Connect with us

Hír

Megváltozhat a TNF

Változások következhetnek be a csütörtök esti rangadókat illetően. A játékosok sajnálatára nem törlik el a meccsnaptárból, ellenben lehet új csatorna kezébe kerülnek a közvetítési jogok.

 

 

Eddig az NBC, a CBS és az NFL Network közvetítette a csütörtöki meccseket, leszámítva az utóbbi időben megjelenő streaming szolgáltatókat, mint az Amazon, a Yahoo vagy a Twitter. Az ESPN és a Turner Sport kiszállt a licitháborúból, ahogy az ABC is, így három csatorna között pattog a labda a jogokat illetően: a CBS, az NBC és a FOX. Hármójuk közül utóbbi a legagresszívebb a licitet illetően, és minden jel szerint a történelem során először közvetíthetnek csütörtök esti rangadókat.

 

A TNF-ek nézettsége folyamatosan csökken, így nem meglepő, ha az eddig 450 millió dollárért megvásárolt jognál jóval kevesebbet ajánlott a CBS és az NBC is. Elmondásuk szerint komoly veszteséget köszönhetnek a TNF csomagnak (nagyjából 20%-kal kevesebben nézik ezeket a meccseket náluk mint 4 évvel ezelőtt), a FOX ennek ellenére ezt a 450 milliót is túllicitálhatja. A FOX törekvései nem meglepőek, a Disney által felvásárolt csatorna szeretne minél több sportesemény közvetítési jogát birtokolni, ezzel az ország legnagyobb élő sporteseményeit sugárzó adójává válni.

 

Ami a streaming szolgáltatókat illeti, a fent felsoroltak mellé a Facebook is beszállhat. A “nyertes” bejelentése a Super Bowl hetén várható. A szurkolók bánatára a nem túl népszerű Joe Buck – Troy Aikman páros így többet lehet képernyőn, Tony Romo pedig kevesebbszer.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!