Connect with us

Hír

Carson Wentz nincs beoltva, két másik kezdővel Covid-listára került

Carson Wentz szemlátomást nem akarja megkönnyíteni a Colts dolgát: az éppen lábsérülésből lábadozó irányító tegnap Covid-listára került, mert kapcsolatba került fertőzött egyénnel. Ez azt jelenti, hogy nincs beoltva és a következő öt napban távol kell maradnia a csapattól. Hasonló a helyzet két másik támadóval, a center Ryan Kellyvel és az elkapó Zach Pascallal.

Amennyiben egy játékos nincs beoltva, úgy a fertőzött közeli kontaktok esetén kötelező öt napra karanténba vonulnia. Ez Wentzék esetében most még nem probléma, az első fordulóig bőven visszatérhetnek, de alighanem a Colts menedzsmentje nem boldog amiatt, hogy három kezdő játékosa sincs beoltva. Ha ugyanis Wentzék be lennének oltva, akkor csak és kizárólag pozitív minta esetén kellene elhagyniuk a csapatot.

Ezzel a beoltott/nem oltott kérdéssel kapcsolatban felmerült az is egyes szakértők és szurkolók részéről, hogy a csapatoknak kötelező jelleggel közzé kellene tenniük a játékosok oltottsági státuszát. Ennek egyik oka természetesen a fantasy, a másik viszont sokkal komolyabb: a sportfogadás. A legalizált sportfogadás miatt az NFL a fogadóirodákkal kötött szerződésekkel 270 millió dollárt kaszálhat, és az senkinek sem jó, ha az utolsó pillanatban, a semmiből kiesik mondjuk a franchise irányító, mert például közeli kontaktban volt egy fertőzött emberrel.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!