Connect with us

Beharangozó

MNF Beharangozó Star Wars módra

A 15. forduló zárómérkőzésén a Carolina Panthers a Washington Redskins otthonába látogat. A hazaiaknak létfontosságú lenne a győzelem, ha komolyan gondolják ezt a rájátszásdit, Ron Riveráék pedig csak a szépségtapaszokat gyűjthetik a hátralévő hetekben. Azonban akadnak érdekes adalékok is a két csapat összecsapása előtt, amit a Star Warsra húztunk fel, ha már lázban égnek a rajongók.

 

panthers-redskins

 

Baljós árnyak

A Birodalomban nagyot fordult a világ: a tavalyi Super Bowl résztvevő csapat, amelyik duzzadt az önbizalomtól, most egy fülét-farkát behúzó kiscica benyomását kelti. Mindez annak köszönhető, hogy a nyitófordulóban elmaradt a revans, hiszen a Denver Broncos ismét felülmúlta Cam Newtonékat, ami a korábbi verhetetlen mentalitást a föld alá süllyesztette. Ez a mentális pofon gyakorlatilag a bye weekjükre már a kukába dobta a 2016-os szezonjukat.

 

A rézbőrűek támadása

Washingtonban is kezdtek eluralkodni a Baljós árnyak, ám ezt egy fénykardvágással elhessegették a fejük fölül. Két zakóval kezdtek, hogy onnan egy négyes győzelmi szériával térjenek vissza az NFC East kihívói közé. Kirk kapitány, az ellenállók vezére és 52 fős legénysége komoly stratégiai támaszpontokat hódítottak meg az ellentámadások során, New York és Baltimore is elesett a harcban, és még a saját bolygójukat is megvédték egy clevelandi és philadelphiai inváziótól.

 

A strici bosszúja

Cam Newton Panthers nagyúr nem nézhette tétlenül, hogy a nagyszerűen működő birodalom egyik meccsről a másikra kezd összeomlani alatta, főleg, hogy mindenki erről beszélt a galaxis szerte, ezért vérgőzös szemekkel forralta bosszúját. Kellett hozzá egy plusz hét, hogy a tökéletes stratégiát megalkossák, de végül sikerült, aminek a Cardinals és a Rams lett a vesztese.

 

screen-shot-2016-02-08-at-12-27-35-pm

 

A stratégia lényege az volt, hogy Cam nagyúr nem kezdett el hadonászni a fénykardjával kockáztatva saját épségét, hanem rábízta a munkát hű csatlósaira, például Jonathan Stewart pilótára, aki tökéletesen cikázott a Cardinals őrtornyai között, Olsen tábornok pedig Los Angelesben vette át a karmesteri pálcát, és vitte be a döntő csapást.

 

Egy új wild card remény

A négyes győzelmi széria meghozta a hatását az ellenálló Rézbőrűeknél, és már a rájátszásban való részvételről pusmogtak a bolygón – nem is alaptalanul. A nagy dínom-dánom közepette viszont becsúszott egy vereség a Lions hordától, illetve egy semleges pályán nem bírt egymással az ellenálló sereg és a banditákból álló Bengals, ami döntetlenként kerül be a történelemkönyvekbe. Kirk kapitány serege a hosszú összecsapás és a nagy távolság miatt megpihent, hogy két győzelmet két vereség váltson fel. Múlt héten sikerült felülmúlniuk a rivális Eagles sereget, amivel 7-5-1-es mérleggel karnyújtásnyira kerültek a wild card helyektől, a sorsuk azonban nem csak a saját kezükben van.

 

A Birodalom visszavág

A két győzelem és a vele járó 3-5-ös mérleg elkezdte táplálni a wild card reményeket a Birodalom számára. Igaz, szoros csatában egy párharcot elvesztettek a Kansas City planétán, a helyi rivális Szenteket viszont sikerült legyőzniük, amivel a 11. fordulót 4-6-os mérleggel várták. Nehéz, de nem reménytelen feladat, gondolták, ám hamar rá kellett jönniük, hogy mindennek vége. A Szentek elleni csatában a védőegység legfontosabb katonája, Luke Skywalker Kuechly az életével fizetett a győzelemért.

 

luke-kuechly3-111716-getty-ftrjpg_1lo6mov3kqfp31andsn4zicahh

 

 

A Birodalom ura, a háttérből irányító fővezér, Ron Rivera fortyogott a dühtől, és szomorúan konstatálta, hogy nélküle el vannak veszve. Két vereséget szenvedtek hű katonájuk elvesztése után, összesen 75 találatot kapva, a 4-8-as mérleggel pedig azt jelentette, hogy a Birodalom minden jel szerint elesett, és ezen a múlt heti győzelmük sem változtatott, bár egyesek még bíznak a csodában.

 

A Jedi visszatér…

… majd jövőre. Luke Kuechly nagyon úgy néz ki, hogy idén már nem szolgálhatja Ron Rivéra állományát, és az egészsége érdekében ez egy nagyon okos döntés. Sérülésekkel amúgy sincs híján a Birodalom, támadófalukból két kezdőjátékos is hiányzik, az amúgy sem acélos cornersorukból is IR-en végezte az egyik újonc, ráadásul a punterük is sérült listán találta magát, akiért igen komoly árat fizettek a posztjához képest. A Birodalom nem olyan katonákból áll, akik direkt kikapnának a kedvezőbb újoncállomány érdekében, így mindent meg fognak tenni, hogy méltóképp érjen véget számukra a 2016-os szezon, már csak elhullott bajtársaik érdekében is.

 

Az ébredő Erő

Az ellenállók sokáig nem hittek a jedik létezésében, számos ifjú padawan okozott csalódást számukra, egészen Krik kapitány színre lépéséig, akiben felébredt az Erő, amikor tavaly a rájátszásig vezette az ellenálló rézbőrűeket.

 

9586143-kirk-cousins-cam-johnson-nfl-cleveland-browns-washington-redskins-850x560-1

 

Erre idén is megvan minden esélye, hiszen kiváló társakkal szállhat csatákba, akik könnyedén átjátszhatják a Birodalom meggyengült védelmét. Egy félnivalójuk lehet, hogy a Birodalom szinte tét nélkül kellhet a csatába, az ilyenek pedig gyakran előhozzák az Erőt a katonáikból, ahogy az múlt héten is történt.

 

A zsivány 24-es

Van egy külön pikantériája a Birodalom és az ellenállók ütközetének, méghozzá egy ex-birodalmi harcos, aki nem kapta meg a számára elegendő zsoldot, ezért az ellenállókhoz csatlakozott. Ron nagyúr és a szenátus úgy vélte, hogy a Birodalom nem érezheti meg egy zsoldos elvesztését, ám csalódniuk kellett. Josh Norman tavalyi teljesítménye a birodalmi védelemben óriási hiánycikk idén, ez majd a hétfő esti ütközeten is meglátszódhat, amikor a DeSean, Jamison, Jordan és Pierre X-szárnyúak akadálytalanul juthatnak be a Birodalom területére, a Kelvin vagy Ted tie fighterük pedig erősen limitálva lesz Norman miatt.

 

Hál’ istennek nem kell mozijegyet váltani a legújabb csata megnézéséhez, mindössze a Sport2-re kell kapcsolni éjjel 2:25-kor. Mi nagy Star Wars rajongók vagyunk, ezért tűkön ülve várjuk a legújabb sikersztorit, ahol az ellenállók sikerére számítunk – mert úgyis mindig a jók nyernek. Vagy mégse?

 

carwas

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!