Connect with us

Hír

Mahomes szerződésének átalakításával 17 milliót spórolt a Chiefs

A Buccaneers tegnap úgy spórolt $19 milliót az idei fizetési sapkában, hogy hosszabbított Tom Bradyvel. A Chiefs ezt nem tudta megtenni Patrick Mahomesszal, hiszen neki már így is végtelen hosszúságú a szerződése (tavaly 10 évre írt alá), így inkább átalakították azt, amivel $17 milliót sikerült megtakarítani a fizetési keretben – írja Adam Schefter. Így tehát az utóbbi két Super Bowl-győztes irányítón is nagyot spórolt a csapata.

Mahomesnak idén volt egy $21,7 milliós roster bónusza, amit aláírási bónusszá alakítottak, így leoszthatták a következő öt évre, ezzel sikerült idén $17 milliót spórolni, egyben ezzel ezt a $17 milliót eltolták a következő négy évre teherként. Az irányítónak minden évben hasonlóan magas roster bónusza van, ezek átkonvertálásával a jövőben is lehet majd pénzt felszabadítani, ha szükség lenne rá. A játékosnak ez semmilyen negatívummal nem jár, hiszen azonnal (a vártnál kicsit előbb) megkapja a pénzét, és alapesetben a munkabiztonsága is megnő, habár Mahomesnál ezen már nem igazán lehet növelni.

A Chiefs a lépés előtt pár millióval a fizetési plafon felett volt, most azonban már bőven befér alá (az OTC adatai alapján $13 millióval), így már lehet gondolkodni például a támadófal megerősítésén, ahonnan elküldték a két kezdő tackle-t (a korábbi 1/1-es Eric Fishert és a négyszeres All-Pro Mitchell Schwartzot), illetve ahonnan elengedik a kezdő center Austin Reitert is.

A Chiefs egyébként további $29 milliót spórolhat meg Tyreek Hill, Travis Kelce vagy Chris Jones szerződésének átalakításával.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!