Connect with us

Hír

Eltiltás nem, csak pénzbírság járna marihuána fogyasztásáért az új CBA alatt

A játékosok jövő csütörtökig szavazhatnak a jelenlegi CBA-ajánlatról, és ha egyszerű többséggel elfogadják, akkor hatályba is lép a Kollektív Szerződés. Ennek egyik pontja a marihuánafogyasztással, vagy egyéb tiltott szerekkel kapcsolatos szabályozások enyhítése (ide nem értve a teljesítménynövelő szereket).

Ezek alapján mostantól nem járna eltiltás senkinek, aki “lebukik” marihuánafogyasztással, csak pénzbírságot kapnának a játékosok pozitív minta esetén.

Első kihágásnál még nem jár büntetés, de bekerülsz a programra. Ha már benne vagy, akkor viszont a következőkért fizetni kell. Az első vétségért egy fél meccspénzt, a másodikért egy teljes meccspénzt, a harmadikért kettőt, a negyedikért és innentől mindegyikért pedig három meccspénzt kell befizetni a kasszába. Ugyan ez akár elég költséges is lehet, de legalább eltiltást nem kapnának a játékosok, ráadásul keresethez viszonyított büntetések lennének kiszabva, így nem kellene a roster végi játékosoknak irreálisan magas összegeket fizetniük.

Eltiltás csak abban az esetben jár, ha nem vagy hajlandó együttműködni a tesztelés szabályaival (tehát nem adsz mintát például, vagy csalsz rajta), és akkor is csak a negyedik vétség után kaphatsz három meccses eltiltást. Az ötödik után négy meccset, a hatodik után nyolc meccset, majd a hetedik után legalább egy teljes éves eltiltást kaphatsz.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!