Connect with us

Hír

A Raiders 2 éves, $60 milliós ajánlattal kínálná meg Tom Bradyt

A holtszezon kezdete óta felröppentek olyan hírmorzsák, miszerint a Raiders komolyan szándékozik megszerezni Tom Bradyt. Ezt először az ESPN-es Adam Schefter szellőztette meg, majd a UFC elnöke, Dana White – aki amúgy Patriots-fan és ismeri az irányítót személyesen – is mondott olyat, hogy Brady a Raidersbe igazol, ha nem marad New Englandben. Brady egyébként pont egy Las Vegas-i UFC-gálán találkozott a fosztogatók tulajdonosával, Mark Davisszel, de ebből még korai lenne bármire is következtetni. Most azonban Larry Fitzgerald Sr. – a Cardinals elkapójának apja, aki egyébként régóta dolgozik a sportmédiában – értesült úgy, hogy 2 évre, évi átlag $30 milliós szerződéssel csábítanák az idén 43 éves irányítót Las Vegasba.

PR szempontból nagy dobás lenne Bradyt Las Vegasba hozni, és Gruden eddigi edzősködése alapján is elsősorban a tapasztalt, veterán irányítókat preferálja. Rich Gannon az ő rendszerében találta meg a helyét, aminek köszönhetően végül MVP lett 37 évesen, míg a Buccaneersben a hasonló korú Jeff Garcia nyújtotta nála a legjobb teljesítményt. Az évi $30 millió szintén elég összeg lehet ahhoz, hogy az irányítót elcsábítsa a Patriotstól.

A nagyobb kérdés azonban, hogy a fizetést leszámítva miért érné meg Bradynek, hogy Raider legyen. 43 éves korára egy új támadószisztémát kell megtanulnia, és egy olyan csapathoz kerülne, amelynek jelen állás szerint nincsenek jó elkapói, védelme pedig még annyira sem. Márpedig a pletykák szerint Bradynek fontos az, hogy jó célpontjai legyenek.

Szintén kérdéses az, hogy az utóbbi években hanyatló teljesítményt mutató irányító mire lehet képes a jövő szezonban. 43 évesen ugyanis egyetlen QB sem tudott huzamosabb ideig kezdő lenni a ligában. Warren Moon 42 évesen még 10 meccsen kezdett a Seahawksban, de egy évvel később már csak csere volt a Chiefsben. George Blanda az NFL történetének legidősebb pályára lépő játékosa, irányítóként is játszott, de amikor annyi idős volt, mint Brady most, elsősorban rúgóként vették hasznát. A legközelebb ehhez Vinny Testaverde járt, aki 44 évesen 6 meccsen kezdett a Panthersben. Márpedig ha Brady teljesítménye az eddigi tendenciából kiindulva tovább romlik a következő szezonra, érdemes elgondolkodni azon, hogy valóban jobb alternatívát jelent-e Derek Carrnál.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!