogy kifejtsék hatásukat. Jó lenne még egy jó cornerbacket szerezni (helló Jaylon Johnson), de Steve Wilks védőkoordinátort is elő lehet venni, aki nem tudja ugyanazt hozni, mint elődje, DeMeco Ryans.

Nem szakad le a mennyezet vagy semmi ilyesmi, nem kell túlságosan félteni a 49erst, így is egy nagyon jó csapatról van szó, de azért előjöttek a gyengeségek is. Összességében szerintem továbbra is az NFC egyik legjobb csapatáról van szó, és szerintem egy kivétellel mindenki ellen esélyesek lesznek a rájátszásban, egyedül az Eagles ellen elég rossz nekik a matchup.

Minderről egyébként beszélgettünk a hétfő esti Triple Coverage podcastben is, a Bengals-49ers az adás első 20 percében hallható, de ha már ott vagytok, csekkoljátok a nyerteseket és veszteseket is. 

💪 Biztató volt Will Levis bemutatkozása, de…

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!