Connect with us

Hír

Bírói hibával nyert a Jags

Mint ahogy azt már az összefoglalóban is megírtuk, a Jaguars teljesen lehetetlen helyzetből tudott győzni, miután Dumervil facemask szabálytalansága után “ingyen” mezőnygól lehetőséghez jutott a vendégcsapat. A facemaskos play elindításához azonban már így is óriási mázli kellett, hiszen Bortlers Thomasnak adott sikeres passzával nem tudta megállítani az órát, spike-olni 4th down miatt nem volt lehetőség, így a Jags célja a játék minél gyorsabb elindítása volt – végül a center valahol a 0:01 és a 0:00 jelzés között indította el a playt.

 

 

Csakhogy – mint ahogy azt az NFL hivatalosan is elismerte – a Jaguars valójában mégsem volt elég gyors, ugyanis a snap elindításakor gyakorlatilag a teljes offenzív fal, különösen a left tackle Luke Joeckel még mozgásban volt, ami a szabályok szerint false start szabálytalanságot eredményez. Ilyen ítéletet már láttunk is a szezonban, Brandon Marshall Pats elleni bemozdulását észrevették a bírók, és kiosztották az 5 yardon túli 10 másodperces büntetést, amely ott a meccs végét is jelentette – Baltimore-ban azonban ez elmaradt.  

 

A Ravens értelemszerűen nem volt különösebben boldog az NFL bejelentését követően, John Harbaugh nyilatkozatban is kifejezte a csalódottságát az esettel kapcsolatosan, de összességében nem akarta erre az egyetlen döntésre fogni a vereséget, hiszen csapatának számos lehetősége volt a győzelem behúzására. Ez persze nem csak erre a meccsre igaz: a Ravens ezzel az eredménnyel az első olyan csapattá vált, amely a szezon első 9 meccsén egy labdabirtokláson belül tudott maradni az ellenfelével, csak hogy ez a labdabirtoklás hét alkalommal a rossz irányba dőlt el.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!