Connect with us

Draft

Agyad eldobod mock draft

Egy mock draft számomra arról szól, hogy beszélgetéseket, gondolatokat, témákat generáljon, és nem arról, hogy megjósold a történéseket vagy hogy mindenkinek tetsszen. Ilyen filozófia mentén készült ez a mostani iromány az első körről, hol azzal az elvvel, hogy én mit csinálnék, hol azzal, hogy a csapat mit csinálna, de van olyan álompárosítás, amit nem akarok kihagyni.

1/1 Carolina Panthers (from CHI)
Bryce Young
QB, Alabama

Bármennyire is mondják, hogy a stábból mindenki belezúgott Stroudba, és hogy ő mennyire illik Reich elképzeléseibe, ha ennyit áldozol azért, hogy az 1/1-re mozogj irányítóért, akkor azt a játékost fogod választani, aki a legtehetségesebb, ő pedig Bryce Young. Hogy neki lesz-e a legjobb karrierje, az már más kérdés.

1/2 Houston Texans
Will Anderson Jr.
Edge, Alabama

DeMeco Ryans testközelből tapasztalta meg, ahogy a 49ers 2017-ben az 1/2-n Brian Hoyerrel és Matt Barkley-val a rosteren lemondott előbb a pickről, majd az irányító választásról is. Azt hinnénk ebből tanul, de látva a Texans tavaszi tevékenységeit, egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy előre borítékolhatjuk a QB picket, mert megint csak maszatolás történt erősítések vagy egy jövőkép kialakítása helyett. És ha már 49ers, akkor azt is megtapasztalta, hogy a védőfal az atyaúristen, az pedig jelenleg elég gyengusz, és Anderson remek alapköve lenne a későbbiekben.

1/3 TRADE Detroit Lions (from ARI)
CJ Stroud
QB, Ohio State

Lions adja: 1/6 + 2/48 + 2024/1
Cardinals adja: 1/3 + 4/105

2002 óta él a jelenlegi csoportbeosztás az NFL-ben, és eddig a Detroit Lions pontosan annyiszor volt az NFC North favoritja, mint ahány Tinder matchem volt valaha: zéró. Tavaly épphogy lecsúsztak a rájátszásról, a csoport nem most a legerősebb, szóval az ablakot nem kinyitották, hanem a fallal együtt kibontották nekik 2023-ra. Az az apró lépés pedig akár az is lehet, hogy a meglepően jól teljesítő, ám kevésbé fenntartható Goff helyett egy Stroud irányítsa a csapatot. Brad Holmes nem fél agresszív manővereket tenni a drafton, ezért bevállal egy masszív túlfizetést azért, hogy megoldják hosszú távon az irányító helyzetet. Mivel az idei év lehet az áttörés, ezért inkább a jövő évi elsőt áldozzák be. Most vagy soha, Detroit!

1/4 Indianapolis Colts
Will Levis
QB, Kentucky

Chris Ballardot a katonaságnak kell kimenekítenie a Lucas Oilból, ha nem szerez irányítót valahogy a drafton. Én nem hiszek a Lamar Jackson cserében, így marad a negyedik draftpick. Levis kapcsán elcsendesült minden, nekem sem ő a kedvenc prospectem, de azért elég túlzásnak érzem, pláne a Richardson őrülettel párhuzamba állítva. Levis fejben készebb, ugyanúgy rendben van a karereje, és lehet nem minden idők atlétája, de valahogy túlélem, ha az irányítóm nem tud helyből szaltózni. Pláne, hogy kellően atletikus ahhoz, hogy meg tudjon lódulni ha azt kívánja a szituáció. Ha nem 24 éves lenne, akkor meg merem kockáztatni, hogy nem lennének ennyire lefitymáló vélemények róla, engem is ez zavar leginkább, de Steichen anno a szintén csendes áprilist záró Herbertből is ki tudott hozni valamit, talán Levisszel is előrelépést érnének el a tavalyi borzalomhoz képest.

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

1/5 Seattle Seahawks (from DEN)
Devon Witherspoon
CB, Illinois

Schneiderék szent háborút hirdettek a védőfal megerősítése érdekében, de pontosan tudjuk, hogy a drafton sosem azt csinálják, amit mindenki várna, erre számítok idén is. Witherspoon egy vadállat, a mentalitása tökéletesen illik Seattle-be, az atletikusságával sincsenek problémák, egyedül a magassága gyengébb a “Seattle standard”-nél, de ezt a világ minden dolgával kompenzálni tudja. Óriási hiba lenne hátradőlni és elhinni, hogy a Woolen-Bryant-Jackson hármas majd lehozza a posztot, kell ide egy olyan játékos, akinél nem meglepődsz azon ha jó, hanem elvárod.

1/6 Arizona Cardinals (from DET)
Bijan Robinson
RB, Texas

Szűz GM-ek gyakran szeretnek lecserélni a drafton, illetve szeretnek biztosra menni életük első választásával. Na most Bijan Robinsonnál kevés biztosabb választás van idén. Kyler Murray minden bizonnyal a szezon felét ki fogja hagyni, és nem fogják siettetni a visszatérését. Vannak perverz emberek, de engedjétek meg, hogy én nem jövök izgalomba egy Colt McCoy irányította csapattól, szóval valamit kéne csinálni egyrészt a győzelem érdekében, másrészt hogy legyen értelme leülni Cardinals meccseket nézni. Mert persze, ennek a csapatnak nem idén kell kész lennie, na de senki nem akar veszteni és vesztes csapatban lenni. A bent lévő játékosok közül pedig Robinson az, aki a fenti problémákon a legtöbbet tudna segíteni, amint beteszi a lábát az edzőközpontba. Rohadtul nem érdekel hogy futó, hogy ott van Conner (halljátok onnan ahogy nevetek?), meg hogy nem értékes poszt, és hogy miért nem X/Y/Z-t választok. Őszintén, Carterrel jobb lenne, egy DT hozza meg az áttörést? Vagy bármelyik projekt passzsiettető? Hagyjuk ezt könyörgöm, egy egészséges Murray-vel és Robinsonnal nehéz lenne mellé lőni hosszú távon.

1/7 Las Vegas Raiders
Peter Skoronski
OT, Northwestern

Egy első körös pick nem tenné jobbá ezt a védelmet, úgyhogy inkább ráfeküdnék a támadósorra, és hogy minél kevesebb hiányposzt legyen ott, mert másban nem nagyon lehet bízni a győzelmek érdekében. Tight endet nem itt kell vinni, úgyhogy a legjobb O-Lineman érkezik Skoronski személyében. Hogy mi, kicsi tackle-nek? Akkor majd guard lesz, az is kell, meg a tehetség is kell abba az egységbe, és benne van a legtöbb.

1/8 Atlanta Falcons
Jaxon Smith-Njigba
WR, Ohio State

Ha felhívjátok a Falcons irodáját, akkor a rögzítő automata is bemondja, hogy Desmond Ridder a kezdő. Nagyon ezt nyomják le mindenki torkán, a “Josh is our guy” óta azért óvatosan, de legyen, higgyük el, hogy vele mennek neki a szezonnak, kíváncsi vagyok. Ha így tesznek, akkor mindent alá kell tenni, ehhez pedig a class legjobb elkapója érkezik, mert WR kell, és nem árt, ha tehetséges is.

1/9 Chicago Bears (from CAR)
Nolan Smith
Edge, Georgia

Unom az offensive tackle választásokat, bármennyire is indokolt lenne. Szerintem oda majd valami veterán erősítés jön, és a hátracseréjüket követően a nem létező szélső passzsiettetésbe jön új arc, jelen esetben Nolan Smith. Eberflus amúgy is imádja ezeket a projekt, seggrakéta edge-eket, más kérdés, hogy eddig egyből sem sikerült normális játékost faragnia, de előbb-utóbb sikerül, én szurkolok.

1/10 TRADE Houston Texans (from PHI via NO)
Anthony Richardson
QB, Florida

Texans adja: 1/12 + 3/73 + 2024/2
Eagles adja: 1/10

Nem hiszek abban, hogy az első négy választás irányító lesz, és a 10. hely környékére várok egy csúszót. Bobby Slowik nem tudom mennyire rágná a kefét, ha Davis Millsszel kellene élete lehetőségét megragadnia, szóval a kedvében járva, és kihasználva a csúszást, megjön az új irányító. QB-ért mindig drágább a felmozgás, de ennyi férjen bele annak, aki arra pályázik. Egy Anderson-Richardson kettőssel sokak szerint megnyerné a napot a Texans, én kicsit visszafogott lennék.

1/11 Tennessee Titans
Jalen Carter
iDL, Georgia

Ha még Jon Robinson lenne a GM, akkor kevésbé kéne magyarázni, hiszen mindig is előbb nézték a tehetséget mintsem hogy a pályán kívül vagy sérülések terén milyen kockázattal jár egy játékos. Ez volt hogy bejött, volt hogy nem, de most nem fognak tétlenkedni ha az ölükbe hullik Carter. Autry szerződése jövőre lejár, így mindenképp biztosítani kell a jövőt, és a frissen hosszabbító Simmonsszal ligaelit duót alkothatnak a védőfal közepén. Csak vegyenek neki Volánbusz bérletet.

1/12 Philadelphia Eagles (from PHI via CLE)
Brian Branch
S, Alabama

Howie Roseman adni drágán, venni olcsón szeret ha trade-ről van szó, és mindig a jövőt tartja szem előtt. A Texans jövőre vélhetően nem lesz playoff csapat, így a kapott 2024-es második kör jól fog jönni – főleg úgy, hogy csere nélkül is Branchet vittem volna oda. Eljutottak a Super Bowlig, szóval szó nincs arról, hogy behúzzák a féket, és inkább a hiányposztok befoltozását tartanám szem előtt draftpick és cap space hiányában. Safety pedig nagyon kéne, Branch személyében ez megoldottnak tekinthető, mert ilyen komplett játékost nem találnak az idei classból.

1/13 New York Jets
Paris Johnson Jr.
OT, Ohio State

Ennél jobb forgatókönyvet nehéz lenne elképzelni a Jets számára, hogy felmozgás nélkül megszerezzék az egyik top OT-t. Bectonnal szerintem nem számolnak, Brown meg már a nyugdíjas éveken gondolkodik, így rövid és hosszú távon is kell tehetség a posztra, ez így ajándék. Már csak irányító kellene…

1/14 TRADE Detroit Lions (from NE)
Joey Porter Jr.
CB, Penn State

Lions adja: 1/18 + 4/105 (from ARI)
Patriots adja: 1/14

Az ötletet a támogatói mock draftból merítettem, utólag belegondolva nagyon tetszett a szándék és a játékos is BEASTMODE kollégától. Ha már kaptak egy extra negyedik kört a korábbi cseréből, azt most elpostázzák New Englandbe ezért a felmozgásért, folytatva az agresszív üzletpolitikát. Érkezett két cornerback is, de Moseley inkább csak próbálgatás, Okudah jövője sem biztosított, Sutton meg egymaga nem tud csodát csinálni, így kelleni fog egy hosszú távú opció is a posztra. Porter hozzáállása és mentalitása könnyeket csal Dan Campbell szemeibe, reméljük a játékával nem fog.

1/15 Green Bay Packers
Zay Flowers
WR, Boston College

Nem BPA, de nem érdekel, nem lehet Samori Toure a kezdő elkapód, pont. Majd írjatok kommentet ha kigugliztátok ki ő!

1/16 Washington Commanders
Dalton Kincaid
TE, Utah

Riveráék egyelőre a Sam Howell vonaton csücsülnek, legyen, csináljuk! Hasonlóan a Falconshoz, itt is kiszolgálnám az igényeit, és egy jó tight end elférne a fegyverarzenálban. Arról lehet vitázni, hogy erre az első körben van-e szükség, de nyomjuk all-int a támadósorra. Aztán majd úgyis Brissett fog kezdeni…

1/17 Pittsburgh Steelers
Jordan Addison
WR, USC

Akarom! Pittsburghben fétis az első kört védőre fordítani az esetek többségében, de nagyon szeretném látni a Pickett-Addison párost újra egy csapatban, ami az egyetemen egy elég jó szezonban manifesztálódott. Elférne a védelembe is tehetség, de most az új franchise irányító kedvét lenne érdemes kiszolgálni, talán jobban kifizetődik.

1/18 New England Patriots (from DET)
Christian Gonzalez
CB, Oregon

Belichick szerintem nem hisz a szemének. Már a 14. picken is csábító volt, de így pláne. Nem vagyok akkora Gonzalez rajongó, szóval nálam itt van valahol értéken, a Patriotsban viszont remek játékost tudnának faragni belőle. Ahogy a Seahawksnál, úgy itt sem érdemes a tavaly meglepően jól teljesítő cornerbackek láttán elkönyvelni, hogy a poszt meg van oldva.

1/19 TRADE Jacksonville Jaguars (from TB)
Deonte Banks
CB, Maryland

Jaguars adja: 1/24 + 4/121 + 2024/3
Buccaneers adja: 1/19

Lawrence szerződése még két évig olcsó, úgyhogy zárul az olló, amikor meg lehet lovagolni a jelenlegi garnitúrát. Tavaly a Divisional Round volt a végállomás, mert egyszerűen nem tudták megállítani nem hogy Mahomes-t, de Chad Henne-t sem, ez nem maradhat így, és az 54154. edge rusher választás helyett inkább most corner érkezik. Banks egy brutálisan jó atléta remek szezonnal a háta mögött, aki azonnali erősítést jelentene a secondaryben, amire borzasztóan nagy szükség van.

1/20 TRADE Philadelphia Eagles (from SEA)
Calijah Kancey
iDL, Pittsburgh

Eagles adja: 1/30 + 3/94
Seahawks adja: 1/20

Ahogy mondtam, az idei draft inkább a hiányposztokról fog szólni az Eaglesnél, és Hargrave távozásával bizony a defensive tackle az, hiába a tavalyi Jordan Davis választás. Roseman sem szívbajos ha valakit meg akar szerezni, Kancey eleinte inkább a rotációban kapna szerepet, ami jobban állna neki mintha kiraknák a kirakatba és várnák tőle a 10+ sackeket, de ha a tehetségét nézzük, akkor a jövőben ez simán benne van a játékában. És erről nem szeretnének lemaradni Philadelphiában.

1/21 Los Angeles Chargers
Tyree Wilson
Edge, Texas Tech

A kezdeti Wilson mánia a drafthoz közeledve szerintem alább fog hagyni, mert bár az orvosok zöld utat adtak a sérülésből való visszatérésnek, az egyetem Pro Day gyakorlatain nem vett részt, így csak a privát workoutok során mutathatja meg képességeit. A méretei elég jók, de a tehetségével és érettségével kapcsolatban felmerültek kérdőjelek. Jövőre Joey Bosa 36,6 millió, Khalil Mack pedig 38,5 millió dollárért focizgat, biztosra vehetjük, hogy ez nem fog így maradni, és egyikük távozni fog, így kell az utánpótlás. Mivel amúgy is gyakran sérült játékosokról van szó, akár 2023-ban is láthatunk Wilsontól villanásokat. Hogy ez-e a legnagyobb need, a válasz nem, de Tom Telesco nem szokta bent hagyni az aktuális csúszókat.

1/22 Baltimore Ravens
Lukas Van Ness
Edge, Iowa

Hivatalosan edge-ként van feltüntetve, de 2021-ben többet játszott belül (hozzátéve, nem is hozott annyira kiemelkedő számokat), de 2022-ben is sokat volt 3-tech pozícióban is – mit ad isten, pont oda keresne a Ravens egy méltó örököst Calais Campbell távozása után. A sokoldalúságot mindig értékelték Baltimore-ban, ahogy az atletikusságot is, és ha a játék több elemében is képes átlag feletti teljesítményre. Az se baj ha nem technikás, majd megtanítják, Van Ness esetében is szükség van erre. De ha összejön, akkor az ég óvja az irányítókat.

1/23 Minnesota Vikings
John Michael Schmitz
C, Minnesota

Fájdalmas volt nézni heteken át az ilyen másfél yardos yard/carry átlagokat a Vikings futóitól, mert a fal belseje képtelen volt blokkolni. Bradburry végül maradt, így centerre nincs szükség, na de Schmitz esetében sokan mondták, hogy guardként is el tudják képzelni profiként. Nem ő a valaha volt legjobb, legatletikusabb egyetemista a posztján, ráadásul 24 évesen már sok fejlődési potenciállal sem bír, viszont már most egy kész, NFL kezdő kaliberű falember, a Vikingsnak meg ez kell egy csalódást keltő WC kiesést követően. Az meg, hogy az államon belül marad, a szurkolóknak ad egy plusz esszenciát.

1/24 Tampa Bay Buccaneers (from JAX)
Anton Harrison
OT, Oklahoma

Donovan Smith-t elküldték, és meglepne, ha Brandon Waltonra bíznák a támadófal bal oldalát. Mivel nem állnak jól salary cappel, ezért muszáj a draftról megoldást keresni, Harrison személyében meg egy elég jó passzblokkoló falembert kaphatnak már az első naptól kezdve.

1/25 New York Giants
Jack Campbell
LB, Iowa

Évek óta mostohán kezelték a linebacker posztot New Jersey-ben, ami a poszt értéke miatt valahol érthető volt, na de éveken át szenvedtek emiatt. 2023 lehet az az év, amikor ennek megálljt parancsolnak, és Okereke szerződtetése után jön egy magasan kiválasztott egyetemista is. Sok vitát generálnak idén a linebackerek, mert a konszenzus vélemények alapján egyrészt nincs első napos tehetség az idei classban, másrészt ahány cikk, annyi féle sorrend van a jelöltek között. Nekem nagyon tetszik Campbell, és most biztos sokan utálnak, de amikor ennyi lyuk van a rosteren, akkor nem mindegy hova húzol?

1/26 TRADE Kansas City Chiefs (from DAL)
Broderick Jones
OT, Georgia

Chiefs adja: 1/31 + 4/122 + 4/134
Cowboys adja: 1/26

Jawaan Taylor világéletében RT poszton játszott, de a Chiefs meg LT fizetéssel igazolta le márciusban, ami beindította a találgatásokat. Ennek most véget vetünk, hiszen Jones egyértelmű bal oldali tackle, szóval mindenki maradhat az eredeti posztján. Én kisebb csúszást várok tőle, és hazai rendezésű drafton muszáj kicsit bezsongatni a szurkolókat egy cserével, még ha nem a világ leglátványosabb posztjára is húznak. A pikantéria, hogy a két legfőbb AFC riválist is beelőzték, akiknél szintén felmerülhet egy OT választás.

1/27 Buffalo Bills
Darnell Wright
OT, Tennessee

Nem lehet mindig abban bízni, hogy Josh Allen bármit meg tud oldani, kell neki a segítség. Hogy ezt egy OT adná meg neki a leginkább, papíron nem, de gyakorlatilag meg elfér egy fokkal jobb passz protekció a fal szélein. Wright ráadásul RT-ként hozott olyan idényt, ami alapján első körbe is esélyes játékosnak tartják, és pont oda kellene upgrade. A futásokra sok hatással viszont nem lesz, de én már letettem arról, hogy itt a futójátékot bele akarják emelni a támadósorba mint fontos elem.

1/28 Cincinnati Bengals
Cam Smith
CB, South Carolina

Érthető a támadófal meg tight end vadászat a mockokban, de ráférne az upgrade és a jövő biztosítása a cornerback sorra is. Smith az az Eli Apple, aki úgy pofázik orrba-szájba, hogy mellé jó játékos is. Megvan benne a dög amit én mindig keresek egy cornerben, kívül-belül is megállja a helyét, és sok kollégájával ellentétben ő nem csak egy szezonos csoda volt az NCAA-ben. A sérülései viszont aggasztók, ahogy az is, hogy a szerelésekkel nincs jó barátságban, viszont a labdaérzéke kiemelkedő, ami nem árt a poszton.

1/29 New Orleans Saints (from DEN via MIA via SF)
Keeanu Benton
iDL, Wisconsin

Olyan rég húzott már Loomis a védőfalba játékost az első körben, adózzunk a hagyományoknak. Ráadásul hármat egy csapásra, mert ismét egy olyan játékos, aki kapcsán megy a fejvakarás, ráadásul wisconsini, ami az egyik kedvelt egyetemi célpontja a GM-nek. Needre jön, mint a legtöbb első napos választás a Saintsnél, mert bár igazoltak két iDL-t is a piacról, Benton lenyomhatja őket tehetségből, egyben a rég nem látott normális rotációt végre kipipálhatják.

1/30 Seattle Seahawks (from PHI)
Adetomiwa Adebawore
iDL, Northwestern

John Schneider lefele cserél, ebben semmi újdonság nincs. Talán olcsó volt, de sosem a mohóságról voltak híresek Seattle-ben, mindig beérték a kevesebbel is, amit az Eagles ki is használt. És ha már hagyományokról volt szó az előző picknél is, akkor nesztek, itt egy érthetetlen pick – már ami a konszenzusos draft boardokat illeti, de Schneiderék mindig különcök voltak ebben. Adebawore egy érdekes figura, ő is a fal szélén és belül is játszik, a méreteiből nyilván 3-tech játékost képzeljünk el. Viszont a srác repül a pályán, a sokoldalúsága szintén vonzó tényező, szeretik az ilyen projekteket. Megoldott akkor a passzsiettetés? Még nem, kellene még egy olyan játékos, aki inkább a szélen érzi jól magát, de sokkal jobban néz ki az egység mint tavaly.

1/31 Dallas Cowboys (from KC)
Darnell Washington
TE, Georgia

McCarthy kiadta az ukázt, többet kell futni. Jó, akkor szerezzünk hozzá még egy extra blokkolót. Szeretik hangoztatni mennyire meg vannak elégedve Fergusonnal és Hendershottal a poszton, viszont egyikük sem jó futásblokkoló – na ez Washingtonra egyáltalán nem igaz. Az atletikussága miatt pedig egy extra opciót adhat a playbooknak, kiegészítve a Cooksszal megerősített elkapósort.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!