Connect with us

Draft

Oké hogy win now, de ennyire? – Saints draftértékelő

A Saints védelme végre elért egy átlagosnál jobb szintet, és máris a Super Bowlért szállhatnak harcba a bivalyerős NFC-ben is. Drew Brees már túl van a zeniten, és már vélhetően vágja a centiket, szóval nyugodtan mondhatjuk, hogy win now üzemmódban vannak Mickey Loomisék. Na de ez a draft nem túlzás egy kicsit?

 

 

Tekintve, hogy a 2017-es draft egy sikersztori volt New Orleansban, a megtépázott salary cap ellenére is alig akadt hiányposzt a rosteren, lehetett BPA-zni, esetleg a jövőre koncentrálni. Nos, ez félig-meddig megtörtént, de erős fejvakarást okoz eldönteni, hogy jól csinálták-e, amit csináltak.

 

packerssaints Packers adta: 1/14
 Saints adta: 1/27 + 5/147 + 2019/1. kör
 1/14 Marcus Davenport, EDGE, UTSA

 

Amikor a draftközvetítésben megjelent a Packers helyén a Saints neve, szerintem az összes néző fejében az alábbi két szó körvonalazódott: “Lamar” és “Jackson”. Mert mi másért mozogna fel egy csapat 13 helyet, beáldozva ezzel egy jövő évi első kört, mintsem irányítóért? Aztán amikor Goodell felolvasta a borítékon szereplő nevet, mindenki az állát kereste a földön. Ha valamire nem számítottunk előzetesen a Saintstől, az egy ilyen lépés.

 

 

Needre érkezett, hiszen nem túl vastag a passzsiettető repertoár a keretben, és nem ártott oda is egy hosszú távú megoldás. Csakhogy Davenport olyan szinten képzelten még, hogy a szakértők által jósolt “magas plafonja” ellenére is érthetetlen ez a húzás ilyen áron. Davenport nem akkora talentum ahhoz, hogy beáldozzanak érte egy jövő évi első kört, nem is értem hogy gondolták ezt a Saintsnél, mikor a helyükön maradva is voltak bent ígéretes játékosok, akár Lamar Jackson, akár EDGE rusher vagy tight end is.

 

saints 3/91 Tre'Quan Smith
 WR
 UCF

 

Egy újabb olyan pick, amire elsőre nics magyarázat. Az elkapó állománnyal tavaly sem volt gond, ráadásul Willie Sneadet lecserélték Cameron Meredithre, nem sok minden indokolt egy harmadik körös elkapó picket. Tudom-tudom, tavaly is ugyanez volt Kamarával, de ő tehetségben sokkal inkább kitűnt akkor, mint Smith. Még ha azt mondanám, hogy spórolási okokból, de sem Ginn, sem Meredith nem rendelkezik súlyos anyagiakkal járó szerződéssel, Michael Thomas pedig még elvan az újonc kontraktusával. Egy dolog miatt védhető, hogy Mark Andrewst (az utolsó épkézláb tight endet) kivitte nem sokkal előlük a Ravens, mert tight endre nagyobb szükségük lett volna, de akkor sem egy elkapóban láttam itt a jó megoldást.

 

saints 4/127 Rick Leonard
 OT
 Florida State

 

Alapjáraton a poszt védhető, sokkal inkább, mint az elkapó. Mivel kevés pénz áll a házhoz, így megoldást kell keresni az olyan játékosok helyére, akik a teljesítményük vagy a fizetésük miatt nem szolgálnak rá a maradásra. Akár az egyre több sérüléssel bajlódó Terron Armstead is lehet ilyen, vagy a 2020-ban szabadügynökké váló Andrus Peat is guard poszton. De Loomis kivitt egy olyan prospectet, akinek konkrétan UDFA grade-je volt a legtöbb szakértő szerint. Jó méretei vannak, a hozzáállása a focihoz példaértékű, de borzasztóan éretlen a profi focihoz, szóval ő tényleg egy hosszú távú projekt lehet. Csak erre voltak bent jobb OT prospectek is….

 

saints 5/164 Natrell Jamerson
 S
 Wisconsin

 

A Badgers defensive backje cornerback és safety poszton is képes játszani, ráadásul egy jelenlegi kollégájával, P.J. Williamsszel már a középiskolában is egy csapatban játszottak. Kezdetben viszont a special teamben kaphat főbb szerepet, de végre egy olyan pick, ami a helyén van kezelve értékben.

 

 

saints 6/189 Kamrin Moore
 CB
 Boston College

 

Szintén egy special teamer érkezett az Adrian Petersonért kapott pickért cserébe, mert a telített CB sorba biztos nem fog beférni egy idei újonc sem. Mondjuk az sose baj, ha a special teamedet is ligaelit szintre hozod fel, erre Moore alkalmas lehet.

 

saints 6/201 Boston Scott
 RB
 Louisiana Tech

 

A Saints szeret az államon belül is draftolni valaki, most a Louisiana Tech futójára esett a választás. Scott arra tökéletes lesz, hogy Kamara válláról levegye a terhet ha a másodéves futó már a seggén veszi a levegőt, ugyanis az idei class egyik “legeluzívabb” running backjéről beszélünk esetében. A special teamben is viszont láthatjuk majd, de az összes hátsó körös pickjük közül neki van leginkább esélye arra, hogy a kezdők között is snapet kapjon.

 

saints 7/245 Will Clapp
 C
 LSU

 

Ha már Lousiana, az állam legnevesebb egyeteme sem maradhatott ki az idei draftból. Clapp a center mellett guard poszton is bevethető ha úgy adódik, ha megéri a végső rostert, akkor jó backup lehet belőle a későbbiekben.

 

Értékelés: D

 

Az első három pick – vagyis gyakorlatilag a lényeg – számomra kuka. Lehet az idő majd rám cáfol, de egyelőre ez a draft pazarlásnak tűnik. Gyakorlatilag egyik játékos sem lesz kezdő idén, ez majdhogynem biztos, ráadásul közülük is csak egy valakiből nézem ki, hogy a jövőben meghatározó játékos lehet. Cserébe a tight end poszton továbbra is kiöregedett játékosok vagy FA-flopok próbálják menteni a menthetőt. Ráadásul jövőre (jelen állás szerint) a második körben húznak leghamarabb, szabadügynök erősítésre egyáltalán nem lesz pénzük, ha a saját FA-ikat vissza akarják igazolni. Ha az idei class fele olyan jó lesz mint a tavalyi, nyugodtan megkövezhettek, de én ezt nem tudom most jobbra értékelni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!