About the author

170 Comments

 1. 1

  ThySoul

  Jók ezek a netes dolgok, nekem a Gamepass gondolta úgy hogy kioffolja magát és egy órán át nem lehet vele semmit csinálni, addig ültem a szobában csendben és fel sem mertem menni a netre nehogy véletlenül beleszaladjak az eredménybe

 2. 2

  ewzywv

  Nekem is. Sikerült előrántanom egy online streamet spanyolul(!). Különleges élmény volt J(h)immy Harappoló negyedik negyedét egy maxikói csávó kommentálásában végigkövetni xD

 3. 3

  ewzywv

  teljesen egyetértve azzal h Mahomes mélyen a tudása alatt játszott (nem is hagyott neki többet a SF D#), de ettől lesz vki klasszis irányító nem? hogy 3,5 negyed pocsék játék után a meccs legfontosabb részén az utolsó 10 percben oda tud pakolni két TD drive-ot. Ebből a szempontból akár megérdemelt is lehet az MVP cím, hiszen Williams akármilyen jól játszott, ő nem tudta volna szállítani a fordítást. Volt ott Mahomesnak 3-4 kulcspassza azokban a driveokban.

 4. 4

  Vicgeordie

  Hehe, Mahomes SB MVP, hehe :)

  Amúgy szerintetek mennyire fogja agyonvágni a KC-t csapatszinten Mahomes rekordfizuja (amit nyilván megkap, meg is érdemli)?

 5. 5

  ewzywv

  sztem kb semennyire. Nő a Cap + új CBA is várható. Egyébként se a QB szerződésén múlik a dolog, hanem a GM ügyességén meg a rendszeren. nem hiszem h pont KC-ben gondot okozna akik Hunt-t is jól pótolták a drafolatlan Williamssel

 6. 6

  bjeela

  “Ha nincs az a 28-3, ha nem ennyire óvatos, akkor meg lett volna a mérkőzés.” Ez a lényeg.

 7. 7

  bjeela

  “Pedig ha csak feleannyi extrát tudnának hozni, mint például egy Eli Manning, már McVay és Shanahan is bajnok lenne.” Ez Eli megdicsőülése és itt az indok, amiért HoF lesz. :D

 8. 8

  ewzywv

  Szerintem Eli nem HoF kaliber, de tény h azon a két meccsen messze túlszárnyalta önmagát. Teljesen egyet tudok érteni Józsival

 9. 9

  chester

  Erdekes donto volt, mert ha a meccs osszkepere gondolok vissza, akkor voltak boven unalmas percek, ahol nem volt szinvonalas a jatek, de biztos sokat nyom a latba, hogy eleg nagy elvarasokat vartak el a ket edzotol.

  Ha viszont jobban belegondolunk, annyi kulonleges jatekot adott hozza a ket edzo a tamadasokhoz, hogy nem talaltam neha szavakat, a vedelmek pedig igazi clutch playeket szolgaltattak. Tipikusan az a meccs volt, amit ha teljesen visszanezel valoszinuleg unni fogod, ha viszont csak a 40 perces verziot nezed vissza, akkor leesik az allad.

  Komolyan nem tudom honnan szedett ossze 21 pontot a chiefs, nem tudom felidezni, csak azt, hogy Mahomes osszetort a nyomastol amit a masodik felidoben brutalis dozisban kapott Bosaektol. Annyira a 9ers kezeben volt a meccs, hogy nehez elhinni a vegeredmenyt. Shanahan toketlen volt, igen, az elso felido veget en sem ertettem, de egyszeruen csak annyi hianyzott, hogy lezarjak a meccset, es itt mondtak csodot – pont mint azon a bizonyos donton.

  Amennyi ideig jol jatszott Garoppolo, annyi ideig nem volt jo Mahomes, aztan eleg volt, hogy abban az utolso tiz percben forditott relacioval Andy Reid megkapja azt, ami mar nagyon regota jart neki. Fura donto volt, az egyszer biztos, de vegre az a csapat nyert amelyiknek szurkoltam, ilyen meg sose tortent velem.

 10. 10

  bjeela

  Simán benne volt ebben a meccsben egy fordított végeredmény. Csak Shanahan miatt nem történt így. Ahogy korábban a Rozmár fő hiányossága az óra hiánya és némi gyámoltalanság volt, amiből a gyámoltalanságot kinőtte, az órát meg igyekszik kikerülni, úgy Shanahan hiányossága a gyilkos ösztön hiánya(mondjuk ez is hiányzott és talán még most is hiányzik a Rozmárnál, szemben BB-vel). Megint levette a gázról a lábát és ez ismét tragikus következményekkel járt.

 11. 11

  bjeela

  Szerintem sem az, de emiatt(is) be fogják választani, ahogy Mahomesből is SB MVP-t csináltak.

 12. 12

  chester

  Ha bele tudjak szuszakolni Chris Jones uj szerzodeset is, akkor nem lesz baj. Persze kell majd aldozatokat hozni hogy legyen majd penz, de egyik sem akkora volumenu, hogy drasztikus visszaesest produkaljon.

 13. 13

  Vicgeordie

  Szted van rá reális esély, hogy már most kapjon egy hosszabbítást? Van kb 15 millió cap space-ük, ebbe kellene belenyomni Chris Jonest és Mahomest, aki önmagában +30 millió minimum a mostani állapothoz képest….

 14. 14

  chester

  Mivel Mahomesnak meg van ervenyes szerzodese jovore, ezert ha most kapna uj szerzodest, akkor nem none drasztikusan a cap hitje a mostanihoz kepest. Tippre egyebkent meg lehet az otodik eves opciojat lehivjak tavasszal, es csak azutan adnak neki uj szerzodest, nyernek vele egy ajandek evet.

  Jones cap hitjet meg tudjak ugy alakitani, hogy az elso evben ne vigyen annyit, hogy boven beferjen az idei keretbe, szoval ez nem lesz gond.

  Plusz ne felejtsuk el, hogy Watkinson 14 milliot lehetne sporolni, ha akarnak.

 15. 15

  Fetyke

  Ennyibe beleférhet. Átstruktúrálással is felszabadíthatnak némi pénzt. Mahomes szerződése ráadásul nem is kell, hogy terhelje az idei cap-et, mert lehívhatják az 5. éves opcióját is, és csak 2 évmúlva indulna ekkor a hosszabbítása, úgy hogy az aláírási pénzt előrehozzák egy kicsit. Szóval sok lehetősége van a Kansasnak, én ezt nem gondolom egyáltalán nehezen megoldható dolognak.

 16. 16

  Fetyke

  Ritkán mondok ilyet, de Józsi minden szavát iszom, azaz adom. Ennél pontosabban magam sem fogalmazhattam volna meg a fejemben kavargó gondolatokat.

 17. 17

  bjeela

  “…az a csapat nyert amelyiknek szurkoltam, ilyen meg sose tortent velem.” Hasonlóképpen jártam én is, de én ráfeküdtem a pechvogelságomra és most bejött. ;) Kicsit sajnálom, hogy a Vikingsnél nem jött be, mert az a fél marha… Ha belegondolok máris éhes leszek. :D

 18. 18

  Fetyke

  Amikor kellet, amikor valóban jó volt körülötte a csapat, akkor tette oda igazán Eli is magát. Azért nem csak két meccsről van itt szó. Az első SB alkalmával idegenben kellett végigverniük a liga legjobb csapatait, hogy a döntőbe egyáltalán eljussanak. Ahol a valaha volt legjobb csapatot verték meg.
  Nyilván kellett szerencse is mindehhez (pl.: helmet catch), de azért is nagyon meg kell dolgozni ebben a sportágban. Eli megérdemli, hogy HoF legyen.

 19. 19

  acsdav2

  17 és 19 pontot szerzett a támadósor a 2 SB-n…….

 20. 20

  Peter Erdos

  A vege elott 2 perccel nalam is elment a GamePass (nem a net volt rossz), hanem a gamepass…

 21. 21

  bjeela

  Rohadt jó védelem ellen teljesített így, az elsőn 250+ a másikon majdnem 300 yardot hajigálva. De igazad van, nem sokkal volt jobb, mint korábban, de itt voltak extrái, amik sorsfordítók voltak és erre utalt Józsi.

 22. 22

  Fetyke

  Azon a döntőn egyébként 21 pontot szerzett a Giants. Eli 40 passzából 30 jó volt (75%-os pontosság a dötőben!!!), 296 yardot és egy 1 passzolt TD-t tett be a közösbe INT nélkül. Ez kérlek 103,8-as QB rating. Egyébként az egész PO-t lehozta 9 TD-vel és 1 INT-el, szintén 103-as ratinggel.
  Azért erre nehéz azt mondani, hogy nem tett hozzá semmit a győzelemhez.

 23. 23

  Fetyke

  “…de vegre az a csapat nyert amelyiknek szurkoltam, ilyen meg sose tortent velem.”

  Azt ne mondd, hogy 2011 februárjában a Steelersnek drukkoltál! :)

 24. 24

  chester

  Akkor meg nem neztem focit

 25. 26

  bjeela

  Pedig ha csak a tíz perces összefoglalót nézed, akkor egészen jól dobálgatott… Jóóó, tudom, ott volt még 50 perc.

 26. 27

  ThySoul

  Akkor még meg sem születtél

 27. 28

  bjeela

  Azért az megvan, hogy a három fontos játékot, ami döntően befolyásolta a meccset Shermanra vagy az ő oldalára dobták és Sherman mindháromszor elbukott?

 28. 29

  bjeela

  Naaaa, akkor már tolta a csattogólepkét a jáccótéren… ;)

 29. 30

  Sestertius

  Ezért (se) értettem anno a 49erst a JG trade majd rekordfizu után…. Főleg, hogy bent volt Watson is és Mahomes is..
  ugyan az a kategória mint Flacco vagy Dalton (Daltont legalább nem fizették szarrá).. (illetve Flacco legalább 1 playoffban god módban tolta..)
  JG nem az a kaliber aki hátára fog venni egy csapatot.. persze értem, tud egyenesen dobni, és ilyenből sincs sok.. de szerintem tök fölösleges volt cserélni érte, megfizetni, mert ilyen kalibert azért le lehet akasztani majd minden évben.. olcsóbban..

 30. 31

  snookerista

  Sztem a mostani WR választékból lehet 1/32-n Watkins szintű WR huzzni és marad az elit elkapó csapat

 31. 32

  acsdav2

  Nem véletlenül írtam a 19 pontot. 2 pont egy safetyvel jött össze. De a 19 is csak valójában 16 lett volna, ha nem éri váratlanul a futót, hogy beengedik TD-re. Azért ha 16 pontot szerez a támadósor és úgy nyer a csapat, ott a védelmet illeti dicséret. Azt nem mondom, hogy nem tett hozzá semmit, mint mondjuk Brady a 2 Rams elleni győzelemkor, de inkább csak kiegészítették egymást a védelemmel, minthogy miatta nyernek.

 32. 33

  bjeela

  Azért az sem teljesen igaz, hogy nem hitt Shanahan JG-ben, mert 1:40-el a vége előtt abszolút a srác kezébe adta a lasztit. Más kérdés, hogy nem jött be. Amúgy sajnálom Garappolót. Egészen a negyedik negyedig volt 18 dobásból 2 hibája, 1 TD-je 0 INT-vel. Ő pechjére pont fordítva rogyott meg, mint Mahomes, mert ő ugyebár a negyedik negyedig dadogott(bár az első TD drive nem volt csúnya). És igen szépeket dobált Jimmy, amíg ment neki. A legjobbakkal is előfordul, hogy jön egy hullámvölgy. Neki pont a legroszabbkor…

 33. 34

  bacsi977

  Volt INT-je Garoppolonak az első féidiőben is.

 34. 35

  Pizsama

  Egyértelműen Shanahan számlájára lehet írni a vereséget. A 49ers-t összeségében jobb csapatnak tartottam, és három negyeden keresztül jobban is játszottak. A mutatott játék képe alapján minden esélyük meglett volna a győzelemre. De sem a félidő előtti óralepörgetés, sem a 20-17-es vezetésnél bemutatott gyenge 3&out utáni punt nem elfogadható. Shanahan félt. Reid meg tökös volt. Ennyi pont elég a győzelemhez.

 35. 36

  ewzywv

  mondjuk amíg szépen dobált az is kb sémának köszönhetően. Tök üres elkapókat kellett megtalálnia a pálya közepén

 36. 37

  bjeela

  Senki sem mondta, hogy ő nyerte meg a meccset, de azt igen, hogy volt benne extra játék. Se többet, se kevesebbet nem állított senki. És igen, ez(is) kellett ahhoz, hogy nyerjenek. Nagyjából ugyanúgy, ahogy most is. Mahomes kellett ahhoz, hogy nyerjenek, de a védelem is hozott egy majd ugyanolyan nívójú teljesítményt. Mielőtt nekem ugranál még véletlenül sem mondom azt, hogy Eli és Mahomes ugyanaz a kaliber, sőt, ég és föld. ;)

 37. 38

  makosteszta

  Volt ott INT az 1. félidőben, ráadásul elég buta is, kb már a dobás előtt látszott, hogy nem szabad próbálkozni, mert nincs már ideje dobni. Be kellett volna vállalni a sacket.

 38. 39

  bjeela

  Hopp, ezt benéztem. Jogos. Kösz.

 39. 40

  bjeela

  Igen, már rájöttem bacsi97 figyelmeztetése után.

 40. 41

  Fetyke

  Nem csicsikálni kellett volna éjszaka…

 41. 42

  bacsi977

  Nem figyelmeztetés volt, csak egy kis javítás:)

 42. 43

  bjeela

  Ezt olyan könnyű kimondani, hogy a séma – én is megteszem, nem is egyszer -, de részint oda is kell érni és oda is kell dobni. Mahomesnak sem sikerült három negyeden át, pedig róla ugye tudjuk, hogy neki ez nem kunszt… ;)

 43. 44

  bjeela

  sebaj, a lényeg, hogy jogos volt.

 44. 45

  bjeela

  De! :D Reggel dolgom volt és az asszonynak is kellett a nyugalom, mert romos volt, márpedig azt képtelen lettem volna biztosítani, ha nézem a meccset. A meccset meg megnézhetem később is.

 45. 46

  makosteszta

  Igen, nem is a korrekció volt a lényeg, hanem hogy kiemeljem JG ludasságát. :)

 46. 47

  ewzywv

  nem állítottam h nem kell hozzá tudni jól dobni, lábmunka, ütemérzék stb de egy SB csapat irányítójától azért ennyi elvérható
  Mahomes meg ja 4. negyed 10 percéig szarul játszott, ez nem is vita

 47. 48

  bjeela

  Ludasság? Ember, nem Mátyás, Jimmy!

  De mégeccer: 18-ból kettő hiba. Azért az nem szar.

 48. 49

  acsdav2

  Szerintem Garoppolot túlságosan alul értékelik. Oké van már benne pár év, de első teljes kezdő szezonjában SB-ba jutott! Ez kinek jött össze? A PO-ban valóban nem kellett semmit csinálni, de az 1.kiemelést többek között a rangadókon nyújtott (Seahawks, Packers,Saints) remek teljesítménye miatt is jött össze. Erre a SB-ra se mondanám, hogy miatta vesztettek.

 49. 50

  bjeela

  Elvárni elvárom azt is, hogy minden egyes drive legyen TD, csak rohadtul nem teljesül. :D

 50. 51

  ewzywv

  oké de ha konzisztensen nem tudod megdobni ezeket a “könnyű” passzokat akkor hamar leültetnek a padra :D

 51. 52

  Fetyke

  Helyesen: “…akkor Lamar leültetnek a padra :D”

 52. 53

  Fetyke

  Valóban! Mahomes sokkal szarabb volt éjjel… :)

 53. 54

  bjeela

  Pont ezt ugatom. Ügyes a gyerek, de még van mit tanulnia. Nem egy Mahomes, de nem is fogalmatlan hülyegyerek. Azért vannak még, akik emlékeznek,mit csinált, amikor átkerült a 49ers-hez… Azt a nagy lóvét nem véletlenül kapta meg és a fél szakma el volt a sráctól ájulva. Ő meg úgy fest a nagy létől rogyott meg és inkább 50-es lufirafújt ribancokat kergetett a foci helyett. Majd lehiggad. Idén 102-es rétinggel dolgozott és a karrierátlaga is kerek 100-as. Lesz még benne öröme a 49ersnek.

 54. 55

  bjeela

  Jogos.

 55. 56

  ewzywv

  hát nemtom. klasszik kérdés: hova helyeznéd JimmiG-t a Dalton-skálán? Nálam kb max egy paraszthajszállal van felette

 56. 57

  makosteszta

  Amúgy ezt én is adom, meg magam is ezen agyaltam reggel a villamoson, hogy lényegében ez volt ez első rendes szezonja, és még bőven tud majd tapasztalatot magára pakolni. Nem lesz szuper sztár, de nem is lehet mindenki az.

  Illetve azt se felejtsük el, hogy ez a 49ers tavaly 1/2-es volt nélküle, és senki ne mondja nekem, hogy a kis Bosa dobott ekkorát a csapaton.

 57. 58

  bjeela

  Nem akarom ellopni a választ, de Daltonnak 87,5-ös karrier rétingje van 62%-os passzpontossággal, JG-nek meg 100-as réting és 67,5-ös pontosság.

 58. 59

  bjeela

  Azért az a védelem igenis létfontosságú a sikerben.

 59. 60

  Fetyke

  Marino Mahomes számára adott (meccs előtti) jó tanácsát ajánlanám figyelmedbe. A lényege: a fociban nincs legközelebb, akkor kell megcsinálni, amikor ott vagy. Márpedig Dan már csak tudja…
  Én nem tartom valószínűnek, hogy JG még egyszer SB-be jut.
  És ilyen feltámadások mindig vannak. Egy évvel korábban a Bears csinált majdnem hasonlót. Igaz, ők a PO-ban egy hajszálon egyből elbuktak.

 60. 61

  Fetyke

  Mindenki nem férhet be a top10 irányítók közé. A 32-ből 22-en kicsúsznak onnan…

 61. 62

  bjeela

  A szösz tudja, mire viszi. A srácnak eddig volt egy bemutatkozó fél szezonja, amikor mindenki húazannyát kiáltott, aztán a következő szezonban lesérült és most volt az első szezonja, amikor SB-ba vitte a csapatát. Azért az nem olyan szar… ;) És tulajdonképpen még fingunk sincs, melyik arca az igazi.

 62. 63

  Béres Zsolt

  Minden szavaddal egyetértek. Köszönöm a cikket, jó volt így összefoglalva olvasni.

 63. 64

  gergerger

  Szerintem nem volt annyira rossz döntés az hogy a második negyed végén nem akartak eselyt adni arra hogy Mahomes visszakapja a labdát és belelendülhessen. Az összes rájátszás meccsük úgy nézett ki hogy hátrány után amikor már nincs értelme visszafogni Mahomest es kb minden mindegy alapob dobálhat akkor beindultak es legázolták az ellenfelet és szerintem amit a chiefs nem tud az lassan tdt csinalni, ahogy elég nagy a hátrány és már semmi értelme 10 yardos passzokkal probalkozni akkor tudnak beindulni. Ezen a meccsen is az kellett hogy Hill megcsinalja azt a nagy játékot, ha az nincs sose indulnak be, Mahomes mvp címe elég érthetetlen szerintem.

 64. 65

  gergerger

  Egyébként a bírói hozzáálláson is az erződött szerintem hogy jobb lenne ha a csodagyerek nyerné a gyűrűt, minden 50-50es esetben a chiefsnek kedveztek, emellett volt holding amit nem fujtak be, volt hogy Garoppolonak a sisakjat talaltak el sisakkal es semmit nem dobtak ra, az mar a pats meccsen is latszott hogy sokat tud szamitani ha minden ketes szitut egy oldalra ítélnek aztan dobálj zászlót ha akarsz, 2 percen belül meg az sem lesz

 65. 66

  bacsi977

  Csoda, hogy ennyi ideig tartott, amíg megjelent az első bírózó :D

 66. 67

  bjeela

  Én már gondolkoztam rajta, de nem mertem. :DDD

 67. 68

  bjeela

  És még valami: kit emel ki elsőként a Rozmár? Nédda, hát nem a Mahomes gyereket!

  https://www.youtube.com/watch?v=QCI91JvqSQs

 68. 69

  bacsi977

  Garoppolonak a sisakos dolgához, véleményes volt, de aki ezen rugózik, elfelejti, hogy Mahomeson is volt egy sisakrácshúzás, azt sem fújták be. A PI szerintem simán fújható volt, lökött rajta kicsit. A megadott TD-nél pedig nem is lehetett más döntés, mert nem volt egyértelmű képi bizonyíték az ellenkezőjére (az már csak személyes vélemény, hogy a képek alapján engem inkább megerősített, hogy elérte a labda a vonal síkját, amikor kilépett). Aki pedig a centiken bírózik, belinkelek ide is egy képet, amit a kommentátorok sem vettek észre, és ami szintén minimum gyanús. Erre kapott a második TD-je előtt 1&goalt a 49ers:

  https://uploads.disquscdn.com/images/24e8deca158b8981f8b3580ba1cbe6e3015086dbfe2bef15bc9c6929957d36f8.jpg

 69. 70

  Bélabá a csótány

  “Illetve azt se felejtsük el, hogy ez a 49ers tavaly 1/2-es volt nélküle, és senki ne mondja nekem, hogy a kis Bosa dobott ekkorát a csapaton.”
  Nem,szimplán szartak bele a szezonba JG sérülése után.
  Mullens nem szarabb QB nála,mégis direkt szopatták.

 70. 71

  bacsi977

  Az a gagyi Titans védelem 12 pontot engedélyezett az agyonszopkodott megállíthatatlan Ravens offensenek.

 71. 72

  bjeela

  Az alapszakaszban tényleg nem állt össze a Titans védelme, de a PO-ban úgy rémlik, mintha megállította volna a legendás GOAT TB12 vezette pecc O-t és a szezon legtöbb pontját és yardját termelő csodatámadóegységet felvonultató Ravenst. De lehet, hogy csak szar a memóriám… A Texans valóban nem egy csodavédelem, sőt, de azért nem is fogalmatlan hülyegyerekek gyülekezete.

 72. 73

  bjeela

  Ne kotorásszunk mások fejében, az illetlenség!

 73. 74

  ewzywv

  najó azért Mullens rosszabb mint Jimmy :D de nyilván a kezdő QB sérülése után valóban nem pörögték túl a szezont pláne a kötelező W-k után

 74. 75

  gergerger

  A bírókkal kapcsolatban nem írtam hogy hatalmas hibák történtek, nekem olyan érzésem volt mint amikor egy real vagy barca meccsek nezek es kicsit jobban tisztelik a nagyobb nevű csapatot, viszont taktikailag tovabbra sem gondolom hogy akkora hiba volt a 2. negyed vegen huzni az idot

 75. 76

  bjeela

  Az nem feltámadás volt! Fel, támadás! Másrészt most csak pihentünk egy kicsit és hagytuk, hogy másoknak is legyen egy kis örömük, mert már annyit nyafogtál a fülembe… De most jön majd MVP Trub és csodát látsz majd! Új dinasztia jött létre Csikágóban. Hé, ne vidd el azt az üveget, még iszok!

 76. 77

  bacsi977

  Ezzel az érvvel csak az a baj, hogy ha választani kellene, akkor a 49ers a nagyobb nevű csapat ;) Én független (Packers) drukkerként nem gondolom, hogy a bíróknak köszönheti a győzelmet a Chiefs.

 77. 78

  bjeela

  Tuttamén, hogy van valami baj veled…

 78. 79

  bacsi977

  :D :D :D

 79. 80

  bjeela

  Amenyire nem volt képben akkor Mahomes legalábbis vitatható, hogy nem ment neki legalább egy FG-ig. És ugyebár az a gázlevételes duma… ;)

 80. 81

  LoB

  Mahomes passzát a 3&15ös playnél még nézd meg 1-2x, tiszta homály volt. Top defense ellen, ahol van nyomás, amikor a zsebben kényelmesen nem tud mozogni.
  ja meg szerencsés hogy volt Hill, 3 dropja nélkül nehezebb lett volna.

 81. 82

  bacsi977

  Ez van :) Életem első meccse Packers volt, azonnal beleszerettem Rodgers meg Clay Matthews játékába :)

 82. 83

  gergerger

  Szerintem a Hill nagyjáték előtt sem volt képben, de az eddigi példa azt mutatja hogy 1 kattanás kb minden meccsen elég, ami lehet egy visszahordás is mint a texans ellen vagy egy jó játék és onnastól kezdve ha ez az egy momentum megvan kb minden drivenak td a vége ha úgy akarják.

 83. 84

  gergerger

  Szerintem Mahomesnál jobban eladható játékos most nincs az nfl-ben, mehet madden borítóra, mehet minden műsorba riportot adni, szerintem jobb reklám arc mint mondjuk egy JG vagy egy RS. Szerintem sem a bírón múlott, csak szerintem nem is az első félidő végén. Szerintem a második Mahomes int után 5-6 perces drive kellett volna a 49erstől és akkor vége a meccsnek 2-3 first down, ezt meg kellett volna tudniuk csinálni, ilyen esetben egy Gronk-Brady páros szerintem ezt megcsinálta volna és Kittlelel is meg kellett volna tudni csinálni.

 84. 85

  bacsi977

  Mindenesetre abban egyetértünk,hogy ez sokkal inkább múlt Shanahanen, mint a bírókon.

 85. 86

  bjeela

  Ebben lehet valami. Ha így nézzük, akkor még igazad is lehet, de továbbra sem stimmel a gázlevétel tiltásáról kifejtett gondolat megvalósítása.

 86. 87

  gergerger

  Így van :)

 87. 88

  acsdav2

  Juj szegény, Mahomes. Olyan nagyok az elvárások vele szemben, hogy egy elit védelem ellen, ha felrak a támadósor 24 pontot már szarul is játszott….. Hiába ez a zsenik sorsa. Szegény Donald is azért bukta az újabb DPOY címet, mert az előző éve annyira kiemelkedő volt.

 88. 89

  gergerger

  Hát itt gázlevételről csak a chiefs beszélhetne, mert ők azok akik igazából nem tudnak leszállni a gázról ha egyszer eltalálják melyik az a pedál.

 89. 90

  bjeela

  ARod játékába nem kunszt, bár mostanában van baja rendesen.

 90. 91

  bacsi977

  Akkor nem is cserélnéd le rá Trubyt? :D

 91. 92

  bjeela

  Nem figyelsz: Shanahan mondta azt a meccs előtt, hogy nem veszik le a gázról a lábukat. No, a félidő előtt levették.

  Amúgy stimmel, Andy papának ólombetétes a bakancsa és gyenge a lába, így mindig a gázpedálon taposva pihenteti…

 92. 93

  demonsss

  Pont ezen gondolkoztam :D az első fèlidőben 3 olyan eset volt amikor 2 ès rövid lett volna ehelyett mind a 3at simán megadták first downnak , a kedvencem amikor hill hátra felè futott elkapás után bő egy yard lett volna a bíró először jó helyre mutatja ès utánna hopp előrèbb rakják a labdát :D
  Kittle OPI szabálytalanságánál nekem itt egyèrtelmű volt , h kètes szituációknál a Chiefsnek ledveznek majd , mert Mahomes marketing szempontból sokkal jobb az NFL nek

 93. 94

  bjeela

  MVP Trubot?! Viccelsz? SOHA, SENKIRE!!!

 94. 95

  bacsi977

  Remélem, hogy pályafutása végéig ő lesz a kezdő irányítótok :D

 95. 96

  gergerger

  Tudom, csak arra írtam hogy az vagy kamu vagy beszarás vagy nem tudom mi volt, de gázpedál biztosan nem.

 96. 97

  bjeela

  Nézd, ő olyan, mint a csapat. Hatalmas, soha be nem teljesülő ígéret. És ez megy már 1963 óta. Volt közte hét év öröm, ami lehetett volna sokkal nagyobb öröm, ha Didka nem egy Dick-tka, aztán szopás tovább. Edzve vagyunk, nekünk egy Trub kész főnyeremény.

 97. 98

  demonsss

  Mahomes ezen a meccsen mutatta meg , h őt Reid teszi fantasztikussá , ha itt pl egy John Foxxal került volna össze a drafton Mahomes karrierjènek annyi lenne. Reid ezt a rendszert kitalálta leggyorsabb játèkosok egy QB aki megtudja dobni a hosszúkat ès viszonylag egy jó fal ès tènyleg törvényszerű , h nemtudják őket levèdekezni!

  A chiefs küldjön egy gyűrűt a Miami dolphinsnak és a Titansnek , mert ha az utolsó fordulóban nem nyomják a Patset , illetve nincs ez a Titans akkor itt nincs gyűrű mert ahogy kinèzett a futás ellen ez a vèdelem a Baltimore megette volna őket az AFC döntőben

  Egyetlen öröm van a meccsben , h Andy papa megkapta a gyűrűjét

  Sanahan pedig borzalmas , h mennyire ostobán tud játszani előnyről nagy nyomás alatt

 98. 99

  Kacsa

  Valahogy nem birtam romma izgulni magam a donton, egyszeruen nem hittem el h nem jon ki a meccs vegen a KC offensebol par nagy play amivel nyernek. Kb 7 perccel a vege elott amikor mentek fel a palyara mondtam is h mostmar jonnek a nagy jatekok es akkor be is huzzak.
  A meccs nagy reszeben ugyes volt a Niners D de ezt a tamadosort nem lehet vegig limitalni.
  Orulok h a Rozmar nyert egy gyurut, nagyon kijart mar neki es sztem a Niners oldalon sincs nagyon ok buslakodni, jovore is ottlehetnek es akar be is huzhatjak a most tanultakkal.

 99. 100

  pritek

  Ez becsapos volt , majdnem benyaltuk mi is, de itt az egy yardos vonal volt a first down es a pylonbol latszik, hogy az megvan, csak a faszi a nyalokat tartha rossz helyen.

 100. 101

  bjeela

  “Ahol a valaha volt legjobb csapatot verték meg.” Fetyke, ne legyél hatásvadász! Bőven elég a temérdek agyhalott bértollnoktól olvasni ilyen zöldségeket. Nem betegszel bele, ha odaírod, hogy “egyik” és máris a helyén van a mondat. A többi viszont stimmel, egyezünk, bár az a “megérdemli” kicsit erős… ;)

 101. 102

  Gergely Angyal

  Ha nincs ez, meg nincs az, nincs gyűrű. De imádom ezeket a mondatokat. 😀

 102. 103

  Sestertius

  jah. az MVP címét is a szél fújta össze…. valóban 1 meccs alapján levenni a keresztvizet róla..

 103. 104

  Sestertius

  Nem miatta vesztettek, de nem is nyertek miatta..

 104. 105

  demonsss

  Dehogy a szèl , Reid fújta oda neki

 105. 106

  acsdav2

  A 07-es oké tényleg elit volt. Bár 17 pont óriási mázlival megfűszerezve nem annyira kiemelkedő. A 11-es viszont engedett yardokban utolsó előtti volt, a pontokban 15. Ennek függvényében 19 pont (ami 16 volt valójában a beengedett TD miatt) szerintem még közepesnek is nehezen megy el.

 106. 107

  katonadani

  idén volt még 27 milliójuk a sapka alatt, amit nem költöttek el (5. legtöbb), nem lesz itt semmi baj :)

 107. 108

  Zoltan Szilard v. Pinter

  Eddig Andy Reid volt az NFL Hector Cupere (zseni, aki felépít, de a döntőkben, döntő pillanatokban elbukik). Ezt a stafétát most pont Shanahannek adta át.

 108. 109

  bjeela

  Érdekes, mert a 2011-esen volt Eli-nek 103-as rétingje, ami tőle igen ritka volt a karrierje alatt :D

 109. 110

  bjeela

  Ja, most látom csak, hogy nem méltattam a Dalton-skála névadóját. Szóval szvsz Dalton is lehetett volna jó QB, ha egy SPayton vagy egy Reid kezei alatt dolgozik.

 110. 111

  Kopi3.14

  Tegnap reggel volt egy Bears drukker vendégem. :) Meg egy Browns is.

 111. 113

  Toxic Waste

  Nem akarok lovagolni az MVP-n, egyszerűen nem ér annyit, de meccs közben az jutott eszembe, hogy Williams gyakorlatilag egy rossz döntéssel nyerheti meg. Mert a jó az lett volna, ha tíz yard után letérdel pályán belül (órán 1:15 és pörög, 1st down, ellenfélnél két időkérés), de elvitte a hév, a TD-vel kockáztatta a győzelmet. Mondjuk végül így sem kapta meg az MVP-t…

 112. 114

  Kopi3.14

  Rodgers egoja hiányzik?

 113. 115

  Fetyke

  De nagy hiba volt! A meccs végén hiányzott is nagyon az a 3 pont, amit akkor össze lehetett volna szedni.

 114. 116

  Fetyke

  “Szerintem nem volt annyira rossz döntés…”
  A valaha volt legrosszabb döntés volt. Rosszabb, mint amikor a Seahawks passzjátékot hívott az 1 yardosról.

 115. 117

  Kopi3.14

  A kacsát, vagy a rénszarvast számoltad a harminckettőbe? Fitzmagicet, vagy Rosent?

 116. 118

  Kopi3.14

  Megkapod a nyakadra Fitzet.

 117. 119

  d zoli

  Érdekes az ellenfél edzőinek a hozzáállása. Amint úgy néz ki, hogy a Chiefs verve van, azonnal leállnak a pontszerzéssel és szurkolnak a szakácsoknak. O briennél még elintézhettük annyival, hogy ő hülye. De most már egyértelmű, hogy itt a leseanmekkoytúszulejtetteacsaládomat gate.

 118. 120

  Fetyke

  Na látod azt sem értettem Kylenál. 1:49-el a vége előtt, 3 időkéréssel már a Chiefs térfelén voltak. Simán hívhatott volna egy futójátékot vagy egy screent elsőre vagy másodikra, hogy ne legyen egysíkú a playhívás. 1 drive-al korábban 2 és 5 után is 2 passzjátékot hívott, pedig ment a futás.
  Ennél még Zimmer is jobban hív támadójátékokat…

 119. 121

  Ewzywv

  Egyebkent szerintem is, egy Mcvay, Shanahan rendszerben, azzal a csapattal Dalton is eljuthatott volna a super bowlba.

 120. 122

  bjeela

  Ne röhögtess, mert cserepes a szám! Bár ha a statisztikákat nézzük… Csak az a két dobott és egy futott TD ne lenne Mahomesnál :D

 121. 123

  ewzywv

  nem hiszem h a dalton-skála így működik :D különböző offensekben játszanak, különböző edzők alatt, Dalton ráadásul letolt már pár évet.
  Szimplán csak úgy gondolom h JimmyG kb = Goff. Egy jó és stabil rendszer QB, aki megdobja a kötelezőt néha néha vmi komolyabbat is de sose lesz egy clutch QB aki a hátára veszi a csapatot. Szerintem ez JimmyG plafonja amit most látunk
  (aztán persze majd kiderül a kövi 1-2 évben így van-e vagy sem)

 122. 124

  ahanem

  https://www.espn.com/nfl/stats/team/_/stat/passing/season/2016

  senkit nem érdekel a passer ratinged ha kikapol
  Mahomes pont akkor volt igazi vezér, amikor kellett, és ez a legjobb kvalitása.

 123. 125

  Skyfire

  KC edzői stáb és védelem ezt nagyon megérdemelte, viszont offense szinten ha nincs Andy Reid zsenije és ilyen skill playerek akkor Mahomesnak esélye sincs. Nem emelt fel senkit csak rontott a támadó játékon, egy Wilson senkikből csinál elkapókat, és 0 fal nélkül varázsol… Top 5 irányító Mahomes de nekem hiányzik még belőle az ami Rodgers vagy Wilsonba ott van. Fiatal és felléphet arra a szintre de 8 passzból 2 int volt 2 fumble és ilyen gyenge passal raitinggel MVP? Erős ez a védelem, de nem pont az MVP oldja meg egyedül ezeket?
  Jimmy G meg hát hozta amit tud, viszont ott az edző leolvadt, 3. negyed remek hívásai hova tűntek? 1 2 trükkös futás nem volt a tarsolyba? Kittlet miért nem vették elő… Szerintem ezt a 49ers vesztette el, mert a védelem nagyot játszott és jobb futó játékkal simán 20 pont alatt tartják a Chiefst.

 124. 126

  katonadani

  az nem a gólvonal pylon, hanem egy kamerával ellátott külön pylon, ami az 1 yardoson van

 125. 127

  bjeela

  Ne tréfáljunk már! Mahomes 24 éves. Tavaly vitathatatlan alapszakasz MVP lett és egy peches pénzfeldobásnak köszönhetően nem lett egyből gyűrűje. A mostani PO szezonban a döntőig két meccs alatt 131,5-ös rétinget, 615 yardot, 8 TD-t, 0 INT-t passzolt és futott 102 yardot 1 TD-vel. Ehhez hozott még a döntőben 286 yardot 2 TD-t 2 INT-t és futva 29 yardot és 1 TD-t. Most volt 3 negyednyi gyengébb játéka, aztán beindult és lenyomott két TD drive-ot úgy, hogy ezen a napon nem volt formában. Mi lett volna, ha formában van? Ilyen idős korában sem ARod, sem Wilson nem volt sehol ettől a teljesítménytől. A csodás Wilson koszos 524 yardot és 3 TD-t teljesített 101,6-os rétinggel a három meccs alatt, amikor SB-t nyertek. A fenomenális ARod volt a legközelebb hozzá a 9 passzolt és 2 futott TD-jével 1049 yardjával és 109,8-as rétingjével, de ő is elmarad Mahomestől, mert ARod ezt négy meccsen hozta össze. Maradjunk annyiban, hogy Mahomes legalább olyan jó QB, mint ezek a srácok, ha nem jobb.

 126. 128

  Goodell

  vicces hogy mindenki a Titans és Texans meccsen emeli ki Mahomes teljesítményét :D 2 Top defense…ja nem.
  most kapott egy defense-t és tiszta homály volt a srác, ráadásul az 1. intje az rookie hiba a 2. is simán adható neki. ilyen védelmek ellen kell tudni játszani, ahol van nyomás, nem amikor a zsebbe kényelmesen tud mozogni…Andy Reid számomra is a zseni aki egy jó QB-ból csinált elitet, de ha nincs Hill vagy Kelce és ez a támadó séma sehol nem lenne Mahomes, ő szerencsés volt és jó kezekbe került.
  top irányító, de azért ARod más szint

 127. 129

  makosteszta

  Vhogy Alex Smithnek mégsincs MVP címe…

 128. 130

  ewzywv

  A gyerek 14 meccsen összehajigált 4000+ yardot, 26 td-t meg egy 105-s ratinget. A tavalyi szezonjáról ne is beszéljünk. Nem kérdés h top3 QB (ami személyes fájdalmam h ez pl nem mondható el jelenleg ARod-ról és nem mellesleg ARod ugyanúgy 2 int-t dobott a főcsoportdöntőben a Friscó ellen)

 129. 131

  falucs84

  Kicsit sok a volna. Az én véleményem hogy mind a 32 csapatból bajnokesélyest csinálna, nem számít ki az edző, asszem lehetnék én is.

 130. 132
 131. 133

  bjeela

  És megint belerottyantott a ventillátorba a druszám! Ahogy kell!

 132. 134

  bjeela

  Nem elég, hogy éveken keresztül éltem együtt azzal a tudattal, hogy ez a QB-nk, még ismét bele kell verned a tudatomba újra és újra? Hát bántottalak én? MERT HA EZT FOLYTATOD, AKKOR FOGLAK!!!!!!!!!!!!!!

 133. 135

  bjeela

  Hol?

 134. 136

  Fetyke

  Még egy érdekesség!
  Ebben a rájátszásban a 49ers védelem 3 elit irányítóval találkozott. Közülük Cousins volt a legjobb az első félidőben. A második pedig nem számít, mert mint tudjuk elvtársak az már garbage time. Mindenki vonja le a tanulságot, azaz hogy gyakoroljon önkritikát!
  Bjeela nem láttad hova tettem le az üvegem?

 135. 137

  demonsss

  Alex Smith utolsó évében a Chiefsnél sokáig MVP cím legfőbb esélyesének tartották , csak úgye utána a védelem miatt kikaptak jó néhányszor és hello MVP cím

 136. 138

  bjeela

  Szerintetek hány sajtburger csúszik le az öreg torkán?

  https://www.youtube.com/watch?v=K0M7YGHy5T4

 137. 139

  atis123Juve

  Van még abból az anyagból? Mert akkor küldjél nekem is. Ennél nagyobb baromságot nem is mondhattál volna. PO csapatot talán mindenből,de már ott is rezeg a léc. Bajnokesélyest a max a legalább közepes csapatokból. Mi a f*szt kezdett volna a Bengals-szal vagy Dolphinssal? Hue Jacksonnal? Jef Fischerrel? Hol lenne elkapók nélkül. NEm értek egyet az eredeti hozzászólást, de rendesen átestél a túloldalára, szerintem még mindig pörögsz.

 138. 140

  atis123Juve

  Neki is egy jól kereső szupermodellt kell elvenni, hogy kisebb fizu is elég legyen és legyen pénz elkapókra :D

 139. 141

  acsdav2

  Azért a Saints vagy Hawks ellen abszolút vezér volt.

 140. 142

  Megawatt Szvetozár

  Fitzmagic TOP5, ebből kifolyóan a harminckettőben is bent van. :)

 141. 143

  rowi

  én örülök, főleg reid miatt

  ez egy tipic seahawks meccs volt idénről a chiefs szemszögéből. 3 negyed kb. semmi az offense részéről, felvillanások vannak (watkins), de az elég kevés, a védelem közben hellyel-közzel tartja magát, de nyomást azért az ellen qbjára nem nagyon tud kifejteni, aki így egész zavartalanul tud dobálni, egy int azért jön, miközben a (középső) futásokat elfogadhatóan fogják. majd jön a 4ik negyed, amikor egyszer csak mégis összeáll a offense, wils… izé mahomes magic 3rd és hosszúnál és kalap kabát

  megint kikapott, aki megnyerte a pénzfeldobást, just sayin. a seahawks nyert utoljára pénzfeldobás win után

  shermanen ment el, ha vkire rá kell mutatni. idén voltak ragyogó és egészen homály meccsei, most ez elég egyértelműen utóbbi volt. vagy áttételesen garoppolon. nem a teljesítményén, az elfogadható volt, hanem azon hogy mégsem egy mahomes/wilson, de még csak nem is egy matt ryan, és ezt shanahan is tudja, így pedig az alapvető bizalom hiányzik.

  mahomes 24 éves korára mindent megnyert, érdekes lesz, hogy 1 ezt hogy dolgozza fel, 2 mi történik vele, ha még a nagyjából évi 40 milliós szerződését is megkapja, és 3 milyen csapatot tudnak köré rakni a maradék pénzből
  reid a chiefsből fog nyugdíjba menni kb, aztán pedig cantonba is

  ez qrva jó: https://www.youtube.com/watch?v=AnhzGUcENWo&fbclid=IwAR0rhMZO_lbIX1biFAvTbF8dlyOT307ScIGgFqLzodMc1-4EWYhm0PS5fdM

 142. 144

  Kopi3.14

  Köln, Hbf-en. A Bearses nem egyéves projektben gondolkodott.

 143. 145

  Kopi3.14

  Most mit akarsz, tehetek én róla, hogy Mr Szarokénbele a best Bears QB evör?

 144. 146

  Goodell

  egyetértek de azért Mahomes top 5 irányító, Reid zsenije kell hozzá, de a karja és a pontossága megvan ahhoz hogy top 5 legyen. az más kérdés hogy agyban még nem egy Rodgers de az évekkel később majd kialakul, 2. éve van a ligába ugye, és már mindent megnyert
  Amúgy Reid-Mahomes simán tudna egy Pats féle dinasztiát felépíteni, csak Mahomes-nak aki ráadásul nem szegény családból származik, okosan kell szerződnie ha több gyűrűt szerezne, mert azért Reid mellett Kelce és Hill rengeteget segít, és a SB-on látszott ha a fal szét van szedve akkor nyomás alatt ő se tud hozzátenni. Ha elvisz 40m a capből nem lesz pénz ezekre a fontos elemekre.

 145. 147

  snookerista

  Kb Wilson szint. Ott lenne ahol Wilson ha olyan HCja lenne aki futásra épitene , kontervatív playeket hívna és nem lenne fala.

 146. 148

  snookerista

  Smithel hány évig estek ki a Wild Card körbe nyert helyzetből a Colts , Steelers és a Titans ellen. Mahomessal meg fordítva vesztett állásból forditották meg. Plusz nem volt egészséges a srác ezt mindenki elfeljti

 147. 149

  bjeela

  Arról nem, de arról igen, hogy erre emklékezteccc! Fedje ezt a tény jótékony homály…

 148. 150

  bjeela

  Azannyát, de igazad van!

 149. 151

  bjeela

  És akkor emlegessük fel még Andy papa órás mutatványait is. Mintha Shanahan is tőle tanulna… aztán majd ő is várhat 21 évet egy gyűrűre.

 150. 152

  acsdav2

  1. Más kérdés, hogy Eli egyszerűen mázlista volt. Mert az minden csak nem clutch, hogy egyik játékban a Pats CB kezébe hajítja a labdát, a következőben pedig vaktában feldob egy 50-50-es labdát.
  2. Ez egy nagyon nehéz kérdés. Mivel 24 pontot tett fel a vezetésével a támadósor a liga legjobb védelme ellen (az egész szezont különösen a PO-t nézve, szerintem a 9ers megérdemli ezt az elismerést) szerintem ő többet tett talán hozzá. Főleg, hogy 3-3 pont elment a peches interceptionön és az első félidő végén amikor Reid kivette a kezéből a labdát 2. és 8-nál és behívott 2 fos játékot az 50 yardoson.
  3. Én bevallom, hogy nem hittem a fordításban, még akkor se amikor meg volt a nagy játék. A 9ers futásokkal túlságosan jól haladt és úgy éreztem, hogy simán előrántanak egy hosszú driveot amit lezárnak egy FG-val. Aztán persze ez szerencsére nem jött össze. De a kérdés az, hogy vajon itt a Chiefs védelmét illeti a dicséret vagy Shanahan hívott rossz játékokat? Mert a Pats-Falconson szerintem egyértelmű, hogy ott nem a Pats védelme volt domináns, ha nem egyszerűen Shanahan behúzta a kéziféket és meg se próbált haladni az offense.

 151. 153

  Mr Foherty

  Illetve ott van még az oldalvonalon kívüli unnessesary roughness no-call… Na, az igazi momentum-fordító volt.

 152. 154

  bjeela

  1, Háááát, ilyen alapon pont ugyanennyire volt mázlista TB12 a Rams elleni meccsen, ahol csak tuti passzokat volt képes megdobni, a többi bénázás, vagy ronda INT sanszos passz volt. Aztán jött a Gronknak lőtt passz, ami szintén szar volt, de Gronk megmentette és máris zseninek kiáltotta ki a világ, hogy na, ezért GOAT a GOAT. Röhej. Az nem volt Tibi meccse(71,4-es réting), de ettől még a fickó zseni. Hozzá képest Eli azokon a meccsen tényleg hozott legalább 1-2 extrát. Persze az az 50-50-es fejpassz a világröheje volt.
  2. Nem tudom, kiről beszélsz. A 49ers az alapszakaszban pontokban 8. yardokban 2. volt. Rohadtul nem ők voltak a legjobb védelem, de kétségtelenül benne voltak az első ötben, talán háromban.

  3, Egyezünk, ezt a meccset a 49ers vesztette el, főleg Shanahan miatt. Megint.

 153. 155

  bjeela

  1. Amúgy vettem magamnak a bátorságot és megnéztem mégegyszer a meccs összefoglalóját és maradjunk annyiban, hogy azon Eli elit játékot mutatott, benne nem egy olyan passzal, hogy húazannyát. Ha kételkecc, akkor néddameg:

  https://www.youtube.com/watch?v=VQ5wDbaVJ3A

 154. 156

  acsdav2

  1. Pontosan. Brady mindkét Rams elleni döntőjét a védelem nyerte meg. És attól még, hogy volt egy szép passza Gronknak azon a meccsen gyenge volt. Az, hogy Elinak voltak látványos dobásai az ő teljesítménye se volt jó. Ezt a sportot pontokra játsszák.
  2. A pontokban valójában 4.-ek voltak, ha korrigáljuk azokkal a TD-kkel amiket a támadósor miatt kaptak. Összességében én a Pats-Ravens-Bills triót mondtam volna az alapszakasz után a legjobbnak aztán a 9ers-Steelers duó. De a rájátszásra még jobbak lettek, ami nem mondható el, mondjuk a Ravensről vagy a Patsről. Talán a Billst mondanám jobbnak. De a lényeg, hogy összességében egy ilyen védelem ellen 24 pontot felrakni az jó teljesítmény.
  3. Ezt aláírom. Bár engem jobban zavar az első félidő végi passzivitásnál, hogy 3.és 10-re a hosszú passzt hívta Sandersre. Ha az pontos, akkor TD és újra a formába lendülő Mahomes kezében a labda. Ha nem akkor 4.és 10. Célszerűbb lett volna a biztos 10 yard és első kísérletre meglőni Sanderst.

 155. 157

  acsdav2

  Csak ismételni tudom magam. Ezt a sportot pontra játsszák nem húazannyát passzokra. Az a Pats védelem ráadásul még csak jó se volt. Utolsó előttiek az engedett yardokban. És úgy jött össze 16 pont.

 156. 158

  bjeela

  Minek keresed? Már tök üres… részeg gazember, az én söreimet vedeli és marhasültszaftos a képe, pedig nekem kellene dülöngélnem azoktól a söröktől!

 157. 159

  bjeela

  Stimmel, valóban nagyon jó éve volt, a rétingje a legjobb volt abban a szezonban, de azért volt “bőven” jobb nála. Smith mindig kevés TD-t dobott, nem volt egy yardgyáros, és bár az első éveit leszámítva jól vigyázott a lasztira, de nem ő volt a legpontosabban dobó srác. Bár korábban is volt egy fél szezonja a 49ersben, ami nagyon jól sikerült, de inkább nevezném kicsúszott eredménynek Smith utolsó Chiefs-es szezonját. Kétségtelen, hogy Reid is hozzátette a magáét. Azonban Smithből nem lett 5000+ yardot és 50TD-t hajigáló, 113+ rétinget produkáló csodagyerek, aki a következő szezonban is termelt volna 5000 yard környéki yardot, 35+ TD-t és 110-es rétinget, ha nem sérül meg. És mindezt Smith távozását követően. Drámai volt a különbség… Azért Mahomes kicsit más kategória és nem csak Reidnek köszönhető.

 158. 160

  bjeela

  Amúgy mókás, mert a 2011-es Giants védelme engedett pontokban 25., yardokban 27. volt, míg a támadók pontokban 9., yardokban 8. helyen zártak az alapszakaszban. Ezzel szemben a Pecc D engedett pontokban 15., yardokban 31., a támadók pontokban 3. yardokban 2. helyen zártak. Ha úgy vesszük összességében a Pecc D jobb volt, mint a Giants D és a támadóik is jobbak voltak, aztán mégsem. Valahogy ezek a lesajnált D-k jobbak voltak, mint előzetesen várni lehetett. Mindkettő. De a két QB közül Eli volt a jobb és a statja alapján nem csak jobb, hanem kimondottan kiváló teljesítményt nyújtott. És ezt visszaigazolja az összefoglaló.

 159. 161

  falucs84

  Te meg csalsz a sakkban

 160. 162

  Krisztian Fekete

  Nagyon érdekes kérdést feszegetsz. Mi lett volna, ha Smith karrierje elejétől Reiddel van? A csúcs évében, az utolsó Chiefses, “kicsúszott” évében azért bőven dobált hosszúkat is. Mert olyan playbook, meg olyan elkapó volt, hogy kisebb volt a kockázat. És lehetett látni, hogy ő is meg tudja dobni.

 161. 163

  bjeela

  Ugyebár Reid akkor még a Phillyben volt és azt gondolom, hogy bár Smith stabilabb, pontosabb volt, mint McNabb, de kevesebb volt a csoda a játékában. De a szösz tudja, mi lett volna, ha. Azért Mahomes sosem lett volna belőle. ;)

 162. 164

  acsdav2

  1. Vagy a támadósorok voltak rosszabbak, mint várni lehetett. Én azt gondolom, (a tendenciák azt mutatják) hogy egy SB-n azért inkább a támadósoroknak nehezebb fenntartani az átlagos teljesítményt.
  2. Úgy érzem, hogy ez az egész azért vezet oda (úgy általánosságban), mert Tom Bradyt túlságosan tiszteljük. Nem akarjuk elhinni, hogy őt egy nem kifejezetten jó Eli Manning győzte le, egy nem is jó védelemmel. Ezért van úgy túl értékelve Manning teljesítménye, mert úgy elfogadható a GOAT veresége ha ő kiváló volt. Pedig Brady is ember neki is lehetnek rossz napjai.
  3. Továbbra se értem miért néhány jó passz alapján ítélsz. Ez a logika olyan, mint amit a Rosen fanok mondanak, hogy ő franchise QB anyag, mert vannak ilyen szintű dobásai. Van vagy 50 ilyen irányító aki képes jót dobni. A kérdés a konzisztencia. Hány driveban tud jó lenni. A teljesítményt ez alapján kell megítélni, nem a highlight videó alapján. Egy TD driveja volt és 3 FG (amiből egy a beengedés miatt lett TD). Azért ez nem kiváló teljesítmény.

 163. 165

  bjeela

  Tiszteli a halál Tibit. Egyszerűen arról van szó, hogy azon a meccsen Tibi szar volt, Eli meg kimondottan pazar teljesítményt nyújtott. Ezt az adatok és a látható teljesítménye is visszaigazolja. Nézd meg a meccset és nem nehéz belátni, hogy jó volt. Eli-nek ennyi jutott, hogy nagy vonalakban volt pár kiemelkedő produkciója a PO-kban, amiktől emlékezetes és erre kapta a nagy lét NY-ban. Tisztára, mint Flacco.

 164. 166

  acsdav2

  Hát, ha Tibi szar volt Eli pedig pazar, akkor nem azon az egy Welker elkapáson múlott volna.

 165. 167

  bjeela

  Mondom, hogy nézd meg a meccset, mert nem csak Welker nem kapta el, hanem más sem – nem is értem, miért varrják egyedül az ő nyakába a vereséget -, arról nem beszélve, hogy Tibi is produkált ökörségeket, nem is egyet.

 166. 168

  sgtGiggsy

  Van, hogy jobb a labda, és az órapörgetés, de ez nem az a szitu volt. Ha nem csinálnak újabb 1st downt, a 49ers még visszakapja a labdát, és egy labdabirtoklás a különbség. Akkor érte volna meg lemennie, ha lepörgethető az óra. Nem volt az, így többet ért a TD.

 167. 169

  sgtGiggsy

  Hát, nem a valaha volt legrosszabb döntés. Azt O’Brian húzta meg egymás után kétszer is a Chiefs ellen pár hete.

 168. 170

  ahanem

  semmi nem akadályozza meg, hogy átnevezze magát Alex Mahomes II-re

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team