Connect with us

Hír

CBA-tárgyalások: 14 csapatos rájátszás?

A liga és a játékosok képviselői ma is összeülnek egyeztetni a jövendőbeli kollektív szerződésről (CBA). A korábban felvetett 18 meccses alapszakasz ötlete elég esélytelennek tűnik – bár nem is volt hivatalos ajánlva a liga részéről, és a játékosok el is utasítanák -, helyette most egy másik lehetőség vetődött fel.

Tom Pelissero (NFL Network) információi szerint a játékosok és a tulajdonosok is nyitottak arra, hogy 12-ről 14 csapatosra bővítsék a rájátszást – habár ez az ötlet sem lett még prezentálva és felajánlva a tárgyalások során. Ez a bővítés azzal járna, hogy az előszezont csökkentenék 4 meccsről 3 meccsre, a plusz két PO-csapat pedig kompenzálná az ebből adódó bevételkiesést. Az előszezon csökkentése egyébként valószínűnek tűnik valamilyen formában (akár más bővítése nélkül is) a tárgyalások végére.

Az eddigi öt tárgyalás során nem volt jelentős előrelépés a legfontosabb kérdésben, a bevételek elosztásában. A játékosok jelenleg 47%-ot kapnak, de egyelőre a tulajdonosok nem akarnak ennek növelésébe belemenni, a játékosok pedig nem sürgetik a dolgot, mert ők ráérnek. A jelenlegi kollektív szerződés 2021 márciusában jár le, így van még ideje a feleknek, de a liga relatíve sürgeti a dolgot, hogy biztosan ne legyen sztrájk 2021-ben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!