Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #7

Szupernek ígérkező Ravens-Lions a 19 órás sávban, Chiefs-Chargers rangadó a 22 órásban, majd a nap megkoronázásaként Eagles-Dolphins vasárnap esti rangadó! Ezek a leginkább várós meccsek, de van még mit csemegézni az eheti felhozatalból. 

*Szép tippképek sajnos még mindig nincsenek, mert kölcsöngéppel dolgozok, amin nincs Photoshop. A végén egyben láthatjátok az összes meccsre a tippjeinket.

19 órás sáv

Detroit Lions @ Baltimore Ravens (-3) (Arena4)

Magasan ez a legvárósabb meccs a 19 órás sávból, sok minden kiderül erről a két csapatról, mindkettőnek komoly erőpróba lesz ez, főleg hogy egyikük sorsolása sem volt valami veretes eddig. Mennyire contender a Lions? Sikerül egy erős csapat ellen is vitézkedni? A Ravens képes normális meccset játszani és oda tehetjük őket a Super Bowl esélyesei közé?

Pár érdekes statisztika, hogy milyen jó is ez a két gárda. Ez a két csapat vezetett a 3-4. legmagasabb arányban eddig, ez a két csapat a 3-4. helyen áll játékonkénti yardkülönbségben, azaz hogy mennyit tesznek meg ők, mínusz mennyit engednek az ellenfeleknek. A Ravens engedi a legkevesebb, a Lions a harmadik legkevesebb yardot passzonként.

Érdekes lesz a Lamar vs. Lions defense matchup is, de jobban érdekel a túloldal, ahol két elit koordinátor méri össze tudását – nem túlzás azt állítani, hogy Ben Johnson a legjobb támadókoordinátor, Mike Macdonald pedig a legjobb védőkoordinátor a ligában. A Ravens a 2. legjobb védelem, a Lions pedig az 5. legjobb támadósor EPA alapján. Gigászok csatájára van kilátás, és fogalmam sincs, ki fog felül kerekedni.

A kimenetelben nagyon bizonytalan vagyok, ezzel együtt viszont egyértelmű számomra, hogy a Lions+3 a jobb játék spreaddel szemben, hiszen egy ennyire fifti-fifti meccsen kapok 3 pontot az egyik oldalra. Végül a Ravensre tettem sima győztesként (=straight up), mert szerintem nem csak futásoknál, de pass protectionben is hiányozni fog Montgomery a Lionsből, Macdonald egzotikus felállásai pedig hibára fogják késztetni Goffot.

Tipp: Lions +3

Atlanta Falcons @ Tampa Bay Buccaneers (-2,5) (Net4+)

Különösen sok pontra ne számítsunk, hiszen a Bucs meccsein van a 3. legkevesebb pont, a Falcons meccsein meg a 4. legkevesebb. Buccaneers futásokra, engedett sackekre és eladott labdákra se bazírozzunk, mert futni nem tud a Tampa, emellett a legkevesebb sack+turnovert vétette eddig, miközben a Falcons nagyon jó futás ellen, de a 3. legkevesebb sack+turnover került a védelmük neve mellé. Szóval Baker Mayfield passzolni fog az egyik oldalon, ez biztos, a kérdés a sikeressége. A túloldalon is főleg passzokra számíthatunk, mivel a Buccaneers védelme nagyon jól öli a futást, így igazi “pass-funnelként” működik, tehát csalogatja a passzokat. Ezek sikeressége persze ezen az oldalon is nagy kérdés.

Elbizonytalanít, hogy a tavalyi évvel együtt a Falcons 1-9 idegenben, de most valamiért mégis rájuk tippelek. Ebben egyáltalán nem vagyok magabiztos, de ha szeretnétek fogadni a mérkőzésre, akkor talán érdemes összerakni egy nagy same game parlay-t a Falcons passzjátékra, ami alul van árazva.

Tipp: Falcons +2,5

Cleveland Browns @ Indianapolis Colts (+3)

Ezer statisztikát lehetne hozni a Browns defense-re, de kiegyezhetünk abban, hogy eddig történelmien elit. Ráadásul úgy, hogy a 3. legkevesebb turnovert harcolták ki, tehát nem is szerencsén alapul a teljesítményük. Talán most növelhetik a labdaszerzések számát a múlt héten borzasztóan játszó Gardner Minshew ellen, aki hosszú nap elé néz. Meglátjuk beöltözik-e Deshaun Watson (úgy néz ki igen), vele nyilván magabiztosabb lenne egy Browns győzelem, de nélküle is meglehet, hiszen Grover Stewart eltiltásával a Colts futás elleni védelme nagyot eshet vissza, így a földön is sokat tehet a sikerért a Cleveland.

Fun fact, hogy ez a két csapat a legrosszabb harmadik és hosszúra, szóval ha ilyen helyzetet látunk, mehetünk is a sörért, úgyis punt következik majd (90%-ban).

Tipp: Browns -3

Washington Commanders @ New York Giants (+2,5)

A Giants zsinórban 35 drive-ja nem szerzett touchdownt, az utóbbi három meccsükön egyáltalán nem lépték át a gólvonalat. Talán most összejöhet, mert a Commanders védelme elég gyenge, a 4. legtöbb pontot engedi drive-onként (a Giants egyébként az 5. legtöbbet). Ráadásul ugyan a csoport két nagyágyújától rendre kikapnak (8-33 az utóbbi 10 évben), addig a Commanders ellen 13-6-1 a mérlegük, szóval ennél jobb alkalmuk nem lesz rendbe tenni a dolgaikat. Az biztos, hogy sok sackre és turnoverre számíthatunk, hiszen ez a két offense engedi és adja fel a legtöbbet ezekből a negatív játékokból, miközben mindkét oldalon a védőfalak lesznek jelentős fölényben.

Őszintén fogalmam sincs ki fog itt nyerni. Ilyenkor a pontokat kéne kérnem, de megmondtam az év elején, hogy 3 pont alatti spreadnél arra kell rakni, akire végül straight up is tippelünk, szóval akkor legyen a Commanders, mert a Giants offense-ben egyelőre nem igazán bízok, még ha mutattak is életjeleket a Bills ellen. Három pontos spreadnél már egyértelműen a Giants +3 lenne a megfelelő játék.

Tipp: Commanders -2,5

Buffalo Bills @ New England Patriots (+8,5)

A Bills zsinórban négyet nyert a Patriots ellen, mindegyiket legalább 12 ponttal, és nehéz elképzelni, hogy most nem tudják hozni a spreadet a drive-onként mindössze 0,99 pontot átlagoló New England ellen (főleg hogy Belichickék zsinórban 11-szer buktak a spreaddel szemben underdogként). Nem meglepő módon senki sincs a ligában 1 pont alatt rajtuk kívül, és hogy ezt kontextusba helyezzük, a Bills 2,63 ponttal harmadik a ligában – emellett drive-onként 1,3 engedett ponttal a negyedik legjobb a védelme is. A kérdés maximum az lehet, hogy kinek lesz jó napja a Billsből, és én Gabriel Davisre tennék, mert a Patriots a liga legjobbja WR1-ek ellen, de mindenki más ellen meg bottom5-ös.

Tipp: Bills -8,5

Las Vegas Raiders @ Chicago Bears (+2,5)

Tyson Bagent vs. Brian Hoyer. Az ilyen meccsekért érdemes élni. Én tényleg imádom az NFL-t és minden meccset megnézek, de nehéz lenne tettetnem, hogy különösen érdekel ez a találkozó vagy meg tudom mondani mi fog itt történni, szóval nem is próbálom. Mindenesetre az durva lesz, ha a Raiders pozitív mérleggel fog állni. Egy fun factet azért bedobok: Brian Hoyer utoljára épp a Bears színeiben nyert kezdőként, egész pontosan 2576 nappal ezelőtt.

Tipp: Raiders -2,5

22 órás sáv

Los Angeles Chargers @ Kansas City Chiefs (-5,5) (Arena4)

Pontosan tudjuk, hogyan fog zajlani ez a meccs, nem? Sok pont lesz, hiszen az utóbbi öt találkozásukkor mindig legalább 51 összejött. Ezen kívül látjuk magunk előtt az utolsó perceket. Vagy a Chargers másfél perccel a vége előtt átveszi a vezetést, majd Mahomes végigmegy a pályán és nyer a Chiefs, vagy a Chiefs másfél perccel a vége előtt átveszi a vezetést, Herberték támadnak a győzelemért, de elhasalnak. Nem létezik más forgatókönyv. Szóval a Chiefs nyer, de a Chargers hozza a spreadet. Ilyen egyszerű.

Tipp: Chargers +5,5

Pittsburgh Steelers @ Los Angeles Rams (-3)

Sikerült a bye week alatt megjavítani a Steelers offense-t, amely eddig a legmagasabb arányban került harmadik és hosszú helyzetbe, a legmagasabb arányban kényszerült puntra és a legrosszabb sikerességi rátát tudja felmutatni? Nos, mivel Matt Canada maradt a támadókoordinátor, így én ebben kételkedek. Naaaaagy lesz a kontraszt a két offense közt, mert a Rams ellenben kreatív és hatékony, az 5. legjobb EPA-ben és a 4. legjobb sikerességi rátában.

A meccs azon fog eldőlni, hogy a Steelers védőfal mennyire tud dominálni. Ha nagyon, akkor megnyerhetik a mérkőzést. Ha nem, akkor viszont Stafford szét fogja szedni ezt a gyenge secondaryt és Cooper Kuppnak hatalmas meccse lesz. Fun fact, hogy Kuppnak eddig egy meccse volt a Steelers ellen, még 2019-ben, akkor teljesen kivették a játékból és egy elkapást sem regisztrált. Erre most nem fogadnék. Hazai pályán könnyen lehet, hogy hinnék a Tomlin-magicben, de idegenben, ráadásul úgy hogy nem is negatív a mérlegük jelen pillanatban, így nem.

Tipp: Rams -3

Green Bay Packers @ Denver Broncos (+1)

A Packers bye weekről érkezik, így egészségesebb mint valaha és reményeik szerint még változtatni is tudtak a támadósoron, a taktikán, a tendenciáikon. A Broncos ellen bőven van esély az offense feljavulására, hogy ne legyenek a legnagyobb arányban harmadik és hosszú helyzetben, amire nem lehet felépíteni egy egységet. Optimista vagyok LaFleurékkel kapcsolatban ebben a párharcban, a túloldalon pedig a futásra építhet a Broncos, hiszen a Packers által engedett yardok 42,5%-a futásból jött, ami a legmagasabb arány a ligában – és talán ezt csinálja jobban a denveri csapat is. Amúgy is a bye weekről jövő Packersre tippelnék, ráadásul a Broncos idén még nem tudta hozni a spreadet egyszer sem, ami még magabiztosabbá tesz ebben a tippben (ezt rajtuk kívül csak a Panthers mondhatja el magáról egyébként).

Tipp: Packers -1

Arizona Cardinals @ Seattle Seahawks (-7,5) (Net4+)

Az utóbbi hetekben már azt a Cardinalst látjuk, mint amire számítottunk a szezon előtt. Oké, a támadósorukat jobb nézni, és kíváncsi vagyok Kylerrel hogyan fognak majd mutatni pár hét múlva, de az utóbbi három körben 50+ ponttal kaptak ki összesen, a védelmük a 2. legnagyobb arányban engedi el minimum a vörös zónáig az ellenfeleket, akik a második legnagyobb arányban szereznek first downt a passzokból és a legnagyobb arányban szereznek first downt futásokból a Cards ellen. A Seahawks múlt héten elakadt a red zone-ban a Bengals ellen, de itt nem tartanék ettől, szerintem nagyon simán fognak végigmasírozni a pályán Genóék.

Tipp: Seahawks -7,5

Sunday Night Football

Miami Dolphins @ Philadelphia Eagles (-2,5) (Arena4)

Nem látom, hogy az Eagles védelme meg tudja állítani a Dolphinst. Oké, a futójátékot valószínűleg igen, de még ott is tud elég kreatív lenni a Miami a szélre menő játékokkal, hogy jobban működjön, mint bárki másnak idén a Philly ellen. A levegőben viszont tök esélytelen az Eagles. A kiváló védőfalat nem lehet majd észrevenni, mert Tua túl gyorsan szabadul a labdától, a hátsó alakzat pedig sérülések nélkül is bőven zavarba hozható lenne, de így hogy safetyje gyakorlatilag nincs a csapatnak, a linebackerek meg amúgy is gyengék coverage-ben, ez egy vérengzés lehet. És ezen nem segít Slay visszatérése sem, mert tök jó, hogy Bradberryvel elveszik a szélső területeket, de a Dolphins úgyis középre akar majd passzolni. Ott pedig egész egyszerűen nincs ellenszere a Sasoknak.

Az Eagles mellett is szólnak persze tényezők. Vereségből jönnek, ilyenkor extrán fel szokták szívni magukat, a Lincoln Financial Field a kevés valódi hazai pálya egyike, így a szurkolók segíthetnek, ráadásul Tyreek Hillék már a Bills ellen is panaszkodtak, hogy a hangzavar eléggé megnehezítette a dolgukat, hiszen a sok snap közbeni motiont így sokkal nehezebb volt kivitelezni és jól időzíteni. Szóval ilyen faktorok lehetnek az Eagles mellett, de a legjobb esélyük akkor van, ha offense oldalon ők is dominálni tudnak. Erre pedig van esély, hiszen a Dolphins védelme gyenge, főleg futás ellen, így a földön dominálhat a hazai gárda. A levegőben haladás már nehézkesebb lesz, mert a hosszú passzok az erősségeik, de azt meg a Dolphins jól elveszi, szóval egy türelmes, rövid passzos játék kell, de szerintem abba azért Hurts bele-bele fog hibázni.

Tipp: Dolphins +2,5 (és Dolphins -5,5 fogadásom is van)

Monday Night Football

San Francisco 49ers @ Minnesota Vikings (+7) (Arena4)

A Vikings nem tud futni, de passzoknál meg már nincs Jeffersonja, így múlt héten a Bears ellen csak 12 first down meg 220 yard jött össze. A 49ers defense ráadásul más kávéház, és ha folyton passzolni kell, akkor Cousins félhet az ellenfél pass rush-ától. A 49ersnél múlt héten homokszem került a gépezetbe, de itt a tökéletes lehetőség javítani. A Vikings ellen a 2. legnagyobb arányban osztanak ki pontos átadásokat az ellenfelek (75,2%), és a legtöbb játékot tudják ellenük futtatni a támadósorok, szóval én egy egész nagy kiütésre számítok hétfő este rengeteg támadóyarddal Purdyéktől.

Tipp: 49ers -7

Tippek

Magabiztosabb spread tippek

50%-osak lettek múlt héten a magabiztos tippjeim, nem számoltam a 4 Eagles turnoverrel meg hogy a Seahawks 3 pontot tud csak feltenni négy darab 10 yardon belülre érkező drive-ból. A szezon során a 60%-os mérleg még mindig jónak mondható a magabiztos tippeknél. Az összes tippet figyelembe véve múlt héten 7-8 lettem, a pozitív mérleg az utolsó pillanatos Patriots safetyn múlt… de egész szezonban még mindig nem rossz az 57%-os arány, az már pozitív bevételt jelent.

A heti magabiztosabb tippjeim:

  • Dolphins +2,5
  • Browns -3 (ha Watson nem játszik, akkor ezt húzzuk ki)
  • Bills -8,5
  • Rams -3
  • Packers -1

Magabiztos tippek múlt héten: 2-2
Magabiztos tippek a szezonban: 15-10-2

Spread tippek múlt héten: 7-8
Spread tippek a szezonban: 48-36-5

Szerkesztőségi tippverseny állása

Straight up:

  1. Patrik 63-30
  2. balentin 62-31
  3. renningan 61-32
  4. Támogatók 61-32
  5. Höri 60-33
  6. Atreus 59-34
  7. chester 58-35
  8. katonadani 57-36
  9. alatriste 55-38
  10. kronikk 54-39
  11. jarred 53-40

Oddsokkal kiigazított:

  1. Patrik 101,92
  2. chester 94,58
  3. balentin 94,51
  4. renningan 94,28
  5. Támogatók 93,93
  6. Höri 91,54
  7. alatriste 88,37
  8. atreus 88,09
  9. katonadani 88,03
  10. jarred 83,65
  11. kronikk 81,1

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!