Connect with us

Beharangozó

Dirty Deeds Done Dirt Cheap

Ma éjjel madaras meccsünk lesz, hiszen az Atlanta Falcons a Seattle Seahawks otthonába látogat. Eredetileg egy madárlexikont szerettem volna, de sajnos egy váratlan hír átírta a forgatókönyvet (ami annak tekintetében, hogy madárfóbiám van, morbidan hangzik, de jól jött). Így a két csapat rangadóját az AC/DC hozza el számotokra, Malcolm Young tiszteletére!

 

 

I’m on the highway to hell

 

A Seattle Seahawks védelme sok-sok éve tartozik a liga legjobb egységei közé. Pete Carrollék anno remekül válogatták össze a drafton és a szabadügynök piacon a defense-t, amit többé-kevésbé próbálnak egyben tartani. Azonban a sérülés ellen nincs ellenszer, és ez most keményen korbácsolja az idén különösen megerősített egységet. Cliff Avril volt az első áldozat a védőfalból, de őt még a veterán, és épp a Falconstól távozó Dwight Freeney és a majdnem három év után visszatérő Dion Jordan még csak-csak pótolja, de a secondary komoly találatokat kapott. A Cardinals elleni TNF győzelem Richard Sherman és Kam Chancellor szezonjába került, ez pedig komolyan átírja a forgatókönyveket. Chancellor az egyik legjobb safety futások ellen, ráadásul a coverage képességei is kiemelkedőek strong safety létére, míg Shermant hiába verték meg idén többször is, még mindig a liga krémjébe tartozik. Egyedül az menti meg a teljes armageddont, hogy Earl Thomas visszatérhet, de így is pokol várhat a Legion of Boom 2-re Julio Jonesék ellen.

 

Back in black, I hit the SACK

 

Az Atlanta Falcons legnagyobb problémája a kiharcolt turnoverek hiánya. Tele van tehetséggel, és ami még fontosabb, jó játékossal a defense, és mégis alig tudják megszerezni a labdát. A 10. fordulóig a sackek terén sem tartoztak az élmezőnybe, de Adrian Clayborn monster teljesítménye után már szépen mutat az a 26 sack, amit nem lesz olyan könnyű növelniük, mint azt elsőre gondolnánk. A Seahawks támadófala még mindig nem a liga legjobb egységei közé tartozik, de legalább azt elérték, hogy lecsökkentsék a sackek számát. Wilsont mindössze 10 alkalommal vitték csak a földre, ami a saját érdeme is, de ne vegyük el a faltól az érdemeket. Ezt feljavítva érkezett Duane Brown is, aki eddig megszolgálja a sokak szerint túlárazott értékét. Brown nem engedett sacket, és nyomásból is mindössze hármat, ez a korábbi seattle-i viszonyokhoz képest All-Pro szint.

 

 

Hells Bells, you got me ringing

 

Kyle Shanahan távozása alaposan meglátszik a Falcons támadósorán, és sokan már elkezdték kongatni a vészharangokat Steve Sarkisian playbookját látván. A statisztikákat látva ordít a különbség (baloldalon a 2016-os (helyezés), jobboldalon a 2017-es (helyezés) mutatók).

 

  • Yard/meccs: 415,8 (2.) vs 368 (8.)
  • Pont/meccs: 33,8 (1.) vs 21,9 (16.)
  • Passzolt yard/kísérlet: 9,2 (1.) vs 7,9 (6.)
  • Futott TD/meccs: 1,25 (3.) vs 0,78 (17.)
  • Passzolt TD/meccs: 2,38 (2.) vs 1,44 (23.)
  • Turnover/meccs: 0,69 (1.) vs 0,82 (7.)

 

Ezek azok a statisztikák, amiken szembetűnő az eltérés a tavalyi és az idei offense között, de igazából kevés olyan mutató van, amiben jobbak lennének. Várható volt, hogy egy az egyben nem fogják tudni pótolni Shanahant, de ez a visszaesés egy regnáló MVP-vel a csapatban borzasztóan néz ki. Ráadásul Devonta Freeman nem lesz bevethető, bár amennyit mostanában használták, azt bármelyik UDFA running back is ellátná.

 

‘Cause I’m T.N.T, I’m dynamite

 

Beszélgessünk kicsit Russell Wilsonról, akit sokan még mindig nem tesznek arra a polcra, amire kéne. A csávó egy zseni, pont. Eddig sokan mondhatták rá, hogy egy Marshawn Lynch által fémjelzett futójátékkal könnyű, de idén semmilyen futójáték nem létezik Seattle-ben. Wilson ennek ellenére nem tököl, és ha más nem, akkor ő megcsinálja a dolgokat. Ő vezet csapaton belül futott yardokban, és jelen tempójában a saját passzolt yard (4219, 2016.) és passzolt TD (34, 2015.) rekordját is megdöntheti, 9 meccs után 2543 passzolt yardnál és 19 passzolt TD-nél tart. Az, hogy a Seattle Seahawks idén is harcban van a rájátszásért, lassan már szinte csak az ő érdeme lesz – na meg Doug Baldwiné, aki tényleg egy csendes gyilkos, megérdemelné a több figyelmet. Baldwin (és Pierre Garcon) jelenleg az egyetlen WR a ligában, akinek nincs dropja 60+ targetből.

 

You’ve been… THUNDERSTRUCK

 

 

A tippképünk csalóka, mert még Chancellor sérülése előtt készültek, és azóta leonidasz, KGYM és katonadani is áttette a Falconsra a saját tippjét. A döntés nem véletlen, ugyanis a LoB nélkül eddig nem tűnt életképes csapatnak a Seahawks, de olyanra talán még sosem volt példa, hogy így megfogyatkozzanak. A Falcons támadósora nem olyan jó idén mint tavaly, de a lehetőségeik (= Julio Jones) még mindig a csapat rendelkezésére állnak. A színvonal biztosan esni fog a sérültek hiányában, de reméljük ettől még egy végletekig szoros találkozó kerekedik majd ki belőle!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!