Connect with us

Szabadügynök

A legjobb szabadügynök futók

Akinek a csapata futót keres az idei piacon, annak nagyon jó hírem van!

 

 

Aki a tökéleteset keresi

 

Le’Veon Bell, Pittsburgh Steelers

 

Nem igazán kedzhetjünk más játékossal a felsorolást, mint a Steelers üdvöskéjével. Bell kiülte a 2018-as idényt, amivel sérülésmentesen várhatja a szabadügynök-piacot. Ez sokak szerint előnyt jelent, sokak szerint pedig hátrányt. Megvan benne a kockázat, főleg, hogy a bérigénye elég magas lenne, de aki szeretné a lehető legrövidebb idő alatt feljavítani a támadójátékát, az őt fogja keresni. Bell ugyanis a futások mellett az elkapásoknál is rendkívül produktív, ami mondjuk egy újonc vagy másodéves irányítóval felálló csapat számára vonzó lehet. Arról nem is beszélve, hogy a marketingértéke is jól cseng a kihagyott éve ellenére, ami által több nevesebb szabadügynök is választhatja a későbbiekben azt a csapatot, ahová Bell kerül.

 

Kareem Hunt, FA

 

Ha félretesszük azt, hogy mit művelt a Chiefs korábbi futója, és csak a képességeit vesszük alapul, akkor abszolút itt van a helye. Bár még nem kapott hivatalos eltiltást (várhatóan 6-10 mérkőzés jár majd neki), és a sajtója alapján nem sok csapat meri megkockáztatni a leigazolását, lehet olvasni olyan franchise-okról (Bears, Eagles), akik hajlandók bevállalni a Hunt által keltett média rizikót. A fizetése töredéke lenne Belléhez viszonyítva, elvégre már annak is örülne, ha folytathatná a karrierjét valahol, cserébe a hozzáadott értéke nem sokkal maradna el.

UPDATE: Kareem Huntot leigazolta a Cleveland Browns. 

 

Aki elkapni tudó futót keres

 

T.J. Yeldon & Corey Grant, Jacksonville Jaguars

 

Két klafa gadget RB is elhozható Jacksonville-ből, akik közül inkább Yeldon esélyes a távozásra. Ő jóval több lehetőséget kapott Leonard Fournette mellett és mögött is, amivel nagyobb hírnevet, egyben nagyobb szerződést szerzett magának a piacon. Ami mégis ellene szól, az a 8 dropja, ami a legtöbb a futók közül. Grant inkább a special teamben villantott, de amikor bekerült a támadósorba is, nem vallott szégyent elkapásoknál. 9 elkapásból 5-ön is first downt ért el, ahogy a 9,1-es YAC átlaga sem rossz mutató.

 

Tevin Coleman, Atlanta Falcons

 

Coleman sokáig az egyik legkelendőbb futónak tűnt a lejáró szerződésű játékosok közül a szezon előtt, ám az idei év kicsit lenyomta a renoméját. Freeman hiányában nem tudott tartósan olyan játékot produkálni, amiért ő egy 3 down backként megállná a helyét, de rotációs futóként még mindig elég sok csapaton lendíthet. Talán az elkapásoknál összességében hasznosabb, bár Yeldonhoz hasonlóan nem ez az éve igazolja ezt.

 

Aki faltörő kost keres

 

 

Mark Ingram, New Orleans Saints

 

Sokan nem tehetik meg, hogy egy 1000+1000-es futót tartson a rosterén, nekik improvizálni kell. A földön megtett yardokhoz pedig Mark Ingram remek erősítés lehet. Az utóbbi két szezonban remek duót alkottak Kamarával, de szeptemberben már 30 éves lesz, vagyis az utolsó nagy szerződésére készülhet, amit vélhetően a Saints nem tud neki garantálni. Ha viszont a gyűrű reményében bevállal egy olcsóbb szezont, akkor nem kerül ki a piacra.

 

Jay Ajayi, Philadelphia Eagles

 

Én kizártnak tartom, hogy megtartja őt az Eagles a vészes cap helyzete miatt. Az életkora miatt talán ő a legvonzóbb ebben a kategóriában, hiszen simán van a lábában még 5 szezon a kritikus 30 éves korhatárig, és azért bőven a használható játékosok közé tartozik egészségesen – na itt lehet nála a gond, a degeneratív térde sokakat elijeszthet, mint a drafton.

 

Latavius Murray, Minnesota Vikings

 

29 évesen ő sem a jövő emberének számít, de a földön megtett yardokban még mindig lehet haszna belőle a következő csapatának. Bár a Vikings többször is számított rá Dalvin Cook sérülése miatt, nem hinném, hogy új szerződést kap Michael Boone és Roc Thomas preseason teljesítményét látva.

 

C.J. Anderson, Los Angeles Rams

 

Bár a denveri időszaka során jó számokat produkált elkapásokban, az erőssége még mindig a futásoknál való yardszerzés. Igaz, Christian McCaffrey és Todd Gurley mellett nem is volt szükség arra, hogy elkapásoknál is beszámítható legyen, de a ramses időszaka vélhetően az utolsó utáni pillanatban jött karrierje megmentése szempontjából. Sőt, akár az is előfordulhat, hogy a Rams nem engedi el.

 

Aki az underdogot keresi

 

Spencer Ware, Kansas City Chiefs

 

Ware bár 27 éves, nagyon kevés terhelést kapott a Chiefsben. Egy szezonban volt végig kezdő, és ott nem is vallott szégyent sem futások, sem elkapások terén, pechére a rá következő idényt teljes egészében kihagyta. Amikor pedig ismét esélye lett volna a bizonyításra Kareem Hunt elküldését követően, újra megsérült, és kétséges, hogy vele képzeli-e el a jövőt a Chiefs. Futó lévén a sok sérülés nem jön jól az esélyeit nézve, viszont pont emiatt lehet vele kevés pénzért nagyot szakítani.

 

Aki tapasztalatot keres

 

 

Frank Gore, Miami Dolphins

 

Az RB-piac talán legerősebb “kasztja” a rutinbombáké, hiszen nem egy tapasztalt futó kerül ki majd a piacra, akiről már nem egyszer gondoltuk, hogy túl van a zenitjén. Ilyen Gore is, aki nem akar megöregedni, és közel a 36-hoz, harmadik csapatában is stabilan hozza a szintet. Nem tudni, hogy a Dolphins milyen szándékokat fűz felé, de az biztos, hogy lesznek kérői, ha nem kap új szerződést.

 

Adrian Peterson, Washington Redskins

 

Vészmegoldásként érkezett a fővárosba, mikor már a Redskinsen kívül tán senki nem hitt abban, hogy lehetnek még sikerei a profi fociban, és Grudenéknek lett igaza. Peterson remekül teljesített, és újra felrakta magát a keresendő játékosok közé. Nem meglepő módon a Redskins már dolgozik a megtartásán.

 

Darren Sproles, Phialdephia Eagles

 

Nagyon szeretik Doug Pedersonék, így alapesetben nem gondolnám hogy távozik, de a salary cap nagy úr ebben a sportágban. Sproles még mindig elképesztően gyors és biztos kezű futó, így rá is biztos lenne kereslhet, ha végül távozik az Eaglestől.

 

Marshawn Lynch & Doug Martin, Oakland Raiders

 

A nevük miatt nem szerettem volna kihagyni az oaklandi öregek otthona két növendékét, de túl sok bizodalmam nincs feléjük. Lynch csak a Raiders kedvéért tette semmissé visszavonulását, így más csapatban nehezen tudom elképzelni, a Raiders hajlandósága egy új szerződésre meg nem ismert. Martin sem azok közé tartozott, akiknek nagy jövője lenne a ligában, de harmadik számú futónak még jó lehet valahova, leginkább a blokkolási képességei miatt.

 

[quote]Nevesebb korlátozott szabadügynökök

  • Peyton Barber, Tampa Bay Buccaneers
  • Malcolm Brown, Los Angeles Rams
  • Alex Collins & Gus Edwards, Baltimore Ravens
  • Jalen Richard, Oakland Raiders[/quote]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!