Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top 50 2023 – IV. rész

Folytatjuk a megkezdett Top 50-es sorozatunkat, ahol az utolsó előtti részhez érkeztünk. Ebben a szegmensben már csak a posztok legjobbjai vannak ott, szinte egytől-egyig top3 játékosok a posztjaikon, sőt vannak akik konkrétan a legjobbak.

A listát 3 szerkesztő (Dani, Józsi, Patrik) az alapján állította össze, hogy szerinte ki jelen pillanatban az 50 legjobb játékos a ligában – pontosabban 60-as listát raktunk össze, hogy a konszenzus lista vége jobb képet mutasson. 

50. Kevin Byard, S, Titans
49. Rashawn Slater, OT, Chargers
48. Joe Thuney, G, Chiefs
47. AJ Terrell, CB, Falcons
46. Trevor Lawrence, QB, Jaguars
45. Lamar Jackson, QB, Ravens
44. Mark Andrews, TE, Ravens
43. Stefon Diggs, WR, Bills
42. Andrew Thomas, OT, Giants
41. Minkah Fitzpatrick, S, Steelers
40. Von Miller, Edge, Buffalo Bills
39. Jaire Alexander, CB, Green Bay Packers
38. Tristan Wirfs, OT, Tampa Bay Buccaneers
37. Jalen Hurts, QB, Philadelphia Eagles
36. Maxx Crosby, Edge, Las Vegas Raiders
35. Jeffery Simmons, iDL, Tennessee Titans
34. Cooper Kupp, WR, Los Angeles Rams
33. Dexter Lawrence, iDL, New York Giants
32. George Kittle, TE, San Francisco 49ers
31. Quinnen Williams, iDL, New York Jets
30. Derwin James, S, Los Angeles Chargers
29. Chris Lindstrom, G, Atlanta Falcons
28. Laremy Tunsil, OT, Houston Texans
27. AJ Brown, WR, Philadelphia Eagles
26. Aaron Rodgers, QB, New York Jets
25. Creed Humphrey, C, Kansas City Chiefs
24. Jason Kelce, C, Philadelphia Eagles
23. Christian McCaffrey, RB, San Francisco 49ers
22. Zack Martin, G, Dallas Cowboys
21. Lane Johnson, OT, Philadelphia Eagles

20. Ja’Marr Chase, WR, Cincinnati Bengals, 117 pont

Tavalyi helyezés: 23.
Idei helyezések: 11., 21., 34.

Chase már újoncként is felkerült a listánkra, sőt elég magasan debütált. A rookie évében olyan zseniális volt, hogy innen már nehéz szintet lépni, már csak a krémek-krémje van előtte. Sérülése után a Bengals támadósor rögtön szenvedni kezdett és már minden csapat az elsőszámú cornerét használja ellene. Annak ellenére hogy csak 15 meccsen lépett pályára 1046 yardot és kilenc touchdownt gyűjtött, ezek pedig top15-ös mutatók. Hihetetlen fizikális stílusa láthatóan nem ízlik a cornereknek. Éppen csak hogy leszorult a képzeletbeli WR dobogóról, de ha nem sérül meg, akkor gyanús hogy jövőre már semmi nem tartja vissza ettől.

19. Patrick Surtain, CB, Denver Broncos 124 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 17., 17., 25.

Nem szorult le azonban a corner dobogóról Patrick Surtain, aki ligába kerülése óta igazi lockdown cornerként viselkedik. Összesen 417 yardot engedett és bár 4 touchdown is elsüllyedt mellette, egyértelműen félelmetes sziget a pályán. Bátran rá lehet állítani a legjobb elkapókra is, mert sem erőből, sem sebességből, sem pedig fineszből nem könnyű megverni.

18. Trent Williams OT, San Francisco 49ers, 130 pont

Tavalyi helyezés: 11.
Idei helyezések: 6., 19., 28.

Továbbra is Trent Williams szerintünk a liga legjobb tackle-je, pedig 34 évesen azt gondolná az ember, hogy bekövetkezik egy lassú visszaesés nála. Ez azonban tavaly még nem látszott. Egyetlen egy sacket engedett az egész évben (Lane Johnson volt az egyetlen tackle, aki egyet sem) és 19 engedett nyomásánál is csak négyen voltak jobbak. Ráadásul futásblokkolásban továbbra is a liga egyik, ha nem a legjobbja. Mindezt úgy, hogy a fal többi része nem volt hasonlóan kiegyensúlyozott mellette.

17. Fred Warner, LB, San Francisco 49ers, 133 pont

Tavalyi helyezés: 28.
Idei helyezések: 15., 16., 19.

Ismét egy 49ers játékos és ismét egy, aki a legjobb a posztján. Kevés jó linebacker van a ligában, de Fred Warner a kevés jó közül is egyértelműen kiemelkedik. Egyszerűen nincs gyenge pontja a játékának, pedig elég széles körű feladatokat lát el. 13 alkalommal siettette az ellenfelek irányítóit, a felé szálló labdák mindössze 66%-a lett elkapás (második legjobb) és futás ellen az egyik legkevesebb elrontott szerelése volt. Dinamikusságának és gyors olvasásainak köszönhetően olyan szerepkörökben lehet használni, ahogy senki mást a posztján.

16. Sauce Gardner, CB, New York Jets, 137 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 10., 18., 18.

Az újonc corner rögtön bekerült a top50-be, sőt majdnem a legjobb 15-be is. Posztján pedig rögtön a második helyet fogta meg, ami elsőre kicsit talán túlzásnak tűnhet, de ha kicsit szétnézünk, akkor láthatjuk, hogy a cornerek között kevés a jó stabil teljesítmény. Gardner tavaly a felé szálló labdák mindössze 45,9%-ából engedett elkapást, ami a legalább 600 snapet játszó játékosok között a legjobb, mindezt úgy, hogy majdnem 1200 snapet volt játékban. Ráadásul a legjobb elkapókkal utazott és összesen 1 darab touchdownt engedett. Három dolgot lehet kifogásolni vele kapcsolatban, de mindegyik apróság. Az egyik, hogy még csak egyetlen éve van az NFL-ben és azt többször láttuk, hogy ezen a poszton a teljesítmény fenntarthatósága nehéz. A másik, hogy agresszív játékát sokat kritizálták, hogy nem mindig fogják neki elnézni. A harmadik pedig, hogy interception keveset szerzett. Ettől függetlenül nehéz kétségbe vonni, hogy mekkora hatással érkezett a ligába.

15. Justin Herbert, QB, Los Angeles Chargers, 139 pont

Tavalyi helyezés: 13.
Idei helyezések: 4., 14., 26.

Herbert minimális visszacsúszást könyvelhet el, ami valószínűleg elsősorban annak szól, hogy az igazán nagy áttörést mind csapatszinten, mind pedig struktúrán kívül továbbra is várjuk tőle. Előbbi nem feltétlen az ő hibája, utóbbiban talán várhatnánk fejlődést. Posztján csak a három szupersztár van előtte, ezért búslakodni nem kell, de lassan azért kezdenek elfogyni a kifogások, hogy miért nem tud az elitek elitjébe lépni.

14. Davante Adams, WR, Las Vegas Raiders, 144 pont

Tavalyi helyezés: 9.
Idei helyezések: 3., 13., 23.

Adams csapatot váltott és ha vártunk is visszaesést Rodgers nélkül, az nem következett be. 1516 yardja a hatodik legtöbb lett a ligában, 15,2 yardos elkapásonkénti átlaga az ötödik legjobb a legalább 100 targetet regisztráló elkapók között, a 14 szerzett touchdownja pedig egyenesen a legtöbb volt. Továbbra is zseniálisan játssza üresre magát, a Red Zone-ban pedig kevesen veszélyesebbek nála. Posztján a képzeletbeli dobogó legalsó fokára fért fel, de ha jövőre egy harmadik irányítóval is ilyen számokat produkál három éven belül, akkor lehet újra feljebb lopózik.

13. Chris Jones, iDL, Kansas City Chiefs, 146. pont

Tavalyi helyezés: 25.
Idei helyezések: 11., 12., 14.

Jonesról évek óta úgy beszélünk, mint a Chiefs egyetlen kiemelkedő védője. Azonban talán soha nem beszéltünk róla úgy, mint igazán elit játékos. Egészen eddig a szezonig. Ugyanis amit idén művelt, az emberfeletti. Talán egyetlen védőjátékos nem volt olyan jó és volt akkora hatással a játékra a pályán, mint ő. 77 nyomásgyakorlásánál csak négy jobb mutató volt, de a posztján közelében sem volt senki, sőt az utána lévő legjobb belső védőfalember 63-nál állt meg. Ez azonban még mind semmi ahhoz képest, hogy mennyire jó volt a fontos szituációkban. Harmadik downoknál az esetek 35%-ában nyomást tudott generálni, senki más az egész ligában nem ment 30% felé. Mindezt úgy, hogy a negyedik legtöbbet duplázták az összes játékos közül. Kétségtelenül magas szinten játszott eddig is, de még onnan is lépett egyet felfelé. Posztján egyetlen játékost gondoltunk jobbnak nála, de összesen is csak tizenkettőt.

12. T.J. Watt, Edge, Pittsburgh Steelers, 146 pont

Tavalyi helyezés: 4.
Idei helyezések: 9., 10., 18.

Watt kicsit visszafogottabb szezonja főleg a sérülésének köszönhető, de sokan szeretnének ilyen visszafogott évet. Végül kicsit több mint 500 snapet játszott és ezalatt 36 nyomást generált és négy sacket szerzett, de jelenléte igazából a Steelers védelmén látszott. A Pittsburgh vele a fedélzeten csaknem egy touchdownnal kevesebbet engedett és meccsenként majdnem öt nyomással többet ért el. Hihetetlenül megborítja a támadófalak egyensúlyát, egy támadókoordinátor sem teheti meg, hogy ne fordítson kiemelt figyelmet rá. Posztján csak a negyedik lett idén, de mindössze azért mert akik a dobogón vannak, azok eszméletlen évet futottak.

11. Jalen Ramsey, CB, Miami Dolphins, 148 pont

Tavalyi helyezés: 7.
Idei helyezések: 10., 11., 14.

A cornerback poszt koronázott királya pedig továbbra is Jalen Ramsey, aki hosszú-hosszú évek óta a legfélelmetesebb shutdown játékos a ligában. Lehet hogy vannak rosszabb meccsei, lehet hogy megégetik néha jobb elkapók, de ilyen sokoldalú, technikás játékot ilyen hosszú időn keresztül Revis óta senki nem tudott mutatni. Ramsey felé továbbra is félve néznek az irányítók, az sem fogott ki rajta, hogy a slotba kellett húzódnia és nincs elkapó, akire ne merné bátran rátenni az ember. Idén közel 1100 snap alatt igaz hogy engedett hat touchdownt, de szerzett öt labdát és leütött további tizenhármat. Jönnek fel a fiatalok, de egyelőre még ő az, akinél jobbnak kell lenni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!