About the author

21 Comments

 1. 1

  Vicgeordie

  Bentleyvel kapcsolatban én is olvastam, hogy nagyon nem NFL-kész, de pl neki volt a második legjobb PFF grade-je az összes draftra jelentkező LB közül, ami bíztató lehet. Scar magic time :)

  Az LT posztra pedig állítólag két fő jelölt van. Wynn mellett megnézik Trent Brownt is, mit tud a baloldalon (ha már RT-ben egész korrekt)

 2. 2

  csak ezt ne

  Egyetértek az értékeléseddel, most kb ennyi látszik. A futónál még visszafogott is vagy. Elkezdtem nézni a tavalyi egyetemi meccseket, nekem Michel nem tűnik akkora nagy fogásnak. Remélem tévedek. Wynn viszont nagyon ígéretes. Berrios egy picit is gyengébb wr csapatban biztos kerettag lenne, itt és most ezért nagyot kell küzdenie és nyújtania. Nagyon furcsálltam az irányító kérdést, nekem az Oklahoma State irányítója lett volna a favoritom, de őt sem húztuk és szerintem a Steelers komolyat fogott Rudolph-fal. Persze ez még a jövő zenéje. A védőket nem tudom még csak kb sem megítélni, de gyanakszom, hogy többnyire ülni fognak a kritikáid. Ráadásul ez a csere cunami sem sült el olyan jól, mint általában. A keret miatt azért nem aggódok, biztos pár draftolatlan csiszolatlan gyémánt is került hozzánk, meg a free agency is rendben volt, úgyhogy lesznek érdekes küzdelmek a szezon kezdetéig is.

 3. 3

  renningan

  Mondjuk a PFF-t azért fenntartásokkal kell kezelni. Náluk elég gyakran vannak a gradjeik alapján olyan játékosok a toplisták elején, amik máshol még a harmadik napon is neccesek.

 4. 4

  katonadani

  aminek ugye az az oka, hogy ők egyetemi teljesítményt néznek (kvázi mindentől függetlenül), a csapatok pedig a játékosok képességeit próbálják a jövőre vetíteni

 5. 5

  renningan

  Nyilván, csak a kvázi mindentől függetlennel az a baj, hogy pont nem mindegy, kivel, ki ellen és hogyan játszol :D

 6. 6

  kitalaltnev

  Egyetértek. Sőt, inkább optimista a B- értékelésed. Ha pedig Wynn-t lejjebb vesszük, még lejjebb megyünk az ABC-ben. A döntések többsége azóta is finoman szólva is töprengésre ad okot. 🤔
  Azt csak a látnokok tudják, mi volt ebben az idei draftban a pláne… Ne legyen igazunk persze! ☝️

 7. 7

  László Varga

  A különböző “draftértékelések” során a Pats mindenféle minősítést kapott A-tól C-ig. (Csakúgy mint sok más csapat is!) Ez is egy a sok közül, és uúgy tele van kategórikus és mindent elsöprő kijelentésekkel, mint a többi. Mintha az értékelő(k) BB-nél is jobban tudná(k) mit fog játszani jövőre a Pats és ehhez milyen új és kiegészítő emberek kellenek.

  Egyébként mindenki tudja, hogy a draft, talán az első 10 pick kivételével és ott se mindig, erősen “zsákbamacska” és a hatása, eredményessége kb. 1 év múlva értékelhető. A Pats tavalyi “csonka” draftja (4 pick) igen szerencsétlenre (pechesre?) sikerült, az idei csak jobb lehet.

 8. 8

  Gábor Kakuszi

  Számomra az első 2 pick azt jelenti, hogy TB12 még sokáig fog játszani, úgyhogy én boldog vagyok. :-)

 9. 9

  Tizenkettes

  Nem igazán értettem a módszertant és ennélfogva az értékelést. A cikksorozat a draft értékeléséről szól. Úgy gondolom, hogy ennek azt kellene jelentenie, hogy ami abban a 3 napban történt, az kerülne mérlegre (mint például a Miami esetében, ahol egy árva szó sem esik – joggal – Amendoláról, Sittonról, Gore-ról vagy Quinnről). Ennek következtében nem igazán értem, hogy az egyébként C-t érő draftértékelésbe miért számít bele Patterson, McCourty és Shelton. Ha szigorúan a draftot nézzük, akkor Wynn “jól néz ki”, Michel “nem teljesen indokolt”, Dawson nem jó, utána meg “nem volt igazán jó pickje a csapatnak”… Hogy lett egy 2. meg egy 3. körös pickje a csapatnak, az örömteli, de itt a játékosok a lényegesek. Ez egy igen gyengére sikerült draft volt a Patriotstól, ehhez képest a “B-” igen előkelő értékelésnek tűnik. Ez jóindulattal is legfeljebb “C” környéke.

 10. 10

  BoomOrBust

  Talán azért számítanak bele, mert draft pickért kapott a Patriots játékost :)

 11. 11

  BoomOrBust

  Azt azért vedd figyelembe hogyha egy játékos UDFA minősítést kap és behúzod a 2. körben az reach lesz. Lehet hogy All-Pro lesz, ami szuper a csapatnak, de valójában ezt úgy kell értékelni, hogy nem húztál ki egy magasabban értékelt játékost, akiben kezdetben több potenciál volt. Pont emiatt a logika miatt nem húzol futót az első körben (helló Giants :)).

 12. 12

  Tizenkettes

  Hát nem igazán győztél meg… Ha mondjuk 3 klasszist szerez egy adott csapat úgy, hogy draftcetlik cserélnek gazdát, amiket azután a csapat a drafton rosszul (gyenge játékosokat választva) használ fel, akkor a gyenge drafttevékenységet kompenzálja, hogy érkezett 3 Pro Bowl kaliberű ürge?! Ne viccelj már. Ez a FA-hez kapcsolódik, ami értékelésre is került annak idején. Most meg a drafttal kapcsolatban is megteszik ugyanezt? Érdekes.

 13. 13

  BoomOrBust

  Az én megértésem az, hogy a draft arról szól, hogy egy meghatározott sorrendben a csapatok játékosokat választanak. Nem tök Mind1, hogy egy játékos másod-, harmad-, vagy ne adj isten negyedéves. A “picket” ez alapján kell értékelni.
  Példák: Jason McCourty egy 6.körös pickért óriási steak még úgyis, hogy csak 1 éves szerződése van. Értékelés: A/B+
  Danny Shelton egy 3. körös pickért egy so-so választás, főleg úgy, hogy végül a Pats nem hívta le az 5-dik éves opcióját. Értékelés: B-
  Amúgy a te érveid szerint az a veterán játékos aki ebben a 3 napban cserél gazdát az a draft része?

 14. 14

  Sarossy Dávid

  “Jason McCourty egy 6.körös pickért óriási steak” hát nem tudom😁 ,de mondjuk ha vacsiról lenne szó ott biztos A+-os lenne😂😂😂

 15. 15

  BoomOrBust

  Franc, hülye autocorrect, de így legalább van értelme kommentek :)

 16. 16

  Arnold Patsenegger

  Elsőre nem tetszett annyira a draftunk. De ha mindent egybe vetek, azért az egészre egy sima B-t mondanék.

  Wynn: sima A. -Hiányposztra jött.

  Michel: B+. Ennél a picknél először kiakadtam, de átgondolva a dolgot abszolút érthető még ha kicsit drága is volt első kört futóra költeni. “James White, Jeremy Hill, Rex Burkhead és Mike Gillislee” na ezekből melyik is lenne az első számú futónk? Mert kb. egyik sem alakalmas rá az eddig látottak alapján. Lewis elment és kellett valaki. Michel 1.-2. Körös tehetség/ ki is húztuk az első végén.

  Dawson: csak a szokásos.

  Bentley: C+. Ahogy elnéztem a srác futás megállításban jó lehet azt ennyi, Roberts 2.0 :)

  Sam: A-, nekem ez volt az egyik kedvenc pickem, rotációban szerintem is ott lesz, de ha megint mindenki lesérül akkor megkockáztatok neki egy kezdőt év végén :)

  Berrios: A+, a következő zsebrakéta. A fiatal Edelman/Dola hibridünk… neki már Brady utódja is dobálni fog. :D

  A 7. Kör meg nem is érdekel.

  Az öreg szerzett egy 2. És 3. Kört ami nagyon tetszik. Jövőre már biztosan jön Brady utódja… a cserékből is nagyon jó játékosok érkezetek. Az idei Offseason nekem nagyon tetszett, erősödött a csapat.

 17. 17

  László Varga

  Én úgy gondolom, hogy a draftoló csapatoknak saját prospect-jük van (viszonylag titkos is!) a saját scout-jaik jelentése alapján és nem foglalkoznak más minősítésekkel, amelyek többsége elsősorban a szurkolóknak készül. Senki sem tudhatja közülünk, hogy a Pats milyen play-eket tervez a következő szezonra, amihez lehet pont Michel kell.

  Az utolsó mondatod alapján Fournette, Elliott, McCaffrey jó nagy bust. :)

 18. 18

  BoomOrBust

  Ha nem foglalkoznának mások Big Boardjával és besorolásával akkor nem cserélnének a csapatok egymás elé. Lásd. Jets 1/3, Cards 1/10, Titans 1/22, stb. Pont ez a szépsége a draftnak, hogy mindenkit “értéken” kell húzni, mert nem fog minden Pick bejönni.
  A futó draftról:
  Zeke jó, imádom, de Ramsey 1/5ön jobb pick, mint 1/4en -> egy Elite CB > Elite RB
  Fournette-et azért jónak nem nevezném 3.9 yard per carryvel (ha leveszem a legnagyobb futását már csak 3.55 az átlag). Abszolút liga átlag. Ami valamennyire megmenti, hogy ki van mondva, hogy Jags futni fog. Így azért kicsit nehezebb. Amúgy 1/4en lehetett volna választani Lattimore-t, ne adj isten Watsont.
  McCaffreyt is imádtam a draft előtt. Láttam egy csomó Stanford meccset abban az évben, de reálisan ő egy egyetem rendkívül túlhasznált játékos aki az első vb profi évében 435 yardot futott (3.7es átlaggal). Ezek azért nem All-Pro számok

 19. 19

  Mr Foherty

  Jogos, hogy FA tevékenység ne számítson bele. Viszont az, hogy egyes pickekből, ahol – felteszem – nem találtak értékelhető játékost, csináltak pár jövő évi magasabb picket, az szerintem igenis része a draft-értékelésnek.

 20. 20

  László Varga

  És ki mondja meg egy játékos tuti “értékét”? Ahány “szakértő” annyiféle lista! A csapatvezetés tudja (véli), hogy számára ki lehet értékes. De elengedem a témát. Szerinted van egy általános “draftérték sorrend”, szerintem ez csapatfüggő. Ezen nem fogunk összeveszni. :)

 21. 21

  Tizenkettes

  Szerintem több verzió van erre.
  1) Ha mondjuk a csapat a draft 3 napja alatt úgy cseréli el az egyik játékosát, hogy érte egy ezen a drafton felhasználható választási jogot kap (amit azután nem is cserél el mondjuk egy következő évi választási jogért), akkor az természetesen a draft része. Azt lehet értékelni, hogy ezt a cetlit jól vagy rosszul használták-e fel. Ha mondjuk a csapat elcseréli az egyik játékosát, és kap érte egy valahányadik kört, amit fel is használ, akkor ezt a cetlit ehhez a cseréhez is lehet/kell mérni.
  2) Ha a csapat a draft 3 napja alatt cserél játékost, és kap érte egy következő évi cetlit, akkor ez szerintem nem kapcsolódhat a drafthoz.
  3) Ha a csapat a draft 3 napja alatt cserél játékost, és kap érte egy idei évi cetlit, amit mondjuk elcserél egy következő évi cetlire, az megint nem a draft része.
  4) Logikusan a draft része az is, ha a FA időszak alatt (draft előtt) szerzett cetliket használja fel (tehát nem cseréli!) a csapat a drafton.

  Én drafttevékenység alatt az adott csapatnak a draft 3 napja alatti játékosválasztási tevékenységét értem. A csereberélt cetliket egyszerűen képtelenség értékelni. Jelenleg jól nézhet ki pl. egy Brownstól szerzett 2019. évi cetli. Ha a Browns alulról a 3. lesz, akkor ez egy remek picknek nézhet ki jövőre. De ha a Cleveland várakozáson felül teljesít, és mondjuk rájátszásba jut?

  Amikor renningan azt írja, hogy sikerült kozmetikázni a 2. és 3. körös pickekkel a draftot, akkor ezt nem tudom pozitívnak értékelni. Ez majd 2019-ben eldől. Lehet, hogy ezekkel a kapott cetlikkel jövőre két extraklasszist szerez a Pats. De ebben az esetben a pozitív értékelést majd megkapja egy év múlva a csapat, nem pedig visszamenőlegesen értékelik át a 2018-as csereberét. Ha pedig ezekkel a pickekkel szar játékosokat húznak jövőre? Ugye.

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás