Connect with us

Minden ami NFL

3 első körös pick és 300 millió dollár csak ennyire elég?

A Denver Broncos 2022-ben többek között két első körös pickért megszerezte Russell Wilsont a Seahawkstól, majd adott neki egy 5 éves, 245 millió dolláros szerződést. Az irányító mellé aztán idén érkezett főedzőnek Sean Payton egy első körös cetliért, aki a kinevezése mellé kapott egy 5 éves, megközelítőleg 90 millió dolláros szerződést. Három első körös pick és 300+ millió dollár után mégis csak 0-3-mal áll a Broncos és sokkal közelebb van az 1/1-hez, mint a rájátszáshoz.

A csapatnak volt egy nagyon jó korszaka Peyton Manninggel a kezdőben, ami 2015-ben egy bajnoki címben csúcsosodott ki. Azóta egyszer sem sikerült bejutni a rájátszásba, ami nem meglepő, ugyanis Trevor Siemian, Brock Osweiler, Paxton Lynch, Case Keenum, Joe Flacco, Brandon Allen, Jeff Driskel, Brett Rypien és Teddy Bridgewater nem képviselt kezdő minőséget a QB-poszton.

Megjött az új seriff! – a Russell Wilson trade

Ezt a névsort látva kialakult a szurkolókban és a menedzsmentben egy félig jogos, félig hamis benyomás arról, hogy a csapat amúgy jó lenne, csak a gyenge irányítók (és főedzők) miatt ebből semmi nem látszik a pályán. A döntéshozók próbálták is orvosolni a problémát, többször felmerült például Aaron Rodgers és Deshaun Watson neve a gárdával kapcsolatban, de Matthew Staffordért is sokáig versenyben voltak Denverben. Végül egyik QB-t sem sikerült megszerezni, a general manager George Paton pedig lépéskényszerbe került.

A Broncos élére 2021-ben kinevezett szakember tavaly minden korábbi óvatosságát feladva elcserélt három többé-kevésbé kezdőnek számító játékost (Drew Lock, Noah Fant, Shelby Harris), valamint két első-, két második- és egy ötödik körös picket Russell Wilsonért és egy negyedik körös cetliért cserébe. Ez óriási ellenérték volt a nagyjából másfél-két éve szenvedő 33 éves irányítóért, pláne hogy Staffordért az 1/9-es választási jogot is sajnálta kvázi egy az egyben. Az pedig csak hab volt a tortán, hogy Wilson úgy kapott egy évi 49 millió dolláros hosszabbítást, hogy egyetlen snapen sem bizonyított (Tom Brady évi 20 millióért játszott a Bucsban és Stafford is nagyjából ekkora fizetéssel nyert Super Bowlt a Ramsszel, mielőtt kapott egy 40 milliós hosszabbítást).

Wilson annyit ér, mint Stafford – A Russell Wilson szerződés

Utólag persze könnyű okosnak lenni, és bár bőven lehetett negatívumot találni a kapkodónak tűnő cserében és hosszabbításban, a konszenzus alapján a Broncos még így is megütötte a főnyereményt. Csakhogy a 2-1-s kezdés ellenére a csapat végül beleállt a földbe, az újonc főedző Nathaniel Hackettet pedig – többnyire jogosan – bűnbaknak beállítva 15 forduló után kivágta a menedzsment. A mondás viszont még mindig az volt, hogy a roster jó (pláne hogy volt pénz bevásárolni), talán Wilson is javítható, így a Denver egy 2023-as első- és 2024-es második körös picket küldött New Orleansbe a főedző Sean Paytonért és a Saints 2024-es harmadik körös cetlijéért.

Természetesen a visszavonulásból visszatérő HC-t is ki kellett tömni, állítólag évi 18 millió dollár körüli összegért írt alá, vagyis a Broncos nettó három első körös és két második körös picket, három játékost és 300+ millió dollárt áldozott a sikerre két év alatt. Ehhez képest még Hackett alatt sem tűnt ennyire reménytelennek a csapat – mi történik Denverben?

Ami jól sikerült (mert van ilyen is)

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
1990 HUF19 990
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
4490 HUF44 490 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group