About the author

42 Comments

 1. 1

  golya87

  Minden szavaddal egyetértek!
  Az irányító drága dolog. A Colts tudhatná a legjobban, hogy mibe került Luck-ot megszerezni. Az a minimum, hogy megvédem ezután…
  Az orvosi személyzetek körüli cirkuszt nem is értem (Redskins dettó), nem lehet valaki ennyire hülye, hogy a dollármilliókba kerülő és százmilliókat hozó “befektetésére” nem vigyáz…

 2. 2

  Fetyke

  Azért itt nem csak ütésekből eredő sérülésekről van szó. Egy dobóváll vagy vádlisérülés (mint most) nem feltétlenül vagy elsősorban az ütések következménye.
  Az rendben van, hogy kell a falra áldozni már csak az eredményesség miatt is. De Lucknak annyi mindene sérült meg olyan rövid idő alatt, hogy mindezeket, és ezért a visszavonulását csak erre fogni finoman fogalmazva is erős túlzás.
  A cikknek adott címmel több szempontból sem értek egyet továbbra sem.

 3. 3

  Fetyke

  Látod itt olyan személetbeli különbségek vannak, amiket nem veszel figyelembe.
  Egy kiváló képességű irányító (mint Luck) “befektetés” a franchise-nak, ezáltal a tulajoknak és a szurkolóknak. De nem a GM-nek és az edzőknek, akiknek azonnal kell eredményt produkálni különben kirúgják őket. Az ő számukra egy irányító csak “fogyóeszköz”, amiből a lehető legtöbbet mindig azonnal kell kifacsarni és nem az számít, hogy mit lesz majd vele 5-10 év múlva, amikor a GM vagy az edző már ki tudja hol lesznek.

 4. 4

  ahanem

  Wilson szerintem jóval több ütközésről dönt önmaga, aminél sokkal egyszerűbb kivédeni egy esetleges sérüléshelyzetet.

 5. 5

  wolandrule

  Számomra hihetetlen, hogy mennyire egy belterjes fertő az NFL-t körülvevő közeg. Ugyanazok a nyilvánvalóan alkalmatlan arcok képtelenek elégszer bizonyítani a hozzá nem értésüket, újabb és újabb esélyt kapnak. Lásd: Hue Jackson, Grigson, a fél AFC East, Bill O’Brien, J.B. Cooter, stb. Az egy dolog, hogy képtelenek kinevelni 20 épkézláb irányítót, de hogy HC, GM, és egyéb pozíciókban is a csapatok felénél félkegyelműek vannak, az kabaré.

 6. 6

  renningan

  Hát, aki egy Luckkal csak egy évre tervez, az még annál is rosszabb, mintha simán dilettáns lenne. Luckkal a Colts hasított, eredményeket mutatott fel, háromból háromszor jutott PO-ba, ahol AFC döntő is volt. Ha valakinek az első két agyonvert szezon után nem jutott eszébe, hogy basszus, tegyünk már elé egy falat, de még az első, sérüléssel végződő szezon után sem, azt nem lehet és nem is kell védeni.

  Nem volt rákényszerítve, hogy ignorálja Luck védelmét, távolról sem. az irányító soha nem fogyóeszköz és Luckot a GM herdálta el, mert meg sem próbált neki segíteni. Erre nincs mentség.

 7. 7

  renningan

  Ezért tartom én azt, hogy az NFL-ben dolgozók mondjuk 70 százaléka idióta :D és mindig megerősítenek ebbéli hitemben.

 8. 8

  Nyílméregbéka

  Mert a tulajdonosk üzletemberek és nem sportemberek. Üzleti alapon profitorintáltan hoznak legtöbbször döntéseket, a sport és eredményesség csak másodlagos.

 9. 9

  Debreceni József

  Erről azért megkérdezném a seriffet is, mondjuk 10 év múlva, hogy van a nyaka, és ha tehetné visszavonulna a nyaksérülés előtt.

 10. 10

  p. p.

  Az NFL nem csak sport, politika is nagyrészt. Hogy mi, miért történik ott, érdemes így kezelni, mert nem mindig és elsősorban sportszakmai kérdések alapján dőlnek el a dolgok. Az meg hogy miért van még mindig ott az orvosi stáb, elég csak New Orleansig menni, ahol mind az NBA, mind az NFL csapat stábja egy kiba… kókler volt, ugyanígy félrediagnosztizáltak a legnagyobbaknak. De nem is kell olyan messze menni, Európában is található erre példa: Real Madrid.

 11. 11

  p. p.

  Erre mondják, hogy csak bekerülni nehéz.

 12. 12

  golya87

  Azt hinné az ember, hogy amikor százmilliókról van szó, akkor a 32 csapatból legalább egy elkezd másképp gondolkodni. Sokszor azok jutnak előrébb, akik kipróbáltak valami mást. Mindez még inkább hihetetlen úgy, amikor látja az ember, hogy egy csapat hülyére nyeri magát, mert másképp mert gondolkodni és cselekedni…

 13. 13

  ewzy

  Hát ha egy GM egy abszolút franchise irányítóban csak egy “fogyóeszközt” lát akit 4-5-6 év után kikukázhat, ahelyett, hogy azt látná, hogy a franchise alappillére adott 10-15 évre és a stabil playoff sőt az SB érdekében “csak” köré kéne építeni egy jó csapatot, akkor az a GM több mint alkalmatlan, dillettáns.
  pláne egy akkor, amikor a franchise irányítók értéke egy passz orientált ligában felbecsülhetetlen. De persze lehet 4-5 évente draftolni egy Winstont vagy egy Daltont és meglátjuk milyen eredmények jönnek…
  Luck korszakos tehetség volt, simán HoF kaliber egy potens GM és edző mellett lazán benne volt 1-2-3 SB (részvétel legalább). Ha Grigson ezt nem volt képes felfogni, hogy neki az a dolga, hogy Luck játékát minden módon előősegítse, legyen az mondjuk a fal, akkor igen, felvetődik a felelőssége. Gyakorlatilag az alkalmatlanságával és azzal, hogy az állását féltve nem hagyta Luck-ot rendesen felépülni a sérüléseiből, elherdálta a Colts legnagyobb értékét.

 14. 14

  Fetyke

  Itt a Wilson által vállalt ütésekről szó sincsen. Sackből nyel be Russel ugyanannyit vagy még többet is, mint tette azt Luck, aminek azt gondolom, hogy a nagy része aligha saját vállalás.

 15. 15

  Kopi3.14

  Ez még a Suck for Luck, vagy most már eökezdődött a Suck for öööö?

 16. 16

  ahanem

  Engedd meg, hogy másképp fogalmazzak.

  JJ Watt telibever vakoldalról nem egyenlő elesek egy utánam ugró védő kezében.

  Ha Wilson nem jut el a LoS-ig, de inkább bevállal egy kisebb ütközést, vagy a pass rusher kiüti a lábát, az ugyanúgy sack, csak kevésbé sérülésveszélyes, mint amikor JJ teljes erőből összeroppant vállmagasságban.

 17. 17

  renningan

  :DDDD

 18. 18

  Jarred

  Ha jól emlékszem, akkor mikor Luck kihagyta az egész szezont, akkor elment Európába valahova, és senki nem tudta pontosan mit csinál. Szerintem pont azt tette, amit írtál, hogy keresett egy olyan orvost, aki rendesen tudja kezelni őt. Szóval egyszer végigment ezen, de másodszorra már nem volt ehhez ereje.

 19. 19

  pritek

  Ezt abszolut tartom en is. Eleg csak megnezni az amcsi kommentatorokat, a bloggerek, ujsagirok tobbseget. Knezy-t fele ennyi ostobasagert mar egy orszag rohogte ki. Azt hinne az ember, hogy egy ilyen belterjes brigadban legalabb a hozzaertes megvan, de lehet ez a hatulutoje is az egesznek. Tobb “haver” kevesebb szakerto.

 20. 20

  bjeela

  Ne bántsuk szegény Jencikét, alapvetően nem is akart sportriporter lenni, de belátta, hogy máshol nincs ismeretsége és nem is tudna megélni, így ráfanyalodott és a papára való tekintettel sajnos karriert csinált.

 21. 21

  bjeela

  Anno én az általam vezetett szerkesztőségben kötelezővé tettem az újságíró kollégáknak megnézni a yes, mr minister és a yes, mr prime minister sorozatokat, amiből kiderül, hogy a politika és a hozzá kapcsolódó gazdaság minden szintjén alkalmatlan idióta seggfejek dolgoznak ismeretségi alapon. Ha jót akarsz magadnak, nézd meg, beszarsz a röhögéstől.

 22. 22

  bjeela

  Lehet, hogy némileg túlzó a címadás, de ettől még tény, hogy a fal dolga megvédeni az irányítót és ha szar a fal, akkor logikusan sokkal több és nagyobb veszélynek van kitéve a QB. Vélhetően erre utalt renningan és ebben igaza van. Nagyon úgy fest, hogy a sérüléseinek java részét a rossz fal miatt szerezte Luck.

 23. 23

  Fetyke

  Akkor csak egy példa, hogy mennyire nem! :)
  Tavaly Rodgerst térdsérüléssel visszaküldték ellenetek az első fordulóban a szünet után. Aztán amikor már tudták, hogy pontosan mekkora a baj kiküldték ellenünk bicegni a második fordulóban (egyébként az elején jól is játszott). Szerinted abban, az ő korát is figyelembe véve nem volt benne a karrier vége sérülés kockázata? És egy ARod-ról beszélgetünk!
  Paradox módon, minél jobb egy irányító, annál nélkülözhetetlenebb a játéka a csapat számára, és ezért komolyabb sérülésekkel is inkább erőltetik a játékát, míg egy gyengébb QB-t azért könnyebben ültetnek le pihenni. Például ti hasonló helyzetben tavaly pihentettétek Trubisky-t. :DDD

 24. 24

  Fetyke

  Ezzel nem vitázom. Nem azt mondtam, hogy a fal és a GM nem tehet semmiről.

 25. 25

  pritek

  En az idosebbre gondoltam. A gyereket szamon sem tartom.

 26. 26

  bjeela

  Pedig nagyon úgy tűnt… ;)

 27. 28

  bjeela

  Na, látod, azt én sem nagyon értettem. Az téllleg egy egetverő gyalázat volt, bár hasonlót rendre láttam BigBen esetében. Persze értemén, hogy győzelmi kényszer, meg ilyenek, de akkor is.

  Trubot azért pihentették, mert nincs jelentős különbség közte és a második QB között, tehát tök mindegy, ki játszik, az eredmény nagyjából ugyanaz. És ezért vannak a jó QB-k kitéve a “sérülten is játszani kell, mert veled még így is nyerhetünk” gondolatnak, ami végzetes sérülésekhez vezet. Ha így nézzük, amit mondani akartál, akkor van benne igazság, de ez ettől még a GM és a HC részéről ostobaság ezt tenni.

 28. 29

  bjeela

  Pedig az az igazi! Percenként sírva lehet tőle fakadni… :D

 29. 30

  Fetyke

  Hát akkor megvan a bűnös. A szemét Watt tehet mindenről. :) Még szerencse, hogy Donald nem ugyanezt csinálja. :D

 30. 31

  bjeela

  Mert Donald humanista és pacifista, ezen felül gyűlöl mindenféle erőszakot, nem mellesleg elítél mindennemű fizikai atrocitást. Igazából a szóbeli meggyőzésben hisz.

 31. 32

  LasDen

  #TankForTua time van…

 32. 33

  Fetyke

  Ezzel nem értek egyet! Fölösleges most ilyen szinten keresgélni az okokat és a felelősöket ezért a visszavonulásért. Ráadásul a támadófalnál és így a GM-nél azért sokan, sokkal nagyobb felelősséggel viseltetnek ezért az ügyért.
  Ez egy kontakt sport, tele fizikai ütközéssel, még egy irányító számára is (amikor Luck kezdte, még inkább az volt, mint manapság). Van az úgy, hogy valakinek a teste bírja a gyűrődést és az ütéseket, és van, hogy nem. Bradford vagy Romo esetében sem merül fel a fal felelőssége.
  Sok sack-et és ütést nyelt be ez tény. De például Wilson eddigi karrierje során ugyanúgy benyeli a meccsenkénti 2 zsákolást és mégis nagyságrendekkel jobban bírja mindezt elviselni, még mérkőzést sem kellett eddig kihagynia.

 33. 34

  renningan

  Ez nem így működik. Lehet, hogy Brady is bírná az ütéseket, ha kapná, de nem kapja, mert a Patriotsban nem idióták dolgoznak és tudják, hogy a franchise irányítót meg kell védeni és nem a 7. körben draftolni hozzájuk falembereket.

  Az irányító strapabírósága nem menti fel az edzőket és különösen a GM-et. Sőt, egy normális franchise-nak nem is lenne szabad, hogy ez felmerüljön.

  Persze van, hogy a szándék nem elég. A Lions tele van első körösökkel és megfizetett sztárokkal, mégsem működik a dolog. Most már Stafford sem bírja annyira az ütést és ez már az elmúlt két évben elég sokba került. Persze lehet haragudni a GM-re, hogy szarul pickel, de legalább próbálkozik. Az, aki még csak meg sem próbálta támogatni a franchise arcát, az egyszerűen pocsék munkát végzett és őt terheli a legnagyobb felelősség az irányítója minden bajáért.

 34. 35

  p. p.

  Lehet, hogy Luck nem egy Roethlisberger fizikai szempontból, de az ok-okozat egészen biztosan szerepet játszik abban, hogy sérülések jönnek. Az emberi test nem egy is ugyanolyan, mint bármi más:wear and tear, mentálisan is…

 35. 36

  Fetyke

  Ez stimmt. Nem azt mondtam, hogy ez rendben van. :)
  “Hát, aki egy Luckkal csak egy évre tervez, az még annál is rosszabb, mintha simán dilettáns lenne. ”
  Erre pedig had idézzek egy komoly szaktekintély:
  “Ezért tartom én azt, hogy az NFL-ben dolgozók mondjuk 70 százaléka idióta :D és mindig megerősítenek ebbéli hitemben.”
  :D :D :D

 36. 37

  ahanem

  Donald elfúj melletted és már meg is van a sack, nem is kell hozzád érnie.

  Most tegyük félre Wilson nyilvánvaló mozgékonyságát, Donaldnak 3 évvel kevesebbe volt a terrorizáláshoz eddig, meg a Seahawksnál az is menő, hogy inkább odaadjuk a futónak a labdát, hogy őt vigyék le kb azonnal a földre, amint megkapta a játékszert.

  Utoljára még idetenném, hogy Donald többet jön középről, mint a szélről, ebben az esetben meg könnyebb úgy esni, hogy elkerülj egy elkerülhető sérülést, mintha vak oldalról jön a vonat.

 37. 38

  csak ezt ne

  Ez így van. Szinte minden évben elképedek a Hard Knocksot nézve, hallgatva. Most őszintén, Gruden megnyilvánulásai, legalábbis amiket eddig bevágtak, egy átlagos érdeklődő szintjén mozognak. “Nehogy eladjuk már a labdát, dobd el gyorsabban”, és hasonló elmésségek záporoznak. Ok értem én, hogy a komoly szakmai rész javarészt titok, de azért biztosan felvillantanának olyan részeket ahol nem káromkodásokkal tarkított lapos közhelyeket puffogtat. Mayock hozzá képest egy zseni esküszöm. Jön Sean McVay akiről elmondja, hogy amikor kopasz volt szívattuk. Ennyi. És Gruden szerintem bőven átlagos szinten van, mert természetesen az öregek között is vannak igazi nagy tudású zsenik, de sokkal több az ilyen igénytelen fafej.

  Ezek a kipusztíthatatlannak tűnő, bekövesedett elvek szerint vezető, tehetségtelen balfékek baromira nem nevelik, fejlesztik a játékosaikat, csak használják. Ez a szemlélet, melyet persze a liga rendszere is támogat, dobd el, vegyél újat.

  Ezért most szurkolok a fiatal új hullámos edzőknek, hátha egy normálisabb szemlélet is jön velük.

 38. 39

  bjeela

  Ne mááá, Fetyke, ennyire nem kell ragaszkodni az igazadhoz! Ez már ilyen csakazértis kötözködés a részedről… :) Egy franchise QB olyan ritka, mint a becsületes kereskedő és épp ezért tíz körömmel ragaszkodnak hozzájuk és minden pénzt megadnak nekik a csapatok és ezt te is tudod. És egy GM munkáját a siker határozza meg, márpedig ha a QB-t nem védem meg, akkor sosem leszek sikeres, ergo a logikád már egyből sérül. Ennyit még egy GM is tud… :D

 39. 40

  kitalaltnev

  Túl van tolva a cikk sztem 🤔 de mivel rengeteg olvasmányos kommentet generált, így bőven meglett a célja. 😎

 40. 41

  acsdav2

  Grigson egy óriási seggfejnek tűnt az alapján, amit elmondtak róla a játékosok. Nem akarom védeni, de azt nem lehet elfelejteni, hogy Luck nem az a fajta volt aki kerülte az ütközéseket.

 41. 42

  Walter Mitty

  (ne említsük őket egy lapon
  egyikük bizonyos szempontból remek, más szempontból csapnivaló tévériporter volt
  másikuk egyszerűen nem az)

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team