Connect with us

Minden ami NFL

A leggyengébb láncszem – AFC North

Az AFC North az egyik legerősebb divízió is lehet ebben az évben, ugyanis mind a négy csapat minimum a rájátszásért fog harcolni. Ennek megfelelően nehéz is volt gyenge láncszemeket találni.

Baltimore Ravens

A leggyengébb láncszem: passzvédekezés

Az idei offseasonben elhagyta a csapatot Justin Houston, Jason Pierre-Paul, Calais Campbell, Marcus Peters és Chuck Clark. Hogy csak a legfontosabbakat említsük. Ezzel távozott a csapat nyomásgyakorlásainak közel a fele és a secondary playmaker játékosai is. Hosszú évek után a védelem lehet a gyenge láncszem, különösen a passz elleni védekezés mert nehezebb lesz nyomást gyakorolni az ellenfél irányítókra és a coverage sem tart ki olyan sokáig, mint amit megszoktak Baltimore-ban.

Miben lehet bízni?

Tavaly a szezon folyamán sérülések miatt rengeteg kezdő kiesett a védelemből, de Mike Macdonald védőkoordinátor mégis folyamatosan elő tudott rukkolni újabb és újabb ötletekkel, hogy megrekessze az ellenfelek támadásait. A Michigantől érkező védőkoordinátor rendszere minden játékosának az erősségeire épít, így egy-két ember kiesése nem okozott gondot. Ezen kívül lehet bízni a fiatalok előretörésében, ugyanis Odafe Oweh szerezte a legtöbb nyomást csapaton belül már tavaly is, de Justin Madubuike is szépen fejlődött, és megkapja a bizonyítási lehetőséget a tehetséges David Ojabo is. Ráadásul maradt a csapatnál Roquan Smith a liga egyik legjobb coverage linebackere, akinek a megérkezésével a védelem szintet lépett.

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

Mi/ki lehet még a leggyengébb láncszem?

A támadófalból távozott Ben Powers, aki talán a legmegbízhatóbb pont volt tavaly, a helyére pedig nem érkezett minőségi erősítés. Ezen kívül Ronnie Stanley bár kezd visszatérni korábbi formájához, de még mindig várunk rá, mikor tud végigjátszani egy egész idényt. A fal bal oldala így sebezhetőbb lesz az átlagosnál, ami nem kedvező akkor, amikor mindenki arról beszél, hogy Lamar Jackson legjobb passzoló éve jöhet idén, így várhatóan sok felelősség lesz a fal munkáján.

Cincinnati Bengals

A leggyengébb láncszem: safety sor

Kevés gyenge pontot találni a Bengalsnál, a csapat az év végére egyre jobb és jobb lett. A támadófal összeforrott, ráadásul Orlando Brown érkezésével kapott egy nagy löketet is. A futójáték és az edzői hívások összeértek, Burrow pedig zseniális. Az egyetlen hiányosnak tűnő poszt a safety sor, ahonnan mind a két kezdő, Vonn Bell és Jessie Bates is távozott. Ők egy nagyon összeszokott párost alkottak és mind a ketten nagyon magas minőséget képviseltek. Távozásuk az egész secondaryre kihathat, ugyanis Lou Anarumo védőkoordinátor rendszerében a kommunikációnak nagy szerepe van, mert sokféle koncepciót futtatnak és a secondary tagjai sokat változtatják a helyüket, amit minden játékosnak meg kell szoknia.

Miben lehet bízni?

A Bengals tavalyelőtt az első körben szerezte meg Dax Hillt, akivel kapcsolatban sokan nagyon elismerően szóltak és pont egy sokoldalú, gyors játékosnak tartották, aki beillik a Bengals múltbeli elképzeléseibe. Ezen kívül természetesen abban is lehet reménykedni, hogy Lou Anarumo taktikájában eddig sem volt különösebb szerepe az egyéneknek, így egy egység esetlegesebb gyengeségét el tudja homályosítani.

Mi/ki lehet még a leggyengébb láncszem?

Végignézve a kereten nem látok sok kivetnivalót, ahogy az edzőket sem nevezném a tavalyi szezon után gyenge pontnak. Ha nagyon kell keresni valamit, akkor a támadófal belső része, különösen Cordell Volson lehet még gyenge láncszem, aki bár a playoffban nagyon összeszedetten játszott, de összeségében 43 nyomást engedett, ami a hatodik legtöbb a belső támadófalemberek között. Illetve ha szigorúan a centerekre összpontosítunk, akkor Ted Karras is inkább csak közepes passzblokkolásban, mint jó, bár kifejezetten nem is félnék tőle.

Pittsburgh Steelers

A leggyengébb láncszem: Matt Canada

Hónapok óta a támadókoordinátor személyét harsogja mindenki, mint ami miatt megrekedhet Pickett karrierje vagy a támadósor fejlődése, de a Steelers stábja kitart mellette. Canada a tavalyi év elején az egyik legkevesebb motiont használta a snap előtt, az egyik legkevesebb play actiont és nem igazán könnyítette meg fiatal irányítója dolgát. Az év vége felé elkezdett változtatni, de a sémái továbbra is kiismerhetőek voltak, a motionjei feleslegesek, nehéz azt mondani hogy igazán sokat fejlődött. Az ő esetében tényleg csak utolsó utáni esélyről beszélünk.

Miben lehet bízni?

Leginkább abban, hogy Pickett fejlődése nem lassul és a fiatal irányító elbírja még a támadókoordinátora gyengeségeit is. Ezen kívül a támadófal már tavaly is ligaátlag felett tudott együtt játszani és jó a kémia közöttük, valamint Najee Harris is egészségesebb lesz, mint tavaly.

Mi/ki lehet még a leggyengébb láncszem?

A cornerback sortól sokan tavaly is féltek és azóta csak Cameron Sutton távozott, az érkezők névsora pedig nem ad okot a megnyugvásra. Joey Porter Jr. ugyan egy tehetséges játékos, de újonc idényében azért ne várjuk, hogy a legjobb kezdők között lesz, Patrick Peterson korához képest tavaly kiváló idényt futott, de ez nem jelenti azt, hogy a gyorsasága ne lenne probléma, rajtuk kívül pedig csak eleve gyengébb képességű játékosok vannak a rosteren. Abban a divízióban, ahol Watson, Jackson és Burrow irányítja a támadósorokat, ez nem jó előjel.

Cleveland Browns

A leggyengébb láncszem: Deshaun Watson

Watson tavaly a liga egyik leggyengébb irányítója volt, nem csak pontosságban, touchdownokban, de szinte minden tekintetben. Finoman fogalmazva is meglátszott rajta a két év kihagyás. Sokan pedig kételkednek benne, hogy egyáltalán képes-e jobb teljesítményre az irányító, mert annyira mélypontra került a karrierje. Nem csak a rozsdákkal kell megküzdenie azonban, hanem a médiával és a szurkolókkal is, akik egyértelműen az irányító ellen vannak hangolva.

Miben lehet bízni?

Önkéntes száműzése előtt Watson a liga legjobbjai közé tartozott minden évben, ő volt az az irányító Mahomes mellett, aki mindig utat talált a káoszban és egymaga képes volt győzelemre vezetni a csapatát. Most egy sokkal kiegyensúlyozottabb keret van mellette, egy stabil támadófallal és a liga egyik legjobb futójával. Ha nem is nyeri rögtön vissza eredeti fényét, de egy kis javulás mindenképpen várható tőle.

Mi/ki lehet még a leggyengébb láncszem?

A futásvédelem évet óta a csapat gyenge pontja, ami talán tavaly érte el a mélypontját. 135 yardot engedtek mérkőzésenként és a legrosszabb 7 csapatban voltak az engedett yardokban, próbálkozásonkénti yardokban, engedett futott touchdowokban és engedett futott first downokban is. Az offseason egy részét arra tették fel, hogy megszilárdítsák a védelmet és bár érkezett Jim Schwartz védőkoordinátor, Dalvin Tomlinson védőfalember, azért még maradtak lyukak ebben az egyenletben.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!