Connect with us

Minden ami NFL

Forró kispadok a 2023-as NFL szezonra

Ebben a cikkben azon edzőket vesszük sorra, akik alatt igazán felmelegedhet a szék az előttünk álló szezon során. Nyolc olyan edzőt hozok, akinek bizonyítania kell, különben a szezon végén (vagy akár még előbb) könnyen állás nélkül találhatják magukat.

Todd Bowles (Tampa Bay Buccaneers)

Bowles a legesélyesebb a fogadóirodáknál jelenleg az elsőnek kirúgott vezetőedzői “címre”. (Igen, természetesen erre is lehet fogadni). A három éve még bajnok csapat atomjaira hullott szét Tom Brady távozásával. Persze köztudott volt, hogy az egész buccaneerses kirándulása Bradynek csak egy hattyúdal volt és nem hosszú távú projekt. A csapatnak egyébként nyilvánvalóan abszolút megérte a legendás irányítót Floridába csábítani, hiszen történelmük során másodszor bajnokok lettek 2020-ban.

Bowles második szezonját tölti a csapat élén Bruce Arians távozását követően. Tavaly a Bucs ugyan megnyerte a csoportját, de ez inkább volt köszönhető az NFC dél inkopetenciájának mintsem a Tampa Bay átütő erejének. Negatív mérleggel zártak és a wild card körben simán búcsúztatta őket a Cowboys. Bowles látta a problémát és váltott is támadókoordinátori poszton, Byron Leftwich-et Dave Canalesre cserélte, aki korábbi irányító- és elkapóedzőként sokkal inkább passzjátékra építő edző mint Leftwich.

A csapat kapcsán azonban nem véletlenül nagyon negatív a közhangulat. Irányítója nincs a Tampának, ráadásul a támadófala is romokban hever. Az elkapók még mindig használhatóak lennének, de ez és az átlagos vagy attól picit jobb védelem nem feltétlenül lesz elég. Az NFC-ben nem kell csodákat tenni 2023-ban, hogy reális esélyed legyen a playoffra, de Bowlesból nem nézem ki, hogy egy olyan hangulatot hozna össze, hogy a sok baljós jel ellenére valóban kompetitív legyen ez a Tampa Bay. New Yorkból két egymás utáni 5 győzelmes szezon után küldték el, amire nagyon jó esély van idén is, sőt. Ha nem volna a Cardinals önmegsemmisítő üzemmódban a Bucs joggal pályázhatna az 1/1-re is. Bowles egy jó védelmi szakember, ezt már többedszerre bizonyította, ahogy azt is, hogy nem vezetőedző matéria.

Tipp: Szezon közbeni kirúgás

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Miloo
Miloo
2023-09-07 06:36

*Kellen Moore

ThySoul
ThySoul
2023-09-07 06:54

Na majd mikor McDermott lesz az első aki repül csak néztek!

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2023-09-07 07:03

Okéoké hogy egybenőttek, de szerintem a sötét nagyúr helye sem garantált jövőre.
Az persze nyilánvaló, hogy őt “kirúgni” sosem fogják, de egy ultrafos szezon után benne van, hogy feláll aztán elmegy nyugdíjba. Amire minden esély megvan a brutális csoportot (és AFC-t) nézve. Egy csoportutolsó 5W mérleget már senki nem tesz ki az ablakba.
Kb mondhatjuk, hogy a Mac&BoB az ő jövőjének kulcsa. Ha támadóoldalon valami hatalmas előrelépés történik, és papíron erősebb csapatokat is megverve pozitív lesz a szezon (akár rájátszás nélkül is), akkor viszont maradni fog. Egyébként meg az utódja BoB lesz HC-ként biztos, GM-ként már nem annyira biztos.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x