Connect with us

Beharangozó

Add ide a kezdő pozíciót! – Preseason Week 2, csütörtök

Múlt héten ‘Kire figyeljünk?’ témán belül vizsgáltuk meg az előszezon találkozókat, ezen a héten viszont új szempontot vezetünk be! Az eheti beharangozókban azt fogjuk megvizsgálni, hogy adott csapatoknál melyik poszton lehet a legnagyobb harc a kezdőbe kerülésért, de természetesen az érdekes infókat sem hallgatjuk el egyes találkozókról. Preseason Week 2, csütörtök.

 

Philadelphia Eagles@Pittsburgh Steelers

Magyar idő szerint 01:00

 

Nem kezdődött valami jól az Eagles számára a felkészülés, hiszen az 1/2-es irányítójukra bordasérülés miatt valószínűleg nem számíthatnak a felkészülés alatt. Az irányítóknál maradva viszont továbbra is érdekes lehet a QB1 kérdés, én ugyanis arra tippelek, hogy Chase Danielnek idén több mérkőzése lesz, mint Sam Bradfordnak (bold?). Egyik sem MVP irányító, de Daniel és a főedző Doug Pederson csak lenyomott három edzőtábort közösen a Chiefsnél, és szerintem ez döntő faktor lehet. Érdekes lehet még a friss trade kapcsán Dorial Green-Beckham helyzete is, aki egyelőre nem több egy redzone célpontnál, kérdés, hogy ezzel megelégednek az Eaglesnél, vagy ők mint potenciális X elkapóként tekintenek rá.

 

A hazai csapatban a legnagyobb kérdés talán két poszton van, ez pedig a tight end és a nose tackle. Előbbiben Ladarius Green rejtélyes sérülése ad okot a bizonytalanságra, hiszen a tavasszal szerződtetett játékos a training camp kezdete óta erős fejfájásra panaszkodik. Attól félnek, hogy ez egy korábbi agyrázkódás következménye, ami a manapság nagy félelmet kiváltó CTE-hez is vezethet. A játékos jövőjével kapcsolatban ugyanúgy olvasni a folytatásról mint a visszavonulásról is, ez pedig utat nyithat Jesse James számára. Nose tackle poszton már kicsit komplikáltabb a helyzet. Érdekesség, hogy összesen 4 játékos szerepel a rosteren, közülük a jelenlegi kezdő Daniel McCullers van a legrégebben a ligában, őt 2014-ben draftolta a Steelers. Vagyis egy elég rutintalannak számító felhozatalról beszélhetünk, ahová véleményem szerint az újonc Javon Hargrave lehet a befutó a szezon nagy részében.

 

Sam-Bradford-Carson-Wentz-and-Chase-Daniel-1

 

Cincinnati Bengals@Detroit Lions

Magyar idő szerint 01:30

 

A Bengalsnak számomra csak egy poszt a kérdéses az első számú opciót tekintve, ez pedig a running back. Gio Bernard és Jeremy Hill nagyszerűen egészítik ki egymást, mégis javarészt csak az egyikük van fent a pályán. De melyikük lesz többször? Bernard edzésen nyújtott teljesítményéről nagyon jó riportok jönnek ki, meg én jobb játékosnak tartom Hillnél, így én rá tippelnék. Valamint William Jackson felépülésével a CB-helyzet is érdekes lehet a Bengalsnál.

 

A Lionsnál még mindig a múlt héten is pedzegetett probléma érvényes, vagyis ki lehet Darius Slay méltó párja? Nevin Lawson, Quandre Diggs és Alex Carter lehet a három legesélyesebb versenyző a posztra, jelenleg Lawson tűnik a befutónak. A többi csapatrészre nincs versengés, minden posztra megvannak a kezdők, hol jobbak, hol rosszabbak. Egyedül a safety poszton látok még egy érdekes helyzetet, nem vagyok benne biztos, hogy Rafael Bush lesz a szezon nagy részében a strong safety, mikor ott van az idén draftolt Miles Killebrew is a rosteren.

 

hillbernard

 

Atlanta Falcons@Cleveland Browns

Magyar idő szerint 02:00

A Falconsnál a támadóoldallal semmi gond nincs a mi szempontunkból, a védelem, azon belül a front7 annál érdekesebb. Dan Quinn főedző jó úton halad, hogy a Seahawks védelme után újabb műremeket alkosson, ha hagynak neki időt a tökéletesítésre, félelmetes lehet az az egység. Mint említettem, a Falcons front7-je egy érdekes találmány lehet, hiszen ők is csatlakoznak az új “divathoz”, miszerint hibrid felállásokat próbálnak alkalmazni, ezt a legjobban talán Vic Beasley helyzete mutatja meg igazán. A fiatal játékos a linebacker sorban és a DE poszton is egyaránt feltűnhet, attól függ milyen formációt választanak. És itt érkeztünk el a kérdéses poszthoz, a linebackerekhez. Nagyon telített ez az egység Atlantában, a mennyiség felé talán egy fokkal jobban billen a mérleg, mint a minőség felé. Az újonc Deion Jones játéka rengeteg szakértő tetszését nyerte el, az ő kezdő helyével szerintem nem érdemes vitába szállni, de hogy a Paul Worillow-Sean Weatherspoon-De’Vondre Campbell hármasból ki fogja a legtöbb snapet kapni, az jó kérdés, kommentben szívesen várom Falconsos kollégáktól a megfejtéseket.

 

Clevelandben pedig egy dolog biztos, hogy semmi sem biztos. Az már kiderült, hogy RGIII lesz a kezdőirányító (de meddig?), körvonalazódni látszik a támadóoldal nagy része Terrelle Pryorral (még mindig nem hiszem el), Duke Johnsonnal és Corey Colemannel, illetve a támadófal is sejthető, hogy milyen összeállításban lép majd pályára. A fő kérdés a Brownsnál is a védelem lesz, egyrészt Desmond Bryant sérülésével ki lehet a fő pass rusher a csapatban, másrészt hogy a ‘moneyball’ elv miatt feltankolt 6 újoncból végül kiknek sikerül beverekednie magát a kezdőbe.

 

dan-quinn-hc

 

Chicago Bears@New England Patriots

Magyar idő szerint 02:00

 

A két csapatnak sikerült a közös edzésükön megalapoznia a meccsnek a hangulatát, talán ez hasonlíthat majd a legjobban egy “rendes” meccshez. A Bears esetében a támadófalat fedi leginkább homály, komoly átalakuláson ment keresztül az az egység a tavalyihoz képest. A másik ilyen a futóposzt lehet, ahol Matt Forté távozása elég nagy (z)űrt hagyott maga után. Jeremy Langford ugyan nem volt rossz tavaly, de az idei drafton is érkezett futó Jordan Howard személyében, a mai passzorientált ligában pedig egyre “értéktelenebbé” válhat a running backek szerepe. A secondary talán még a támadófalnál is rosszabb egység, vagy legalább is azonos szinten vannak, így az ottani kezdők sem érezhetik magukat biztonságban, első sorban SS posztra robbanhat be az idén draftolt Deon Bush.

 

A Patriotsnál akármennyire is fel akarják húzni Bill Belichick agyát, nincs, és nem is volt irányítókérdés. Tom Brady visszatértéig Jimmy Garoppolo lesz a QB, utána minden visszaáll a normál kerékvágásba. Nincs is más kérdés a Patriots kezdőjében, a támadófal itt is érdekes történet lesz a szezonban. A találkozó legnagyobb érdekessége egyébként az lehet, hogy Rob Ninkovich sérülése miatt előlépő defensive end, Chris Long a Maciknál guard poszton játszó testvérét, Kyle Longot terrorizálhatja a találkozó során.

 

longlong

 

Oakland Raiders@Green Bay Packers

Magyar idő szerint 02:00

 

Kétségtelenül a nap egyik legizgalmasabb találkozója lehetne, de a hírek szerint Aaron Rodgers ezen a találkozón is pihenni fog. Mindkét csapatnak nagyjából összeálltak a kezdőcsapatai, csak sérülések szólhatnak közbe. Olyan sérülések, mint például a Raiders DE Mario Edwardsé, aki pár hetet kénytelen lesz kihagyni az alapszakaszból. A Raiders is hibrid front7-nel játszik, így nehéz pontosan belőni a játékosok helyét, de a két lehetséges backup Jihad Ward és Denico Autry lehet. Azért be kell vallani, velük sem járnak rosszul a oaklandiek, félelmetes milyen merítési lehetőségek vannak abban a védelemben.

 

A Packersnél is leginkább a front7 lehet az érdekes, viszont csak a szezon második felében lehetnek markáns változtatások. Green Bayben nem szokás azonnal bedobni az újoncokat a kezdőbe, hacsak nem ég a ház. Nos, egyelőre nem ég, szóval Letroy Guion marad a kezdő NT B.J. Raji “szüneteltetése” miatt, ám gyanítom az utolsó hetekben az idei első körös Kenny Clark fogja átvenni az örökségét. Mike Daniels egy ideig kibérelte magának a RDE posztot, az LDE kiléte azonban még nem tisztázott. Mivel Guion jelenleg NT, Mike Pennel el van tiltva, Dean Lowry pedig újonc, nagy valószínűséggel Datone Jones lehet az első pár meccsen a kezdő azon a poszton, akinek amúgy is alkotnia kellene valamit, ha nagy pénzt, meg egyáltalán újabb Packersös éveket akar magának. És akkor még az örök kérdés ILB posztokról nem is esett szó… Bár amennyi riport kering a Packers edzéseiről, miszerint ott is kezdenek a hibrid front7 felé tendálni néhány felállásban, illetve játékosaik sokoldalúságában bízva, ne lepődjünk meg, ha a feje tetejére áll a világ Green Bayben, és a fenti elmélkedés semmissé válik.

 

051916-wardmack-cp

 

Minnesota Vikings@Seattle Seahawks

Magyar idő szerint 04:00

 

A fenti volt a nap egyik legjobbnak ígérkező csatája (papíron), itt van a másik, amit ráadásul “főműsoridőbe” raktak. Meglepő módon a Vikings kezdőjét illetően van a kevesebb kérdés, sőt, gyakorlatilag nincs is kérdés. A CB poszt forgatása lehet talán említésre méltó, mert nagyon telített az a szekció Minnesotában, két veteránt leszámítva jobbára fiatalok alkotják a roster ezen részét.

 

Seattle-ben sincs sok kérdés, egyedül a futó poszt az, ahol Marshawn Lynch visszavonulásával kell szembenéznie Pete Carrolléknak. Éppen ezért be is ruháztak három fiatalra a drafton a már meglévő Thomas Rawls-Christine Michael duó mellé, és még a draftolatlan játékosok közül is meghívták a bő keretbe Troymaine Pope-ot – Rawls tavalyi berobbanása után nem árt figyelni ezekre a játékosokra sem. Rawls lekerült a PUP listáról, ám még nem bevethető, ezért Michael kapta a “showt” a Chiefs ellen, és nem játszott rosszul. C.J. Prosise-tól és Zac Brookstól egyelőre nem láttunk carryket, de Alex Collins is csak 3 labdacipelésnyi lehetőséget kapott. Könnyen elképzelhető, hogy nem is lesz kimondott első számú futó, a már egyszer említett elértéktelenedés miatt. Sokkal jobban megéri a csapatoknak két-három jó futót folyamatosan rotálni, mintsem kinevezni egy állandó RB1-et, akit nem győznek tömni labdával.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!