Connect with us

Draft

Támogatói mock draft

A támogatóink minden évben összeülnek a Discord szerverünkön, átveszik a csapatok irányítását és összehozzák a saját mock draftjukat! Az idei első felvonásra most került sor, ezt láthatjátok alább. 

A szabályokról annyit érdemes tudni, hogy minden franchise egy cserelehetőséggel rendelkezik, ami vonatkozik pickekre és játékosokra egyaránt. Most mutatjuk mik történtek a mock draft alatt, és minden GM meg is indokolja a választását.

Egy csere történt is a draft kezdete előtt:

49ers adja: Brandon Aiyuk, WR
Bills adja: 1/28 + 2025/2 kör

49ers indoklás: Aiyuk tényleg elvágyódik, leginkább pénzügyileg, így csak a veszekedés, elégedetlenkedés lenne belőle idén. Elkapni tudó marad még a csapatban (nyilván csökken a minőség valamennyit), de a plusz első körössel akár őt is lehet pótolni, 1/25 volt anno ő is. (Ge®i)

Bills indoklás: Nincs itt semmi látnivaló. Üres a WR szoba és mindenképp akartam egy elit célpontot Allennek, a drafton még kevesebb esélyt láttam erre. Aiyuk is elvágyódik (kifelé áll a szénája?). Win-win. (lalosz)

1/1 Chicago Bears (from CAR)
Caleb Williams
QB, USC

Nem tudom kell-e különösebb komment 😅 . Nem csípem a srácot, latom benne a relatív bust faktort, hogy sose lesz top5 QB, de a nyers tehetsége annyival magasabban van, hogy nem lehet másként dönteni. (ewzywv)

1/2 Washington Commanders
Drake Maye
QB, North Carolina

Bármennyire is fun húzás lenne Jayden Daniels a Commandersbe és házasítják össze az LSU tavalyi irányítóját a fővárosiakkal, nem akarom elhinni, hogy Kliffre ismét egy rohangálós egykori Heisman győztes QB-t bízzanak. Így tehát marad a konszenzusos 1/B QB prospect Drake Maye személyében, aki a remények szerint Kirk kapitány távozása után némi stabilitást hoz a center mögé és kihozza majd a legtöbbet a rendszer adta lehetőségekből. A kérdés csak az, hogy a rendszernek hol lesz majd a plafonja. (Danika95)

TRADE 1/3 Minnesota Vikings (from Patriots)
Marvin Harrison Jr.
WR, Ohio State

Vikings adja: Justin Jefferson
Patriots adja: 1/3 + 2/34 + 2025/4 kör

Vikings indoklás: JJ-t sem akartuk megfizetni, ahogy Kirk kapitányt sem, ezért lecseréltük őt egy fiatalabb WR-re, plusz szereztünk egy 2/35.-öt (Selmeci Gyuri)

Patriots indoklás: A két QB aki tetszett volna kiment, így 1/3-ra reálisan az egyetlen opció MHJ volt, de mikor megkeresett a Vikings hogy JJ mozdítható, úgy gondoltam megéri odaadni egy +2.kört a liga (szerintem) legjobb elkapójáért, aki a franchise arca lehet a következő években. (Drv)

TRADE 1/4 Denver Broncos (from Cardinals)
Jayden Daniels
QB, LSU

Cardinals adja: 1/4 és 3/66
Broncos adja: 1/12 és Patrick Surtain

Broncos indoklás: Meglepett, hogy 1/4-re még választhatok is. Eredetileg nyilván a 4. QB-ért jöttem, de így Danielst viszem. Tudom boom or bust, meg egyszer már láttunk ilyet Lance-ért, az nem jött be. A plafon viszont az egekben és a Broncos helyében ha van erre lehetőség akkor hozni kell egy irányítót. Surtain akármennyire is jó játékos, a franchise-t nem fogja a hátán vinni, meg hát előbb-utóbb meg is kéne fizetni, ami a rengeteg halott pénz miatt nem lenne egyszerű. Az ellenértéken lehet vitatkozni, szerintem ez korrekt ár érte tudva azt is, hogy QB-ért ment a csapat. Szóval érkezik Daniels, Broncos fanok lehet menni ünnepelni! (Szatya)

Cardinals indoklás: Mindenképp akartam egy blue chip játékost, de mivel csak egy csere a megengedett ebben a mockban, így nem tudtam volna visszacserélni a top 10-be. Helyette viszont érkezik egy elit corner és majd 1/12-n is tudok húzni valakit, ahelyett hogy 1/4-en érkezett volna mondjuk valamelyik elkapó. A Broncos mindenképp szeretett volna vissza valamit, nekem pedig volt három 3.köröm, így megérte egyet bedobni, hogy egy hátramozgással, is fixen nálam kössön ki egy elit játékos. (Beastmode)

1/5 Los Angeles Chargers
Malik Nabers
WR, LSU

Senki nem kereste a Chargerst ajánlattal, így egyértelmű volt, hogy elkapni tudó játékost kell húzni a historikusan rossz elkapó szekcióba. Odunze talán tipikusabb X elkapó lehetne, de Nabersszel megyek, mert összességében jobb prospectnek gondolom. Bowers jöhetett volna még szóba, de ő nekem itt reach lenne (és a HFL szintű WR sor mellé indokolatlan is). (vicgeordie)

1/6 New York Giants
Rome Odunze
WR, Washington

JJ lecsúszott hozzám, de valahogy nem éreztem ide, és Jones kaphat még egy évet, úgyhogy kap végre egy WR 1-et, mert szerintem ez a legnagyobb hiányposzt az óriásoknál. Nabersre fájt a fogam, de pont előttem vitték ki, de Odunzeval is elégedett vagyok teljesen. (Tankicica)

1/7 Tennessee Titans
Joe Alt
OT, Notre Dame

Nincs itt semmi látnivaló, ha már egy idei 3. kört sem adtak a lecseréért, akkor viszem a legjobb falembert. (PaPa)

1/8 Atlanta Falcons
Dallas Turner
Edge, Alabama

Nincs nagy meglepetés itt sem.  A legnagyobb need az edge rusher és a corner. Ha a Harrison Jr. – Nabers – Odunze trióból valamelyik bent lett volna, akkor közülük választottam volna. Így viszont a CB és Edge között dőlt el a pick Turner javára. (Nafreat)

1/9 Chicago Bears (from CAR)
Olu Fashanu
OT, Penn State

Szarul alakult a draft, utolsó volt a boardomon. Top3 WR-t szerettem volna elsősorban vagy Turnert. Egy trade lehetett volna esetleg, mindenesetre így ligaelit tackle párosa lehet Williamsnek, aki amúgy csapattársa is volt a gimiben Fashanunak. (ewzywv)

TRADE 1/10 Las Vegas Raiders (from Jets)
JJ McCarthy
QB, Michigan

Jets adja: 1/10
Raiders adja: 1/13 és 3/77

Dobtam a kukába az elmúlt napi jegyzeteket, amikor a Vikingek nem őt vitték. Itt azt gondolom ajándék, ennél feljebb viszont nem mentem volna. Meg hát amúgy is, MHJ+JJ a vikingeknek? Azért mindennek van határa! (hesta)

1/11 Minnesota Vikings
Bo Nix
QB, Oregon

Sajnos az álom scenario elmaradt. Nyilván JJ McCarthy volt a cél és a 2/35 elég is lett volna, hogy akár 1/9-re is felmozogjunk, de ezt sajnos nem lehetett ebben a mockban, nem sok kellett hozzá. Bo kapitány a fedélzeten. (Selmeci Gyuri)

1/12 Arizona Cardinals
Troy Fautanu
OT, Washington

Surtain után nem akartam cornert, tight endben pedig megvagyunk, szóval maradt a pass rusher és az OL a posztok közül, ahol van értéken játékos. Jonah Williams érkezése és a tavalyi Paris Johnson pick után sem érzem, hogy stabil lenne a fal, szóval turbózzuk tovább. A training campben majd lejátsszák Johnsonnal, hogy ki lesz kívül és ki lesz belül. (BEASTMODE)

1/13 New York Jets
Taliese Fuaga
OT, Oregon State

Annyira Bowers mindenhol, hogy a való életben is sanszos ez lesz (ennek is szurkolok), már csak azért sem akartam őt kihúzni + Fashanut is szerettem volna nagyon. Így hatracseréltem és a Vikes belehibázott. Bingo. Fuaga itt már tetszik, egy állat, egyszerűen meg kell védeni a kapitányt az utolsó(?) évében. (lalosz)

1/14 New Orleans Saints
Terrion Arnold
CB, Alabama

A Saintsnek szokása hiányposztra draftolni. Kérdezem akkor, ha Kirk Cousins megérkezik Atlantába, Young kap maga köré falat, az elkapói plusz elszakadási időt, Mayfield és Mike Evans visszatér a csoportba, akkor mi a legnagyobb hiányposztod? A CB, mert a Saintsnél jó ha van 1,5 értelmes ember a poszton miközben a standard manapság a legalább 3 darab. Terrion Arnold így egyből első napos kezdő lesz Dennis Allen védelmében. (Danika95)

1/15 Indianapolis Colts
Jared Verse
Edge, Florida State

Ballard már épp készült Mitchell nevét felíratni a papírra, amikor emlékeztették, hogy az idei edge class olyan vékony, mint a szupermodellek a milánói divatbemutatón. Így pedig már nem volt rest és kiválasztotta az idei edge class legkomplexebb játékosát Jared Verse személyében, aki az első naptól megfogja keseríteni az AFC South rackle-jeinek életét. Ha már Danielle Hunterről lemaradtak, legyen valaki, aki hasonló magasságokat elérhet. A hiperatlékat ráér a második naptól húzni. (Danika95)

1/16 Seattle Seahawks
Brock Bowers
TE, Georgia

Mivel Kőműves Kelemenné nincs bent, a falba nem akartam húzni, meg amúgy is unalmas pick lett volna. Próbáltam felcserélni, de az sajnos nem jött össze. A Carolinának is tettem ajánlatot, hogy gyűjtsek akkor pickeket, de nagyon tróger a GM, elhajtott. Így maradt a legjobb elérhető játékos. A tehetség mindig jól jön a támadósorba. DK Metcalffel, JSN-nel és Bowersszel sokáig biztosított a potens kiszolgáló személyzet, aztán majd jövőre elhozzuk Prescottot Dallasból. (joati)

1/17 Jacksonville Jaguars
Quinyon Mitchell
CB, Toledo

Trent Baalke a tavalyi szezon tanulságaként úgy tűnik azt a következtetést vonta le, hogy a védelem volt az oka a csoportgyőzelem elmaradásának, erre enged következtetni a koordinátor csere is. Bár az idei FA piacon összerakta minden idők legközépszerűbb és legdrágább támadósorát, de közben a védelem bustolása is elkezdődött. Azonban a CB sorban inkább visszaesés történt, ami azonnali impactért könyörög. Quinyon Mitchell álomscenárió lenne az front office-nak, jelenlegi tudásával és fizikai-atlétikai tulajdonságaival azonnal bármelyik WR1-gyel fel tudja venni a versenyt a remények szerint. Amitől tartani lehet, az a szintkülönbség ami a Toledo ellenfelei és Stefon Diggs, Michael Pittman Jr és Deandre Hopkins szintű elkapók között van. (Danika95)

1/18 Cincinnati Bengals
Nate Wiggins
CB, Clemson

Ez a csapat kb. készen van. Nincs nagyon lyuk, de van pár pozíció, ahol azért lehet upgrade-elni, de ilyen persze hol nincs. Abban bíztam, hogy bent marad Bowers, egy elég szexi fit lenne ide, de a második tervem az volt, hogy az egyik CB, aki marad, azt viszem ki. Ez itt Wiggins lett, akire ugyan férne izom és súly, de ezen kívül egy pazar játékos. Ráadásul itt nincs is szükség arra, hogy a nulladik napon készen álljon, cserébe ha működik, akkor akár szezon második felére nagyon sokat tehet hozzá ehhez az oké szintű CB sorhoz. (Maetthy)

1/19 Los Angeles Rams
Byron Murphy
iDL, Texas

Mivel nagy csúszó nincs, így marad az A terv – védőfal erősítés! Ezen a ponton Latu és Murphy közül amúgy is utóbbiban érzem, hogy első napos kezdő lehet (Staffordnak nincs már sok hátra) illetve az agysebész T’Vondre Sweat kiesésével még kevesebb DL választási lehetőség van, szóval marad az unalmas, Donald-pótló pick, Edge meg jöhet a második körben. (Matyi)

1/20 Pittsburgh Steelers
Graham Barton
iOL, Duke

Uncsi belső falat húzni tudom, de ordító a Steelers belső falában a lyuk, ő pedig C és G is lehet. Mondjuk én centernek szívesebben látnám őt. (Zaborn)

1/21 Miami Dolphins
JC Latham
OT, Alabama

Nincs már bent Murphy aki az A terv lett volna, így megerősítem a falat Tua előtt Lathammel, aki itt szerintem jó értéken is van. (Drv)

1/22 Philadelphia Eagles
Coper DeJean
CB, Iowa

Ránézel a CB sorra, zokogsz. Ránézel DeJeanre, mosolyogsz. “Kell még valamit mondanom, Ildikó?” (vicgeordie)

1/23 Minnesota Vikings
Brian Thomas Jr.
WR, LSU

Nem volt kérdés, hogy minden segítséget meg kell adni az új kapitánynak. Abszolút értéken van itt Thomas. Egy magas, atletikus, szuper sebességgel rendelkező és jó kezekkel megáldott Z elkapó érkezik a csapathoz. Addison tökéletesen megoldja a slot elkapó szerepét. Persze, nem tökéletes az útvonalfutó képessége, DE Minnesotában nagyon jó a WR képzés, és nem őt fogják fogni a szuper cornerek, hanem a másik juniort. Itt lesz ideje tovább fejlődnie, mert nem rajta lesz a teher.

Marvin Harrison Jr, Addison, Brian Thomas Jr, TJ Hockenson, Aaron Jones. Van még kérdés?

Nyílván JJ McCarthy jobb lett volna egy fokkal, mint Nix, de ha már így alakult, adjunk meg minden lehetőséget Bo kapitánynak, hogy sikerrel vezesse a Vikingek hajóját. JJM is kérdőjelekkel jött volna Minnesotába, nem tudhatjuk, hogy bevált volna-e. Most már előre kell nézni és van egy éve Nixnek, hogy bizonyítson az NFL legkívánatosabb támadószekciójával. Amennyiben nem válik be, akkor a következő 1-2 évben lejáró QB szabadügynökök legvonzóbb városa lesz Minnesota! Erre a cap lehetőséget ad majd, ezért volt fontos JJ kicserélése Harrisonra, plusz szereztünk egy 2/35-öt, ahol tökéletes lehetőség van a guard pozíció megerősítésére vagy akár CB vagy edge (valamelyik Robinson) erősítésére is. Nem beszélve arról, hogy megmaradt a 2025/1 kör is, ami mehet jövőre szintén a védelem megerősítésére.

Most olvasom az instán, 1 perce tette fel Prescott, hogy ő mindig is Viking szurkoló volt gyerekként, és mindig az volt az álma, hogy egyszer a Vikingek hajóját vezesse. Most írt sms-t Tua, hogy adjunk neki egy esélyt, és megígérte, hogy jövőre Miami-ból elhajítja a labdát Minnesotáig, csak írjam meg neki, hogy van esélye. Most jött a hír, hogy Rodgers nem jelent meg edzésen, utoljára a New York-i reptéren láttak felszállni egy Minnesotába induló gépre! Brady is most írta, hogy igazából ő kipihente magát és az USA legszebb városa Minnesota. Most írt Katona Dani discordon, hogy “szabadítsuk ki Johnny-t”, állítólag nem bírja az új edzőjét, mert minden reggel a Chargers öltözőjében át kell élni ahogy Slater a földbe döngöli, mert a flúgos edzője labdával a kezében rohan be az öltözőbe. Most csörög a telefonom! Tony Romo hívott, hogy újra elkezdett dobálni, mentsem már el a telefonszámát. Most bökött meg Mahomes a messengeren. Azt írja őt nem érdekli a pénz, mert valami gyűrű kereskedő. Csak adjunk neki egy házat egy nagy medencével, mert hozná magával a házi kedvencét, valami rozmárról beszélt. Gyerekek hihetünk Brady-nek, Minnesota a legszebb város az USA-ban. Valami elindult! (Selmeci Gyuri)

1/24 Dallas Cowboys
Amarius Mims
OT, Georgia

Rohadt unalmas gépszerű pick, nagyon nem ezt akartam, de sajnos Zimmer már öregszik és nem tudta az akaratát átnyomni a GM-en. Az álom DeJean pickje pont most ment ki kettővel ezelőtt, így nem maradt más lehetőség itt a sekélyesben és a fal amúgy is elég gyenge. (Tankicica)

1/25 Green Bay Packers
Ladd McConkey
WR, Georgia

Az OL sok helyen adja magát, de szerintem ilyen OL képzéssel még a 3. körig is várhatnak ebben a classban. CB-ből kiment több, akit elhoztam volna, de akkor is inkább a WR volt a top prioritás nálam. Ez az offense még nincs kész, nagyon nincs, és a sok fiatal között nem fog elveszni Ladd sem. Kicsit sajnálom, hogy a 3 körös mockban is ő volt a pick, már előtte elterveztem magamnak. Még így is maradt két 2. körös pick, ahol bőven lehet foltozni a rostert (Papa)

1/26 Tampa Bay Buccaneers
Laiatu Latu
Edge, UCLA

A prioritás itt is az edge és a corner, és szerintem az edge a nagyobb need. Latut itt már bűnnek tartottam volna bent hagyni a rövid karja és a nyaksérülése ellenére is. Rendkívül technikás játékos. Cornerből akit vittem volna azt kivitték. Még az oregoni szörnyön, Jackson Powers-Johnsonon gondolkoztam, aki jó utódja lehetett volna Jensennek. (Nafreat)

1/27 Arizona Cardinals (from HOU)
Adonai Mitchell
WR, Texas

Itt elkapót vagy Edge-et szerettem volna legfőképp, de féltem, hogy a fix 1.körös játékosok elfogynak ezekről a posztokról, végül szerencsém lett. Mitchellben ott a potenciál, hogy igazi elsőszámú WR legyen, rajta kívül maximum McBridenak lehet passzolni, szóval már idén is jó számokat hozhat. Összességén erősödtünk elkapóban, támadófalban, kapott egy elit játékost a secondary, a második kör elején pedig majd jöhet egy passrusher. (BEASTMODE)

1/28 San Francisco 49ers (from Bills)
Kool-Aid McKinstry
CB, Alabama

Méltatlanul alulértékelt CB a classban, akinek a legnagyobb bűne, hogy a közelébe alig ment 2023-ban labda. Pedig egy jó corner ismérve, hogy a meccsösszefoglalón nem látod a mezszámát, márpedig ezt a kitételt Kool-Aid tökéletesen hozza. A halálcsillag lehetséges örököseinek keresése ráér, később is ki lehet húzni Aiyuk utódját. (Ge®i)

TRADE 1/29 Dallas Cowboys (from Lions)
Jackson Powers-Johnson
C, Oregon

DET Lions adja: 1/29
DAL Cowboys adja: 2/56 és 2025 2. kör

Rajongok érte. Sokat csúszott, Zimmer zokog, hogy megint nem védő, de így a fal elég jól néz ki és jöhet Prescott utódja mögéjük jövőre. (Tankcica)

1/30 Baltimore Ravens
Kingsley Suamataia
OT, BYU

Való életben remélem a Packersbe megy, egyik kedvenc játékosom idén. Jó helye lesz Baltimore-ban. (hesta)

1/31 San Francisco 49ers
Tyler Guyton
OT, Oklahoma

Két óriási needje volt a csapatnak: CB és OT. Aiyuk elcserélésével akár WR is jöhetett volna, de értéken Kool-Aid is jó volt és itt Guyton is, WR meg lesz hátrébb még. (Ge®i)

TRADE 1/32 New York Giants (from Chiefs)
Michael Penix Jr.
QB, Washington

KC adja : 1/32, 5/159 és 2025/6
NYG adja: 2/47 és 2025/2

Odunze a telefonban meggyőzte a vezetést, hogy a pajtit is hozzák el, mert a szezon felére lejátssza Jonest  és ők ketten garantálják a PO-t. Jones így kényszerhelyzetbe kerül: vagy kijön belőle az állat vagy megy cserének valahova. (Tankcica)

Chiefs Indoklás: A Chiefs FO bebizonyította, hogy nem igazán hisznek a magas skill playerek draftolásában, mióta Clyde Edwards-Helaire project megbukott és a 7. körös Isiah Pacheco berobbant. Mahomesnak segítő társakat, Steve Spagnuolo védelmébe kisiskolás DB-ket lehet találni később. Inkább gyűjtenek tőkét egy lehetséges idényközi trade-hez vagy a triplázás utáni visszavonulási/távozási hullámot követő újjáépüléshez. (Danika95)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!