Connect with us

Hír

Debütáltak az új, biztonságosabb Vicis sisakok

Legutóbb májusban írtunk arról, hogy az NFL egy kiírást kezdeményezett egy új sisak tervezése kapcsán, amivel kisebbre szűkíthető az agyrázkódás és egyéb fejsérülés valószínűsége. A nyertes a Vicis cég “Zero1” darabja lett, amit az előszezonban már élesben is tesztelhettek a játékosok.

 

 

Néhány játékos, akik amúgy is a cég reklámarcai és egyben szakmai tanácsadói, már ki is próbálták az új sisakot, aminek darabja nagyjából 1500 dollárba kerül. Elsőként a Houston Texans néhány játékosa játszhatott élesben is az új fejvédőben, név szerint Brian Cushing, Jadeveon Clowney és Lamar Miller, de Richard Sherman, Doug Baldwin vagy Alex Smith is a Zero1-ben fog kiszaladni a pályára a csapataik előszezon találkozóján. A houstoni játékosok még nem nyilatkoztak az élményről, de Sherman elmondta, hogy szerinte remek munkát végeztek a fejlesztők, és egy remek sisakot sikerült gyártaniuk.

 

Azért tetszik amit csináltak, mert nem csak azért hívtak el pár NFL-es játékost, hogy velük adassák el a sisakokat, hanem tényleg kikérték a véleményüket, és hogy miben lehetne biztonságosabban játszani. Sokan csak legyintenek a sisakokra, pedig elképesztő terhelés érheti a fejed egy meccs során, és sajnálatos módon láthatjuk, hány fiatal és idősebb játékos küzd megannyi problémával a sok fejsérülést követően. De ez nem csak biztonságosabb az elődeinél, de kényelmesebb is, ami szintén nem hátrány egy sisaknál. Én már ebben futok majd ki a pályára az előszezonban.

 

Nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy az agyrázkódástól egy csodasisak sem tud megvédeni, de már az is nagy előny, ha a kockázatot sikerül csökkenteni, vallják a fent említett játékosok. A Seahawks magyar idő szerint hétfő éjjel 2-kor lép pályára a Los Angeles Chargers ellen, míg a Chiefs, Alex Smith-szel a kezdőben magyar idő szerint ma éjjel 3-kor mérkőzik meg a 49ers ellen.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!