Connect with us

Szabadügynök

A forgóajtón túl – FA-értékelő

Ahhoz, hogy a Seattle Seahawksnak ismét komoly beleszólása legyen az NFC bajnoki címébe, igazán nagy változásokat nem kell eszközölni, hiszen a legfontosabb játékosok mindegyikének biztos a jövője, így továbbra is a Russell Wilson előtti támadófal nemléte a legnagyobb kérdés.

 

Igazán fontos távozó nincs a csapatnál. Meg lehet ugyan itt említeni a kicker Steven Hauschkát, aki egész szép pénzt fog leakasztani Buffalóban, de elég egyértelművé tette számára a vezetőség, hogy nem feltétlen vele tervezik a jövőt, amikor február elején leigazolták Blair Walsh-t a nyakára. Rajta kívül gyakorlatilag perememberek távoztak a csapattól, azonban nincs kizárva, hogy közülük ne igazolna vissza valakit apró pénzért az együttes.

 

Az egyik legnagyobb fegyvertény a csapatnál, hogy bár sokáig úgy tűnt, hogy DeShawn Shead távozik a csapattól, a tavaly szintet lépő kezdő cornerback visszatért a csapathoz és a jövőben is Richard Shermannel alkothatnak kiváló kettőst a pálya két szélén. Mindez írd és mondd 1.5 millió dollárba került a csapatnak. Továbbá sikerült a tight end Luke Willsonnal is megegyezni egy új szerződésről, azonban az ő maradása nem feltétlen volt sorskérdés, de a rotációban elfér.

 

 

Ahogyan a bevezetőben írtam, a legfontosabb a támadófal helyzetének a rendezése volt, ennek megfelelően két játékost is igazoltak: a tackle Luke Joeckelt és a guard Oday Aboushit. Joeckel 1/ 2-esként alaposan megégett Jacksonville-ban, így túl nagy reményeket nem feltétlen táplálnék iránta, bár az eddigiekhez képest még ő is fejlődést jelenthet. Ki tudja, hátha a környezetváltozás jót tesz neki, de 7.5 millió dollárt biztosan nem ér jelenleg. Aboushi szintén kezdő kaliber lehet Seattle-ben, vele kapcsolatban az egyetlen kérdés, hogy az egész jó passzblokkolás mellett, hogyan tudja majd segíteni a Seahawks futójátékát, ugyanis futásblokkolásban a liga alsó részéhez tartozik.

 

 

A futójáték eredményessége persze nem csak a támadófalon múlik majd, hanem értelemszerűen a csapat running backjein is. Thomas Rawls mellé megszerezték Eddie Lacyt a Packersből, akinek az utóbbi 1-2 éve bőven hagy kívánnivalót maga után. Ha sikerül a súlyproblémáit leküzdeni és vissza tudja szerezni azt a formáját, amivel berobbant a ligába 2013-ban és 14-ben, akkor a futójátékra nem lesz panasz Seattle-ben.

 

 

A linebacker sor rotációját mélyítendő érkezett még a futottak még kategóriából Arthur Brown a Jetsből.

 

Összességében a Seattle jól gazdálkodott a kevés pénzével, hiszen a legfontosabb szabadügynöküket sikerült megtartani és a támadófalukat is sikerült építgetni. Ettől persze hiányposzt még van a csapatnál, hiszen a OLine-t a center poszton kívül még bárhol lehet erősíteni (leginkább guard poszton, hiszen Ifedivel és Joeckellel valószínűleg megvan a két kezdő tackle) és egy kezdő szintű harmadik számú linebacker sem feltétlen ártana K.J. Wright és Bobby Wagner mellé, bár a rengeteg nickel felállás miatt azért nem olyan rossz a helyzet így sem. Személy szerint én sokallom a Joeckelnek kifizetett összeget, azonban mindezt kompenzálja a Sheaddel és Lacyvel kötött megállapodás. A törekvés is látszik Seattle-ben, de a Joeckel-deal miatt csak B-.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!