Connect with us

NCAA

Arena4-dupla: Lawrence visszatér és pályán a címvédő

A bajnoki döntő óta először hazai képernyőkön a regnáló bajnok, előtte pedig a csatorna honlapján tekinthetjük meg, milyen formában tér vissza bő egy hónapnyi kihagyás után a leendő 1/1-es!

21:30 Pittsburgh Panthers @ #3 Clemson Tigers

(csak online: https://arena4.network4.hu/)

Helyszín: Memorial Stadium – a dél-karolinai Death Valley a covidos időkben 20% alatti kapacitáson üzemel, kb. 18 ezer embert engednek be a lelátókra

Kommentátorok: Kun Zsolt és Kovács Bálint

Esélylatolgatás: Nyilván a fő sztorivonal az, hogy a sztárirányító Trevor Lawrence-t újra megnézhetjük egyetemi focimeccsen; legutóbb október 24-én tehettük ezt meg. A QB-t az újonc D.J. Uiagalelei jól helyettesítette, ám a Heisman-aspiráns azért mégis csak korszakos tehetség a posztján, amíg a múlt héten sokakat magára haragító főedző, Dabo Swinney megteheti, nyilván őt fogja alkalmazni. Az persze kérdés, hogy hat a hosszú kihagyás a formájára, na és a múlt heti Tallahassee-beli közjáték az egész keretre, történt ugyanis, hogy a Florida State elleni mérkőzést három órával a kickoff előtt fújták le, mivel kiderült, hogy a Clemsonból felszálló repülőgépen egy pozitiv koronavírus tesztet produkáló ember is ült. Swinney-t ez nem zavarta, sőt azzal vádolta meg a Seminolest, hogy csupán el akarták kerülni az alázást…

Pittsburghben is zajlott közben az élet, az említett októberi napon a Pantherst épp egy Arena4-es közvetítésen láthattuk a Notre Dame ellen, ami csúnya alázásba torkollt. A 3-0-s idénykezdet így 3-4-be fordult, és a remek safety, Paris Ford is ezt érezte megfelelő időpontnak a draftra való jelentkezésre. Kenny Pickett irányító kiválása náluk sokkal többet nyomott a latba, felépülésével varázsütésre megjavultak a problémák és két sima győzelemmel hangoltak Pat Narduzziék a nagy megmérettetésre. A négy vereség tulajdonképp nem is rossz ómen a Pittnek, 2016-ban ugyanennyiszer buktak már el, mikor a harmadik kiemelt Clemsonhoz látogattak, és annak egy vérbeli klasszikus adok-kapok lett a vége, hatalmas bravúrral.

A Tigersnek annyiban hasznára vált a több hetes kihagyás, hogy közben sérültjeik regenerálódhattak, lehetséges, hogy három húzóember is újra bevethető lesz a védelemben: Tyler Davis DL, Mike Jones Jr. és James Skalski linebackerek. Bárki is öltözhet be, alapvetően a passz elleni védekezést kapja feladatnak, a pittsburghieknek annyira nem megy a futás, hogy nagyjából végképp le is tettek róla. A futball ezen elemében a Clemson se brillírozik, hiába a kiváló Travis Etienne, ő idén screen passzokkal termeli a yardokat, a földön érthetetlen módon nem. Hogy a Panthers meglepetésgyőzelme egyáltalán szóba jöhessen, a TFL-gyáros védőfalukból SirVocea Dennis, Rashad Weaver és Patrick Jones II triójának tanulnia kell az utolsó fellépés game tape-jéből, a Virginia Tech ellen az eddigi legtöbb futott yardjukat engedélyezték.

01:00 LSU Tigers @ #5 Texas A&M Aggies

Helyszín: Kyle Field – a 102,733 férőhelyes létesítmény negyedét tölthetik meg a szurkolók, bár akik nézték például anno az Arena4-en a Florida elleni mérkőzését az Aggies-nek, nehezen hihetik el ezt a számot (kb. mintha telt ház lett volna)

Kommentátorok: Parrag Zsombor és Alföldi-Horváth Róbert

Esélylatolgatás: Berozsdásodás vagy sem, láthatóan ez a pandémiás college football szezon mottója 2020-ban. A hatodik sebességbe kapcsoló Aggies sem úszta meg a járványt és az ezzel járó meccstörléseket, így három hétnyi kényszerpihenőt követően kénytelenek rátalálni arra az útra, amin októberben haladtak (48-3-ra verve a South Carolinát). Öröm az ürömben, hogy a Texas A&M-nél a közelmúltban mindig november jelentette a vérmes remények szertefoszlását, játék nélkül erre most kisebb sansz volt.

Ezúttal viszont a 2019-es bajnok LSU-t fogadják, akiken a tavalyi 50-7-es méretes zakót kellene megbosszulni, jóllehet a fél keretét lecserélni kénytelen LSU már közel sem az a gárda, mely gálázott Louisianában. A Tigers védelme az év egyik megmagyarázhatatlan misztériuma, a szokásosan kitűnő egység idén mondhatni csak a mezeket teszi ki a pályára, közel 500 yardot engedélyeznek meccsenként, 40-50 yardos játékokból meg átlagban a legtöbbet (!) eszik meg a komplett ligában. A sérülésből lábadozó all-american CB, Derek Stingley Jr. legalább már nem a maródiak listáját gyarapítja, de pass rush nélkül az amúgy is szenvedő DB-sor meg van lőve, pláne hogy az A&M elit támadófala négy találkozó óta tisztán tartja az irányító Kellen Mond mezét. Vagyis tartaná, mert Mond előszeretettel futkározik is, ebből még 74 yard szükségeltetne neki 153 passzolt yard mellé, hogy illusztris társaságba kerüljön, Tim Tebow és Dak Prescott után harmadik SEC QB-ként, aki elérte a 9000 passzolt és 1500 futott yardot.

Óriási közhely, de a nagy játékok limitálásán túl az LSU eredményessége egyértelműen azon áll vagy bukik, hogy freshman QB-juk, TJ Finley milyen napot fog ki karrierje első top25-ös csapat elleni szereplésén (ráadásul az Aggies ugye nem is a rangsor alján tanyázik, hanem top5-ösök, potenciálisan karnyújtásnyira a rájátszás négyes mezőnyétől). Amennyiben JaMarcus Russell tigerses számait hozza a korábbi 1/1-esre eléggé emlékeztető QB, nem lehet probléma, az Arkansas ellen már annak a karmesternek tűnt, mint aki hosszabb távon is betöltheti a Joe Burrow által hagyott mérhetetlen űrt a poszton. Számára sajnálatos módon a hazai defense nem épp a legoptimálisabb matchup, ők a futás elleni védekezésben jeleskednek (95.7 yardos átlag), szóval muszáj lesz a levegőben is járatni a disznóbőrt.

Végezetül érdemes megjegyezni azt az LSU-val kapcsolatos hírt, hogy az elhalasztott Alabama elleni rangadót is bepótolják, menetrendjüket némileg átvariálva már a következő szombaton utazhatnak Tuscaloosába, azaz az aktuális ötödik kiemelt után rögtön jöhet a no. 1. is.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!