Connect with us

Érdekességek

Ekkora a különbség legmodernebb sisak és Brown fejfedője közt

Az utóbbi napok-hetek legnagyobb sztorija Antonio Brown és az ő sisakja körül szövődik. Az elkapó szeretné régi sisakját használni, még akkor is, ha az nem felel meg az előírásoknak és nem elég biztonságos a saját testi és mentális egészségére nézve. Peter King most a VICISnál járt, hogy leteszteljék, mekkora a különbség Brown régi Schutt AiR Advantage fejfedője és az NFL, illetve az NFLPA közös tesztelése alapján jelenlegi legmodernebb, legbiztonságosabb VICIS Zero1 sisak közt.

Nagyjából 200 játékos viseli ezt a sisakot, köztük Patrick Mahomes vagy Julian Edelman is, az NFL pedig $60 milliót öl fejlesztésekbe és tesztelésekbe ezen a téren 2016 óta, tehát jó biznisz most sisakot fejleszteni Amerikában. Nem csak a VICIS van a piacon persze, a Riddellnek és a Schuttnak is vannak kiváló fejfejdői, de most a VICIS Zero1 lett összehasonlítva Brownével, hiszen ez most a legjobb a tesztek szerint.

Az egyetlen dolog, amiben jobb Brown Schutt Air Advantage-e, az a súly. Az övé 1,68 kiló, míg az új sisak 2,05 kilót nyom. A játékosok pedig természetesen szeretik, ha kevésbé nehéz dolgot viselnek a fejükön, azonban nem véletlen, hogy a modern technológia nehezebb.

Az erő elnyelése az egyik legfontosabb komponense egy jó sisaknak. Egy “faltörő kossal” szimulálva egy jelentős sisak-a-sisaknak ütést, a Schutt példánya 73 g erőt jegyzett, míg a VICIS mindössze 53 g-t (ennyi erőhatás éri az agyat), tehát a modern sisak 37,7%-kal jobban teljesít ebben a kategóriában.

rotációs hatás is rendkívül fontos egy sisak esetén, ugyanis sok kutatás kimutatta, hogy az agysérülések jelentős része azért keletkezik, mert az agy elmozdul a koponyán belül. Ezért csökkenteni kell ezt a rotációs hatást, amiben közel 30%-kal jobb a VICIS sisakja.

Antonio Brown állítólagos legnagyobb problémája, hogy az új sisakok korlátozzák a látását. Pedig a VICIS Zero1 a perifériás látás kategóriában is jobban teljesít a Schutt AiR Advantage-nél, hiszen míg előbbi 236 fokos látóteret tesz lehetővé széltében, addig utóbbi csak 210 fokosat. Észak-déli irányban előbbi 47 fokosat, utóbbi 40 fokosat.

Nehéz tehát azt mondani, hogy ne érné meg új sisakra váltani a játékosoknak.

A tesztelésről készült videót ebben a cikkben nézhetitek meg:

FMIA: Kyler Murray, All-In On Arizona; Raiders, ‘All-Out’ On Antonio Brown?

Ha szeretnél a Fűzővel Kifelé! közösségéhez tartozni, kedvezményesen fogyasztani a Kandallóban vasárnaponként, vagy akciósan hozzájutni minőségi NFL-es ereklyékhez, vagy csak szeretnéd a munkánkat támogatni, itt a tökéletes alkalom – Legyél te is FK! Klubtag!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!