Connect with us

Hír

Kelly újra munkát kapott

Azok után, hogy Chip Kelly két csapat vezetőedzőjeként is megbukott az NFL-ben, visszatér egykori sikereinek színterére, az egyetemi foci világába.

 

 

Kelly a UCLA vezetőedzője lesz, miután a csapat kivágta azt a Jim Morát, aki korábban szintén két csapatnál bukott meg a profik között.

A UCLA a Pac-12 főcsoportban szerepel, ugyanabban ahol az Oregon, Kelly korábbi csapata. Habár óriásit bukott az NFL-ben, az egyetemi fociban hatalmas király volt, így a UCLA döntése teljesen védhető és minden esély megvan rá, hogy a felek közös együttműködése gyümölcsöző lesz a jövőben.

Az újdonsült vezetőedző első és legfontosabb feladata az lesz, hogy a csapat irányítóját, Josh Rosent meggyőzze arról, hogy ne menjen ki a 2018-as NFL draftra, hanem maradjon még egy évet a UCLA-nél. Kellynek egyértelműen az lehet az ütőkártyája, hogy a profi tapasztalatai alapján fel tudja készíteni Rosent a legmagasabb szintre, azonban az irányító lehet nem fog kérni a bukott edzőből és inkább odébb áll.

Egyetemi szinten Kelly az USA egyik leginnovatívabb edzője volt és NFL-es pályafutása is ígéretesen kezdődött. Egészen addig a pontig, amíg az ellenfél defensive coordinatorai rá nem jöttek arra, hogyan lehet kihúzni Kelly rendszerének méregfogát, ezt követően pedig meg is állt a tudomány. Az szinte biztos, hogy a profi ligában már nem látjuk többet Kellyt, de az NCAA-ben még guríthat egy nagyot.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!