Connect with us

Hír

Amari Cooper csodát tett

Sean McVay egy zseni. Rájött arra, hogy ha kevesebb ember védekezik a futás ellen, akkor a futó jobban tud futni. Mindezt úgy éri el, hogy állandóan az úgynevezett “11 personnel” nevű felállást alkalmazza, vagyis egy futót, egy tight endet és három elkapót küld fel a pályára az öt falember és az irányító mellett. A védőkoordinátorok nyilván nem tehetik meg, hogy szabadon hagyják az elkapókat, ezért kevesebb védő jut a futójáték megállítására. A Cowboysnál nincs McVay szintű zseni, de szerencsére ott van Amari Cooper!

 

 

Cooperért egy első kört fizetett a Cowboys, emiatt pedig természetesen a pályán kell tartani. Cole Beasley és Michael Gallup/Allen Hurns viszont ismeri a playbookot, ezért őket is jó volna játszatni. Ennek az lett az eredménye, hogy Cooper érkezése után a Cowboysnál 18 százalékkal nőtt a 11 personnel felállás alkalmazása (az elmúlt két hétben 52,7 százalékról 70,7 százalékra). Vagyis Zeke Elliottra kevesebb védő figyelt, emiatt pedig elkezdett jobban futni:

 

  • 4,1 yard/futásról 6,3 yard/futásra nőtt az átlaga,
  • illetve 11,9 százalékról 23,5-re nőtt a 10+ yardos futásainak aránya Cooper érkezése óta.

 

Zeke 11 personnelnél ugyanis csak 2,6 százalékban találkozott 8+ védővel a boxban, míg minden más felállásnál 46,7 százalékban. Érthetetlen, hogy miért kellett Cooper ahhoz, hogy a Cowboysnál rájöjjenek arra, hogy az elit támadófallal megtámogatott elit futó jobban fog tudni futni, ha kevesebb védő figyel rá, de most legalább félig-meddig jól használják ki a legjobb támadójukat.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!