Connect with us

Hír

Bridgewater előbb térhet vissza mint Bradford?

Minnesotában elég szép QB keringő kezd kialakulni a sérülések következtében. Hamarosan visszaállhatnak a 2016-os állapotok a rosteren, ám ezzel a Vikings is kockáztat, nem is keveset.

 

 

Minden 2016. augusztus 30-án kezdődött, amikor a Vikings a szezon startja előtt elvesztette Teddy Bridgewatert, akinek konkrétan a létező összes szalagja elszakadt a térdében egy szerencsétlen mozdulat miatt, amiből azóta is lábadozik. A Vikings megtehette volna, hogy végigmegy Shaun Hill-lel, de Rick Spielman 19-re lapot húzott, és egy 2017-es első körért cserébe elhozta az Eaglestől a sérülésekkel teli múlttal rendelkező Sam Bradfordot, aki a második héttől kezdve átvette az irányítást a csapat felett, és nem rajta múlt, hogy az impozáns szezonkezdet végül egy 8-8-cal végződött.

 

Majd jött a 2017-es szezon, amire Bridgewater még mindig nem volt megfelelő fizikai állapotban, ezért a Vikings elhozta Case Keenumot cserének, aki már a második héten kezébe kapta a gyeplőt. Bradford ugyanis a semmiből egy térdsérülést szenvedett, ami miatt ki kellett hagynia három meccset, de mint kiderült, ez nem volt elég a teljes felépüléshez. A Bears elleni hétfő esti rangadón egy félidőt bírt ki lábon, újra Keenumnak kellett beszállnia, most pedig azon megy a találgatás, hogy vajon mikor térhet vissza Bradford. Egyáltalán visszatér-e Bradford?

 

Bridgewatert ugyanis hétfőtől aktiválhatja a Vikings a PUP listáról ha jónak látják, onnantól meg szinte bármikor pályára küldhetik korábbi első körös irányítójukat. A legfrissebb hírek szerint ráadásul esélyesebbnek tartják, hogy Bridgewater előbb lesz játékra kész állapotban mint Bradford, akinek sokkal komolyabb a térdsérülése mint ahogy azt elsőre gondolták. Mivel számára ez már nem az első ilyen, a legrosszabbtól is elkezdtek tartani, mégpedig hogy Bradford karrierje ezzel megpecsételődött, de egyelőre hallani sem akar erről. Viszont a vikingsos karrierjének így lehet búcsút mondhat.

 

 

Mindezen sorok pikantériája ugyanis a jövő évi free agency időszak lesz, ahol mind Bridgewater, mind Bradford, mind Keenum szerződése is lejár, és az biztos, hogy mindhármójuk nem marad a csapatnál. Bármilyen furán is hangzik, de Keenum helye lehet a legbiztosabb mint backup irányító, de a kezdőért egyelőre Bridgewater áll nyerésre – és számára van egy kiskapu is. A Kollektív Szerződés szerint ugyanis ha egy játékos nem képes fizikailag az utolsó szezonjában pályára lépni – vagyis a PUP listán van – akkor a szerződése automatikusan megújul a következő szezonra, tavaly Sebastian Vollmerrel történt hasonló példa. Azonban Bradford sérülése miatt kénytelen lehet aktiválni Teddyt a Vikings, amivel ez az opció elvész, és így dönteniük kell majd jövő márciusban, hogy melyik sérült irányítónak adnak majd szerződést.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!