Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 9.0 – Most már ne legyen több csere!

Az őrült offseasonnek hála szinte hetente ki lehet adni új első körös mock draftot, annyiszor változott már a sorrend. Most is ennek köszönhetően jövünk egy újabb első napi mockkal, méghozzá nem is akármilyennel! 

A draft nem tündérmese, ahol a falu legszegényebb legénye hágja meg a királylányt, hanem igenis előfordulnak olyan választások, amik akár a szurkolóknak, akár a semlegeseknek, vagy akár senkinek sem tetszik, ezzel együtt kell élni. Ebben a mockban nem egy kimondott elv mentén választottam a csapatokhoz, volt ahol a saját elgondolásomat vettem elő, volt ahol inkább a franchise GM-jének fejével próbáltam gondolkodni, és voltak olyanok, amikre első látásra sincs igazából érdemi magyarázat, de mint mondtam, ilyen egy draft. Ja, és lesznek cserék!

1/1 Jacksonville Jaguars
Evan Neal
OT, Alabama

Cam Robinson második franchise tagje engem nem győzött meg arról, hogy az OT posztot kihúzhatjuk a Jags needjei közül, hiszen jövőre már szinte biztos nem raknak rá taget, illetve Taylor és Linder szerződése is lejár, kelleni fog a következő generáció a jövő OL-jébe. Lehet nem benne van a legnagyobb potenciál, de ugyanezt mondtuk Andrew Thomasra is pár éve, aztán New Yorkban egyáltalán nem lesznek szomorúak akkor, ha a jelenlegi szintjénél már nem lesz jobb, Jacksonville-ben is ebben reménykedhetnek.

1/2 Detroit Lions
Malik Willis
QB, Liberty

Mekkora szintbéli visszaesés lenne, ha nem itt választanak irányítót, hanem akár az első kör végén, akár a második kör elején? Ez az egyetlen érv, ami előtt meghajolok, de úgy gondolom, hogy Willis egy olyan erős karakter, amiért Dan Campbell el szokta sírni magát a sajtótájékoztatóin. Nem azzal nyerte meg magát Detroitba, hogy üres pályán dobálgatja az 50 yardos passzokat (egészen komikus számomra az a nyálcsorgatás, ami ezeken a videókon megy), hanem ami azzal a hajléktalannal készült a Combine során. Nem ő az utóbbi évek legjobb quarterback prospectje, ellenben a tehetsége elég ahhoz, hogy hosszú távon lehessen tervezni, a személyisége pedig megnyerő lehet az öltöző számára.

1/3 Houston Texans
Kayvon Thibodeaux
Edge, Oregon

Számomra a hozzáállásával kapcsolatos red flagek rombolják az értékét. 2022-ben egy fiatal srácot nem csak a foci érdekli? Kívánom, hogy ennél nagyobb blaszfémia ne érje az embert… Thibodeaux megtestesít mindent, ami manapság a liga legjobb passzsiettetőit jellemzi, én egy percig nem hezitálnék a Texans helyében.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/4 New York Jets
Ikem Ekwonu
OT, NC State

Joe Douglas mindent megtett a tavalyi drafton azért, hogy a frissen kiválasztott franchise irányítót minél jobb játékosok vegyék körül, ezt a jó szokását megtarthatná 2022-re is. Valamiért szeretik George Fantet, de mind ő, mind Chuma Edoga szerződése is lejár jövőre, és inkább akkor lennék nyugodt, ha ilyen játékosok csak a hatodik legjobb emberek a falba, nem az ötödikek. Szerintem el fog férni akkor is, ha Becton végül marad a csapatnál.

1/5 New York Giants
Aidan Hutchinson
Edge, Michigan

Don Martindale abban a pillanatban adja be a felmondását, ha ennél a picknél nem választaná ki Hutchinsont a Giants. A Ravens korábbi védőkoordinátora szeret játékosokat fejleszteni, de nyilván nem ellenezné, ha nem harmadik napos projektekből kellene kihozni az állatot, hanem olyan top tehetségből, mint amilyen a Michigan kiválósága is. Vele már elég komoly szélső passzsiettetésre lehetne számítani New Yorkban.

1/6 Carolina Panthers
Kenny Pickett
QB, Pittsburgh

Miután sikeresen elszórakozták az idei drafttőkéjük nagy részét, az is egyre távolabbi opciónak tűnik, hogy egy veteránért cserélnek, de olvasva a Newtonnal kapcsolatos pletykákat, ezek teljesen kattantak… Maguknak köszönhetik, de mivel legközelebb 131 pick múlva választanak, vagy most jön egy QB, vagy lehet megint szórakozni Darnolddal, vagy akit ezen a lerabolt piacon találnak. Akkor már inkább Pickett, aki olcsóbb és jobb megoldásnak tűnik bármelyik elérhető veterán irányítónál.

1/7 New York Giants (from Bears)
Kyle Hamilton
S, Notre Dame

Martindale miután elrakta a felmondó levelét, bezárta irodája ajtaját, és inkognitó módban böngészett tovább a laptopján, ha értitek… Imádja a safetyket, Hamiltonnál jobbat idén meg nem lehet szerezni, a variációs lehetőségek tárháza pedig így óriási lehet a fiatal játékos használatát illetően. Jövőre lesz pénz lóvéra, most ideje lerakni a jövő alapköveit, amit egy ilyen kezdéssel összejöhet.

1/8 Atlanta Falcons
Travon Walker
Edge, Georgia

Akármennyire üres a WR szoba Atlantában, sok értelmét nem látom annak, hogy itt válasszanak egyet, mikor harmadik napos játékosok is kezdők lehetnének, elég mély és választékos a class. Helyette a helyi bajnoktól hoznak egy prémium játékost, aki nagyon hamar a szurkolók kedvence lehet (már csak azért is, mert Georgiában nőtt fel), bár a védelemre kukkantva nem lesz nehéz kitűnnie.

1/9 Seattle Seahawks (from Broncos)
Charles Cross
OT, Mississippi State

John Schneiderről tudjuk, hogy az elsőszülött lánya szüzességét is hajlandó lenne felajánlani egy hátracseréért, de partner nélkül nehéz mozogni a táblán, így most hoppon maradt. Ennek tükrében pedig a támadófalat erősíteném, ahová eddig nem igazolták vissza Duane Brownt, aki anno mikor megszerezték, egy csapásra felhúzta az egységet. Crosstól hasonlót lehetne elvárni, ráadásul az inkább futásokra épülő Seahawks offense-ben jobban ki is domborodhat az erőssége.

1/10 New York Jets (from Seahawks)
Jameson Williams
WR, Alabama

Folytatjuk a Zach Wilson projekt kimaxolását. A Jets volt az egyik franchise, amely ajánlatott tett Tyreek Hillért, így nem kell jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy bizony szeretnének egy prémium elkapót is biztosítani Wilson számára. Akkor nem jött össze, most viszont a véleményem szerint a class legjobb wide receiverével ezt kipipálhatják. A ‘Bama kiválósága nem lesz első naptól bevethető, de a Jetsnek nem sürgős, így ez egy jackpot.

1/11 Washington Commanders
Drake London
WR, USC

Mókás lenne egy all-Buckeyes elkapó sor a fővárosban, de London jobban kiegészítheti McLaurint és Samuelt, egyben Wentz és remélhetőleg majd egy második körben kiválasztott újonc QB találna egy elég stabil célpontot, akire nyugodt szívvel oszthatná a zsugákat.

TRADE! 1/12 Buffalo Bills
Sauce Gardner
CB, Cincinnati

Bills adja: 1/25 + 2023/1
Vikings adja: 1/12

Úgy gondolom, hogy a Commanders pickje lehet a katalizátor a többi csapatnak a felcserére. Amennyiben a top cornerek lecsúsznak idáig, akkor Brandon Beane azonnal küldi a visszahívót Minnesotába, és fel fog menni valamelyik cornerbackért, aki ebben a szcenárióban Gardner lett. Félelmetes duót fog alkotni Tre White-tal, egyben évekre megoldva a posztot. Nem olcsó, de a bajnoki címnek ára van, ezt a felturbózott AFC-t pedig nem lehet Taron Johnsonokkal levédekezni, a tavalyi évre alapozni a védelmet meg elég felelőtlen gondolat lenne.

TRADE! 1/13 Philadelphia Eagles
Derek Stingley Jr.
CB, LSU

Eagles adja: 1/16 + 4/124
Texans adja: 1/13

Ahogy Kevin nélküli karácsony, úgy Howie csere nélküli draft sem létezik. Nem csak Buffalóban monitorozzák a CB csúszást, hanem Phillyben is, ahol így lépni kellett a másik prémium játékosért, de ennyi áldozatot meg tudott hozni az Eagles (még lehet túl olcsó is volt). Majdnem biztos vagyok benne, hogy Rosemannek van egy kb. három névből álló short listje no matter what felirattal, és ebből egyet mindenképp szeretne behúzni magának, ha már egymás hegyén hátán vannak a pickjei, ezért sem az 1/15-öt ajánlottam fel. Stingley lehet a legégetőbb mind közül, pláne a Bills lépését követően, de így egy gonddal kevesebb, lehet élvezni a történéseket tovább.

1/14 Baltimore Ravens
Tyler Linderbaum
C, Iowa

Nagy nehezen megoldották tavaly a center posztot Bozemannel, de nem tartottak igényt a szolgálataira Baltimore-ban, a Mekari/Colon-Castillo/Murray hármasra meg nem bíznám inkább a dolgokat. A tavalyi év után Lamar Jackson amúgy is megérdemelne egy normális támadófalat maga elé, ezzel a pickkel kiegészülve (és a sérülésekkel nem számolva) már egy egész pofás ötös állna rendelkezésére, még ha nem is tűnik séma fitnek ide Linderbaum.

TRADE! 1/15 New Orleans Saints
Trevor Penning
OT, Northern Iowa

Saints adja: 1/18 + 4/120
Eagles adja: 1/15

Mickey Loomis egy dologra mindig ügyelt, hogy a támadófal rendben legyen. Rengeteg pénz és draft picket ölt az egységbe, és ezen szokásán nem változtatna most sem, de tartva a konkurenciától, inkább felmozogna az utolsó top tehetségű OT-ért. Terron Armsteadet pótolni kell, egy extra negyedik kört beáldozva pedig csekély árat fizettek ezért a törekvésért.

1/16 Houston Texans (from Eagles via Colts)
Devin Lloyd
LB, Utah

Lassan ki tudna állni a védelem csak belső linebackerekből, erre még egy? Igen, mert Lovie Smith-t soha nem érdekelte, hogy éppen ki szenved labdával a kezében a pályán magát irányítónak nevezve, vagy hogy ki akarja elkapni a passzokat, ha a védelem oda van rakva, és nem hiszem hogy 60-on túl megváltozna a gondolkodása. Sok puzzle kell még a kirakóshoz, jelen esetben egy jó védelemhez, de a számára priónak ítélt posztokat (edge, linebacker) ezzel megoldottnak tekintheti, aztán jöhet jövőre is a top 5-ös draftcetli!

1/17 Los Angeles Chargers
Jermaine Johnson
Edge, Florida State

Tom Telesco general manager kirakta a falloszt az asztalra ezzel az offseasonnel, úgyhogy szokásához hűen várhatja kit hagynak bent neki a kollégák, hogy ismét a draft nyerteseként távozzon az első napról. Johnsonnal talán nem lesznek ilyen visszhangok, ellenben egy elég jó játékost sikerülne LA-be landoltatni. Ha meg azt kérded, hogy Mack után minek, nos, mert Telesco egy trendi fickó. És most az a trend, hogy eltemeted az ellenfél irányítóit, amihez ha egy Johnson szintű tehetség adja a rotációt, akkor hamar összejöhet.

1/18 Philadelphia Eagles (from Saints)
Devonte Wyatt
iDL, Georgia

Amikor említettem korábban az Eagles shortlistet, Wyatt volt a másik név rajta. Nem olyan fontos mint Stingley, de mivel Roseman szereti a falait erősíteni és mélyíteni, így a Bulldogs védője adja magát, főleg hogy jövőre Cox és Hargrave szerződése is lejár.

TRADE! 1/19 Tennessee Titans
Desmond Ridder
QB, Cincinnati

Titans adja: 1/26 + 3/131 + 2023/2
Eagles adja: 1/19

Tannehill nem tudom meddig tudja tartani ezt a szintet, főleg hogy az utolsó meccsek emlékképei kicsit elcsúfítják nashville-i karrierjét. De vajon ez elég indok arra, hogy felcserével QB-t válasszanak? Úgy gondolom lassan ideje a jövőt is előtérbe helyezni, pláne úgy, hogy több kulcsjátékost is meg kell majd hamarosan fizetni, azt meg egy rookie szerződésű irányítóval könnyebb elérni. Ridder kiülheti 2022-t, hogy jövőre átvegye a stafétát az offense irányítására, meglátjuk milyen sikerrel.

1/20 Pittsburgh Steelers
Jordan Davis
NT, Georgia

A Steelers hasonló forgatókönyvben reménykedhet, ami a Patriotsszal történt tavaly: ha lehullik hozzájuk egy első körre taksált QB, akkor kiviszik, de megszakadni nem fognak egy új playcaller kiválasztásáért. Mivel az orruk elől halászták el Riddert, így lehet más posztokra nézelődni, és a georgiai behemótra esett a választás. A liga krémjébe tartozó védőfal belseje kezd kiöregedni, kell az utánpótlás tehetségből, na meg ha a csoportriválisod a liga legjobb futójátékával rendelkező csapataiból kettő is, akkor nem árt rájuk felkészülni.

1/21 New England Patriots
Zion Johnson
G, Boston College

Belichick érthetetlenül elboltolta a liga egyik legmegbízhatóbb és kimagasló teljesítményre képes guardját, és nem kajálom be, hogy James Ferentz-cel kívánja pótolni. És még mielőtt rám gyújtanátok a lakótelepet, Belichick választott már futót is első körben, szóval nem mondanám, hogy ínyenc analitikus, ha draftról van szó. Ezzel továbbra is egy top egység vigyázhat Mac Jonesra, szerintem ez az elsődleges most Foxboróban. Amúgy is annyi lyuk van, hogy azt kevés ezzel a cetlivel betömni…

1/22 Green Bay Packers (from Raiders)
Garrett Wilson
WR, Ohio State

Ha ezek után sem választ elkapót a Packers valamelyik top 50-es pickjével, azt valami 80 oldalas disszertációval kell elmagyarázniuk a szurkolóknak és Aaron Rodgersnek, de erre nem kerül sor. Így, hogy elapadtak a WR húzások a kezdeti lendület után, örömmel húzzák ki bármelyik Ohio State nebulót, jelen esetben Wilsont.

1/23 Arizona Cardinals
Trent McDuffie
CB, Washington

Steve Keimnak fétise a Washingtonról érkező defensive backek kiválasztása, most is kiélheti ezt a vágyát. Már tavaly sem ártott volna, ráadásul akkor még nem volt annyi lyuk a rosteren mint most. 2021-ben a nagy all in kampány közepén egy belső linebacker érkezett, aki nem játszott jóformán a szezonban, szóval egybe vághat, hogy az üres WR szoba ellenére most jön egy első körös slot cornerback Byron Murphy nyakára.

1/24 Dallas Cowboys
Tyler Smith
OT, Tulsa

Korábban nagyon bejött egy T. Smith-t kiválasztani tackle posztra, úgyhogy ezen felbuzdulva tehetnek még egy próbát Jonesék. A Tulsa játékosa folyamat kerül be az első körös mockokba, hogy az ügynöke kavarja a port, vagy tényleg kúszik feljebb, azt nem tudom eldönteni. Azt viszont igen, hogy a legatyásodott offseasont követően pótolni kell a távozókat, ez az O-Line pedig kevés lesz a boldogsághoz. Lehet vele együtt is, de mint mondtam, a draft nem tündérmese, ahol minden jóra fordul.

1/25 Minnesota Vikings (from Bills)
Andrew Booth Jr.
CB, Clemson

Adofo-Mensah állítólag egy analitikus gondolkodású GM, az ilyen pedig azzal kezdi, hogy minél több assetet szerez magának, így adta magát a hátracsere egy jövő évi első körért. Pláne úgy, hogy így is maradt jó játékos arra a posztra, ahová leginkább elférne az erősítés, ez pedig a cornerback. Booth vélhetően amint beteszi a lábát az edzőközpontba, rögtön a csapat legjobb CB-je lesz, de a csoport WR szekcióit elnézve nem csokizta össze magát.

1/26 Philadelphia Eagles (from Titans)
Treylon Burks
WR, Arkansas

Pletykálják, hogy az Eagles szeretne jövő évi pickeket bezsebelni, ha már van mostanra három első körük, de be kell érnie egy 2023-as második körrel, amit a hátramozgásért kaptak. Túl álomszerűnek tűnik ez a forgatókönyv az Eaglesnek, noha a kezdeti lelkesedésem Burks iránt múlandóban van, viszont Smith mellé őt jobban el tudom képzelni mint mást a bent lévők közül.

1/27 Tampa Bay Buccaneers
Logan Hall
DL, Houston

Minden drafton vannak meglepetés emberek a kör végén, ezúttal is lesznek. Hall sokkal nagyobbat ütne úgy, ha Gholstont is elvesztette volna a Bucs az offseason során, de sose baj, ha van két ilyen játékosod a rosteren. Brady Jason Licht igyekezett a lehető legtöbb játékost visszahozni, szóval nem ég a ház needek terén Floridában, így belefér a D-Line mélyítése. Ha megtalálja a neki való szerepet Todd Bowles, hiszen egyelőre erősen billeg az edge és a iDL között, akkor elég komoly pusztítás várható továbbra is passzsiettetés címen.

1/28 Green Bay Packers
Leo Chenal
LB, Wisconsin

Őszintén mondom, halvány lila fingom nincs mit fog csinálni ezzel a pickkel a Packers. Tekintve, hogy Gutekunst draftjai mindig magyarázatra szorulnak, szerintem most is meglepi a Sajtfejűeket egy fejvakarós választással, és kiválaszt egy linebackert a helyi egyetemről. Ha volt már korábban S és RB pick is viszonylag magasan, akkor már csak az LB hiányzik a palettáról, reméljük nem történik meg.

1/29 Kansas City Chiefs (from Dolphins via 49ers)
George Karlaftis
Edge, Purdue

Tavaly láthattuk, hogy Melvin Ingram leigazolásával Chris Jones is visszamehetett középre pusztítani, és hirtelen kinézett valahogy a Főnökök védelme, ezt a projektet nem hagynám veszni. Karlaftis talán a legnagyobb csúszó annak ellenére, hogy nem sérülés miatt történik meg ez vele, de Brett Veachéket ez nem kell érdekelje. Lehet nem fog majd második szerződést kapni a Chiefsben, de Kansas Citybe most nem is az kell, hogy 10 évre válasszanak valakit, hanem olyan, aki minél hamarabb tud teljesíteni. Zeusz fia pedig ilyen.

1/30 Kansas City Chiefs
Roger McCreary
CB, Auburn

A Combine előtti állapotokhoz képest kezd kikopni a neve, pedig én nagyon kedvelem. A fizikai paraméterei nem túl meggyőzőek, ám a sok atléta között ő inkább a játékintelligenciával emelkedett ki, ezt pedig én értékelem, úgyhogy ki is választom itt.

1/31 Cincinnati Bengals
Nakobe Dean
LB, Georgia

Nagyon szép munka amit a Bengals művel az utóbbi időben, most is egy olyan keretük van, ami megkönnyíti a draftolást, hiszen nyugodtan lehet nézelődni és tehetségekre vadászni. BPA alapon ez nálam Dean, aki egyben talán az egyik fő hiányposztra is jönne, így kettőt egy csapásra.

1/32 Detroit Lions (from Rams)
David Ojabo
Edge, Michigan

Akik csalódottak, hogy a kör elején nem jött egy michigani pass rusher, annak dobok egy csontot. Csóri Ojabo pénztárcája nagyon bánta azt a fránya sérülést, de Detroitban ennek csak örülnek. Kell még a képzésével foglalkozni, de látva, hogy Charles Harris karrierjéből is tudtak valamit kezdeni, akkor Ojabo is jó nevelésben részesülhet.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!