Connect with us

Minden ami NFL

Robert Saleh egy anti-Gase, de ennyi nem elég

A New York Jets Robert Saleh mellett tette le a voksát, a 49ers védőkoordinátora váltja Adam Gase-t a csapat élén. Megvan benne minden, ami sikeressé tehet egy franchise-t, Gase után egy ilyen habitusú emberre volt szükség, de ez nem biztos, hogy elég – akár Sam Darnolddal képzelik el a jövőt, akár egy újonccal.

A Jetsnek nem igazán volt szerencséje a főedzőkkel az utóbbi években (évtizedekben?), különösen az elmúlt bő 10 évben. Rex Ryan jól kezdett, a “magunkon kívül mindenkit gyűlölünk és 1000 fokon pörgünk” mentalitással kétszer is AFC-döntőbe jutott a csapat, de ez természetesen nem volt hosszú távon fenntartható. Egyrészt nem lehet éveken keresztül folyamatosan a maximum lángon égni, másrészt ha már nem jönnek az eredmények, akkor az öltözőben lévő rengeteg egó egymás ellen fordul.

Ryan alatt a Jets öltözője lett az egyik legmérgezőbb az egész ligában, a morál a padlón volt, így az új főedző kinevezésénél fontos szempont volt, hogy egy anti-Ryan legyen. Így esett a választás Todd Bowlesra, aki egy higgadt, türelmes, tiszteletreméltó, kulturált szakembernek tűnt. Vele is jól kezdett a Jets, sikerült egy normálisabb öltözői kultúrát kialakítani, de minden más téren leszerepelt főedzőként.

Bowles leváltása után úgy állt a Jets, hogy a rosteren alig volt tehetség, a franchise pedig összességében pont olyan semmilyen és jellegtelen volt, mint a korábbi főedző, viszont Sam Darnold személyében legalább volt egy ígéretes irányító. Hogy ilyen körülmények között miért esett a választás a Dolphins öltözőjét megmérgező, támadókoordinátorként leszereplő Adam Gase-re, azt csak a jóisten tudja, de idén két elvesztegetett év után ismét újjáépítés következik.

Öröm az ürömben, hogy a New York szükségletei eléggé egyértelműnek tűnnek: egy olyan főedzőre van szükség, aki egyrészt karakteres, képes rendbe tenni az öltözőt és a csapatmorált, illetve gerincet adni a franchise-nak, másrészt fel- és be tud építeni egy újonc franchise irányítót (vagy legrosszabb esetben Sam Darnoldot). Robert Saleh az első kitételt maradéktalanul teljesíti, de a másodikat illetően óriásiak a kérdőjelek vele kapcsolatban.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!