Connect with us

Érdekességek

Ha benyelsz egy sacket, elfelejtheted a touchdownt

Az egyértelmű, hogy a benyelt sackek megnehezítik a támadók dolgát, de régóta nem volt már ennyire hatékony az egyik legfontosabb védőjáték. Warren Sharp adatai szerint ugyanis idén mindössze 13 olyan olyan TD-drive volt az egész ligában, ami úgy született, hogy a támadás valamelyik pontján sackelték az irányítót.

 

A legtöbb sacket százalékos arányban egyébként a Commanders engedte idén (37 százalék), de 30+ százalék fölött áll a Titans, a Bears, a Giants, a Texans, a Falcons és a Saints is. A lista másik végét a Dolphins és a Chiefs vezeti mindössze három százalékkal, de 10 százalék alatt maradt eddig a Packers, a Lions és a Cowboys.

Itt azért érdemes megjegyezni, hogy önmagában a sack nem csak a támadófalat minősíti. A Dolphins, a Lions és a Packers támadósora például rendszerszinten is nagyon jó, ami megkönnyíti az irányítók és a fal dolgát, míg a Cowboysnál és a Chiefsnél a QB is sokat javít a támadófal teljesítményén. Ellenben például a Bearsnél, a Falconsnál vagy a Commandersnél talán az irányítók jelentik a legnagyobb problémát, ugyanis olyan lassan olvasnak és olyan sokáig dajkálják a labdát, hogy nincs az a fal vagy rendszer, ami megvédheti őket.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group