Connect with us

Érdekességek

Vinatieri még egy évet marad, szinte mindenben első lehet

Adam Vinatieri már 45 éves, azonban még nem jött el az ideje, hogy szögre akassza a cipőjét, hiszen újabb egy évre ír alá feltehetőleg már ma a Colts csapatával. Ez lesz a tizenharmadik szezonja Indianapolisban, miután 10 esztendőt húzott le a Patriots rúgójaként.

 

Vinatieri decemberben lesz majd 46 éves és ha nem sérül meg addig, akkor a negyedik játékos lesz az NFL történetében, aki ilyen idősen is pályára lép a profik közt (George Blanda, Morten Andersen, John Carney). És látva Morten Andersen tavalyi Hall of Fame-be választását, Vinatierinek is ez lehet a célja a jövőre nézve. Úgyhogy vessünk egy pillantást arra, hogy milyen rekordokat tart vagy hol kúszhat feljebb a ranglistákon.

 

 

Mezőnygólok: Vinatieri 559 mezőnygólt értékesített karrierje során, ami a második helyre elegendő az örökranglistán, azonban nagyon hamar fel fog érni az első helyre, hiszen Morten Andersen tartja a rekordot 565 értékesített field goallal.

 

Mezőnygólok a rájátszásban: Messze Vinatierinek van a legtöbb értékesített mezőnygólja a rájátszások történetében 56-tal. Ha bejutna a Colts idén, akkor ezen még növelhetne is akár, de ettől függetlenül hosszú éveken át fogja még vezetni ezt a listát. Ha valaki utolérheti, az Stephen Gostokowski, aki 34-nél tart.

 

Szerzett pontok: Vinatieri 2487 pontot szerzett karrierje során (559 mezőnygól, 808 extra pont és egy kétpontos). Idén rekorder lehet, ehhez Morten Andersen 2544 pontját kellene túlszárnyalnia.

 

Szerzett pontok a rájátszásban: Vinatieri nagy előnnyel vezet, 234 pontja van eddig. Itt is Gostkowskinak lehet a legjobb esélye utolérni, de ő még csak 180-nál tart.

 

Extra pontok: Vinatierinek 808 sikeres extra pontja van, ami jelenleg a negyedik helyre elég. Gary Andersont (820) megelőzheti idén és felléphet a dobogóra. Morten Andersen 849-e is akár elérhető lehet, de George Blanda 943 sikeres extra pontja még háromévnyi távolságban van.

 

Alapszakasz-meccsek: Vinatieri 337 meccsnél tart, ami az ötödik legtöbb valaha. Ha mind a 16 meccsen pályára lép idén, akkor megelőzi George Blandát (340) és Jeff Feaglest (352) és holtversenyben a második helyre kerül fel Gary Anderson mellé (353). Ezzel csak Morten Andersen lenne Vinatieri előtt, szám szerint 382 lejátszott meccs birtokában.

 

Rájátszás-meccsek: Vinatieri 30-szor szerepelt a rájátszásban eddig, ami a második legtöbb az NFL történetében. Az első helyen lévő Tom Bradyt már biztosan nem éri utol, neki 37 ilyen meccse van.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!