Connect with us

Összefoglaló

Két kapura játszva is simán nyert a Lions

A Lionsnek nagyon kellett egy jó eredmény a Raiders ellen a múlt heti baltimore-i zakó után, ami végeredményben összejött, csak hát nem úgy, ahogy azt a legtöbben várták. Nem mintha a Las Vegas bármilyen szempontból is tényező lett volna a meccsen, mindössze azért tűnik relatíve szorosnak a végeredmény, mert a Detroit valamiért úgy döntött, hogy két kapura játszik ma hajnalban.

A találkozó önmagában nem sok szót érdemel. Ugyan az eredményjelző alapján 26-14-re nyert a hazai pályán játszó Lions, de a Raidersnek akkor sem lehetett volna egy rossz szava sem, ha végül 50-7-re kap ki. Jared Gofféknak majdnem annyi first downjuk volt (29), mint a Raidersnek elindított játéka (45), illetve csekély 329 yarddal sikerült többet szerezni, mint az ellenfélnek. Hogy mégis szoros volt még a harmadik negyedben is a meccs az leginkább annak volt köszönhető, hogy az eddig nagyon fegyelmezetten és hiba nélkül teljesítő Lions valami hihetetlen mennyiségben termelte az ostobábbnál ostobább bakikat.

A teljesség igénye nélkül láthattunk Josh Reynolds fumble-t saját térfélen, rengeteg túlgondolt és elszúrt trükkös/kreatív játékot a red zone-ban (Ben Johnson talán legrosszabb vörös zónás teljesítménye valaha), egy pick-sixet egy olyan passzból, amit Goff egyszerűen csak ki akart dobni oldalra, de belefért a bakiparádéba még egy Craig Reynolds fumble az ellenfél 4 yardosánál, egy holding miatt visszafújt TD és egy kihagyott 26 yardos mezőnygól is. A ligában jó ha van 4-5 olyan csapat, amit ennyi hibával is meg lehet verni, és a Lions szerencséjére a Raiders közéjük tartozott.

A teljesen karakteridegen hülyeségeket leszámítva viszont brutális volt a Lions. Jared Goff a pick-sixe ellenére sem zuhant össze (hihetetlen tartása van ennek a csapatnak), végig jól kezelte a nyomást, ügyesen olvasta az ellenfél védelmét és az eladott labda mellett egész meccsen talán csak egy rossz passza volt, amikor az üresen lévő elkapója mögé dobta a labdát vagy fél méterrel. Összességében az elkapni tudó játékosok is jól teljesítettek, Amon-Ra St. Brown 108 yardot tett a közösbe, az újonc Sam LaPorta továbbra is top formában van és nyolc elkapásból 57 yardot és egy TD-t szerzett, de a többieknek is volt szép megmozdulása.

A támadófal is nagyot ment, pedig többen is kiestek a fal belsejéből: Goffot egyszer sem sackelték, miközben a futójáték hasított. A szezon legjobb teljesítményét nyújtva Jahmyr Gibbs 5,8 yardos átlaggal 152 yardot és egy TD-t szerzett a földön, de Reynoldnak is volt 74 yardja 14 kísérletből. Főleg előbbinek lehet örülni, aki már a Ravens ellen is mutatott szép dolgokat a garbage time-ban, most pedig élesben dominált és végre úgy teljesített, ahogy egy top 15-ben kiválasztott futótól elvárható. Egyelőre nem Bijan Robinson szint, de jól mozgott a tackle-ök között, sorra harcolta ki az elrontott szereléseket, a külső zónafutásokkal folyamatosan hozta a nagy játékokat és a sebessége miatt minden labdaérintésében benne volt a nagy játék. A brusztolós szituációkban továbbra sem jó, arra kell majd David Montgomery, de úgy tűnik, hogy új első számú futója van a Lionsnak.

Az egyetlen játékos, akivel nem vagyok különösebben elégedett, az a tavalyi első körös Jameson Williams, aki továbbra sem tud tényező menni. Négy játékosnak is több targetje volt nála, és ugyan volt egy szép 22 yardos elkapása, de összességében nem sok hozzáadott értéke volt a támadósorhoz, plusz volt egy csúnya dropja is. Mondjuk nem könnyíti meg a dolgát, hogy a széljáték nem épp Goff erőssége, de ennél azért bőven többet kellene nyújtania.

Visszatérve a pozitívumokhoz, a védelem zseniális volt. A futás ellen néha akadtak problémák, de a passzjátékot teljesen megölte a detroiti defense. Jimmy Garoppolót számtalan nyomás mellett hatszor sackelték és kilencszer ütötték meg a Lions a védői, illetve egy labdát is halásztak tőle. Nagyon nagyot játszott a linebacker Alex Anzalone, aki minta megtanult volna szerelni, ugyanis most nem csak odaért az irányítóhoz, de kétszer sikerült sackelnie is Garoppolót. A legjobb viszont Alim McNeill, a 2021-ben harmadik körös DT volt, aki a szezon előtt 50 százalékkal csökkentette a testzsír-százalékát, hogy javuljon pass rush-ban és most karriernapot tartott. Több fontos tackle mellett volt két sackje és egy leütött labdája is, a védőfal legjobbja volt (Aidan Hutchinsont szépen kivették a Raiders játékosai).

A Raiders szempontjából abszolút semmi ok nincs az örömre. A védelemben egyedül Maxx Crosby képvisel komoly minőséget, igaz ő rögtön top3-as szintet, egyszerűen hihetetlen, amit csinál. Rendre képes volt nyomást generálni, ami ugyan most sackben nem manifesztálódott, de a Lions támadófala ellen azért a legjobbaknak sem egyszerű. Emellett elit szinten játszott futás ellen, több brutálisan nagy szerelése is volt mínusz 5-8 yardért, nettó életveszély volt az irányába szaladni (és az egyik fumble-t is ő harcolta ki). A többiek szót sem érdemelnek, pedig az első körös Tyree Wilsontól azért elég sokat vártam, de egyelőre úgy tűnik, hogy vele mellé lőtt a Raiders.

Ami meg a támadókat illeti, egy vicc az egész. A támadófal futáshoz oké volt, de passzblokkolásban borzalmasan teljesített (Garoppolót hatszor is sackelték, bár ebben azért az irányító is játszott némi szerepet). A skill játékosoknak sem ment, Jakobi Meyers szinte soha nem tudta magát üresre játszani, Hunter Renfrow játéka teljesen szétesett, de Davante Adamsnek is volt egy csúnya dropja 3&4-re, a meccset meg egyetlen elkapással és 11 yarddal fejezte be (hét targetből).

A legnagyobb probléma persze továbbra is Josh McDanielsszel és Jimmy Garoppolóval van. Derek Carr kitúrása épületes hülyeség volt, a helyére igazolt Jimmy-G bottom 10-es szinten teljesít (többször is túldobta Davante Adamst potenciális TD-t érő helyzetben) és nettó emberhátrányt jelent, miközben a rendszer is úgy ahogy van borzalmas (aki nem tudja Adamst használni, annak nincs helye a ligában). A Raiders az egyetlen csapat, amely még idén egyszer sem szerzett 21+ pontot és nem ok nélkül. Hét pont és 157 nettó yard volt a mostani termés – mindenkit ki kellene vágni, akinek ehhez köze van.

Las Vegas Raiders @ Detroit Lions 14-26

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!