Connect with us

Hír

Nem lesz közös buborék a rájátszásban, és a lokális buborékok sem lesznek kötelezők

Az NFL tegnap kiküldött egy memót a csapatoknak, amiben az áll, hogy nem lesz közös rájátszás buborék, ráadásul a lokális buborékok sem lesznek kötelezők, a csapatok nem kötelezhetik játékosaikat és a stáb tagjait, hogy bevonuljanak egy hotelbe (kivéve a meccs előtti éjszaka) – írja Tom Pelissero.

Ezt a döntést az NFL és az NFLPA orvosi szakértői javasolták a csapatok COVID-19 tesztelési adatai alapján. Az NFL és az NFLPA is úgy látja, hogy jelenlegi intenzív protokollok jól működnek (ezek nagyban limitálják a személyes meetingeket, folyamatosan kötelező a maszkviselet, stb).

A csapatok továbbra is biztosíthatnak szállást azoknak, akik ezt szeretnék, így önkéntesen kialakulhatnak a lokális buborékok, ha a játékosok ezt akarják és a playoff idejére bevonulnak. A liga arról is tájékoztatta a csapatokat, hogy a hotelben tartózkodó játékosoknak és stábtagoknak folyamatosan viselniük kell a kontaktkutatáshoz szükséges karperecet, amíg nyugovóra nem hajtják a fejüket éjjel.

Ezen felül a liga pénzügyi bizottsága jóváhagyta, hogy minden csapatnak két charter járatot biztosítanak a rájátszásra, hogy az utazás során a távolságtartást jobban meg lehessen oldani.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!